Borčevski šerif Marijan Križman nadaljuje staro prakso svojih predhodnikov: spreneveda se o kruti resnici povojnih pobojev slovenskih ujetnikov v Jami pod Macesnovo gorico

Marijan Križman (Foto: twitter)

V Zvezi združenj borcev za vrednote NOB se spet sprenevedajo glede povojnih grobišč v Sloveniji. Odkritje grobišča Jama pod Macesnovo gorico je razkrilo nove povojne ostanke umorjenih. Njihovo smrt je prizadejala komunistična krvava revolucija, v aktualnem vodstvu pa se še naprej sprenevedajo glede točnega števila povojnih grobišč, čeprav je Komisija vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč odkrila najmanj 400 lokacij s povojnimi grobišči. Na omenjenem grobišču pa naj bi se nahajalo vsaj 1.500 posmrtnih ostankov žrtev komunistične revolucije.

Zveza združenj borcev za vrednote NOB pod vodstvom svežega predsednika Marijana Križmana se znova spreneveda glede števila povojnih morišč. Zločine komunistične revolucije hočejo pozabiti ter nočejo prevzeti odgovornosti za storjene zločine svojih zločinskih predhodnikov. “ZZB za vrednote NOB ne more v ničemer ‘pojasnjevati zadev v zvezi s komunističnimi morišči’ oziroma dajati kakršnih koli podatkov o  grobiščih, kjer so bili usmrčeni zajeti pripadniki različnih oboroženih skupin z območja bivše Jugoslavije,” se odziva Marijan Križman, predsednik omenjene organizacije.

Komunala Kočevje, ki pripravlja teren za arheologe, je v globini 20 metrov naletela na posmrtne ostanke. V preteklosti smo že poročali o ugotovitvah glede povojnih morišč na tem območju. Terenske raziskave Mitje Ferenca s študenti v letu 2004 so v vrtači pred breznom pod Macesnovo gorico razkrile množico predmetov, ki so verjetno pripadali tam umorjenim slovenskim vojnim ujetnikom. Da so tam verjetno pomorjeni slovenski ujetniki, so potrdile tudi arheološke raziskave in terenski pregledi, ki jih je vodil Uroš Košir. 

27. avgust 2019, Macesnova gorica

Ozna je izvajala poboje po koncu 2. svetovne vojne, se dela neumnega Križman. A njeni morilci pa so bili nasprotniki komunizma in krščansko opredeljeni?
Po poročanju STA je komisija za reševanje vprašanj prikritih grobišč omenjeno območje izbrala zaradi pričevanj in opisov ljudi, ki so preživeli hud zločin, miniranja vhoda v jamo ter najdenih predmetov iz časa velikih pobojev. Znana pa so tudi imena Slovencev pri sodelovanju in izvedbi povojnih zločinov, zagotavlja komisija.

27. avgust 2019, Macesnova gorica

“Kot je dobro znano zgodovinski znanosti, je o usodi vseh ujetnikov odločala Ozna, ki je imela natanko določeno poveljevanje, položaje, ustroj podrejenih ter pristojnosti in odgovornosti. Zato vsi tisti, ki bi radi dejansko odkrili odgovorne za usmrtitve zajetih pripadnikov oboroženih skupin, ne pa zlorabljali tragične vojne in povojne dogodke za politične in ideološke namene, ne bi smeli imeti težkega dela,” se na uradni strani borcev odziva Križman. Kdo pa je sestavljal člane Ozne, če ne najbolj zagrizeni ljubitelji komunistične ideologije, ki so komaj čakali, da dobijo v roke pištolo in začnejo pobijati veliko nedolžnih slovenskih življenj samo zaradi tega, ker so nasprotovali komunistični ideologiji. Novi predsednik Marijan Križman pa nadaljuje staro prakso svojih predhodnikov, braniteljev krvave rdeče revolucije, kot sta bila “večni predsednik NOB” Jazen Stanovnik in “hitro vzkipljivi” Tit Turnšek.

Luka Perš

 • Merkava4

  Kaj pa ta smrkavec ve o tem? Tisto kar mu naloži večni Stanovnik in ostale barabe…

  • zokispoki

   Itaq !

  • Kapodistrias

   Res je, izbrali so pravega: Ta jih bo ubogal! No, pa tudi kakšne konkurence ni bilo, kar tudi veliko pove.

 • Ježek Teka Teka

  SD še danes kraljuje v “nacionalizirani” hiši … vemo to … kakšna naj bi bila potem njihova politika … antislovenska … izdajalska … genocidna …

 • xtc

  Zveza Zblojenih Bolnikov ne ve nič,a je pe de nje?
  Zakaj pa potem mahajo z njihovimi simboli in širijo komunistične laži in gostijo na maškaradah morilce?

  • zokispoki

   Zveza norcev !

  • Kapodistrias

   NOB pa pomeni “narodno osovraženi boljševizem” ali tudi “narodno osovraženi banditizem”.

 • macon

  Vsi vemo, da so pomorjene poklali mali zeleni, ki so po zločinih odfrčali na letečih krožnikih, medtem, ko so nas “čisti in neomadeževani” partizani samo osvobajali od groznih okupatorjev.

  Zvezo levih fašistov ZZB NOB je treba nemudoma prepovedati in ji zapleniti vse premoženje. Če bodo kolovodje kaj drekali, pa pred sodnike in v zapore, ker fašizmu ne sme biti mesta v EU 21. stoletja.

 • JANEZ GUS

  Za začetek mu naj zavrtijo Hudo jamo,Preboj enajstih sten,kamor so komunisti hoteli skriti svoj remek delo.

 • Andrej

  Dokler ne bomo uradno sprejeli sklepa, da je komunizem zločinska organizacija je vse brez veze. Nič jim ni treba vedeti, le borčevske dodatke lahko dobivajo. Iz naših penzijonov.

 • Antonius

  Morilsko nasilje nad golorokim prebivalstvom po slovenskih vaseh in neverjetni masaker nedolžnih umorjenih takoj po vojni je vsa borčevska eNOBe na katero se dodatkarji še danes lažnivo sklicujejo.
  Ko jim bo *neka druga vlada* ponovno ukinila bogato borčevsko šlepanje na državnih jaslih, jih bo zelo hitro minila volja do pustnega šemljenja. Zastonjkarsko našemljen se ne bo nihče izpostavljal nekim zlaganim pravljicam v čast.
  Borčevski šerif Mar/i/jan Križman se po imenu sicer prilizuje Marijinemu spominu, ampak njegova drža je vendarle partijska, kot se za članstvo v SD spodobi.

  • antimur

   Ne razumem krščanskih demokratov, ki jim v tistih časih ni kliknilo, čeprav sami izobraženci od Kocbeka, Brileja, Brejca, Breclja, Fajfarja, kot da ne bi prebrali Kapitala in Lenina, da krščanstvo in komunizem ne gresta v nobenem primeru skupaj. S to finto jih je zavajala komunajzerska svojat kot so Kardelj, Kidrič in podobni. Prav tako so jim s figo v žepu filozofirali o slovenski vojski, dokler ni proti koncu leta 1942 prišel Arsa Jovanović s celim krdelom jugoviških oficirjev, kot odposlancev vrhovnega štaba, katere je slovenski vrhovni štab razporedil po posameznih enotah.

 • Artur

  Izrojena, podla gošarska deca ne morejo iz svoje kože, zvesto sledijo tekovinam svojih komunističnih klavcem krvave protinarodne revolucije.

 • Boco

  Miro Cerar je ravno poslal twiit, da je precednik International Criminal Court (ICC) Eboe-Osuji na današnjem srečanju izrazil priznanje Sloveniji za njeno aktivno in stalno podporo sodišču.
  Tip je pohvalil Slovenijo, katera ni obsodila nobenega komunisticnega klavca. Cisto zmesano.

  https://twitter.com/MiroCerar/status/1186922219945058304

  ICC o sebi pravi:
  International Criminal Court (ICC): fighting impunity for war crimes, crimes against humanity, genocide and aggression

 • pajot

  Kako naj marjan križman sploh kaj ve? Ko se je to godilo,se je še po fotrofih modnikih pretakal.

  • Minovak

   On ve vse, tudi tisto, kar se še ni zgodilo.

  • Kapodistrias

   Kako ne bi vedel, saj je diplomiral iz tapetništva. Sicer pa o tapetništvu kot poklicu samo dobro (meni so lepo popravili zdrsano zofo).

 • pijsek pujsek

  Kako je lahko HRVAT IZ ROVINJA predsednik slovenskih borcev?

  • PLavi-mil

   Zato ker nobeden pameten Slovenec noče biti, počakaj, ko bodo pravljičarji primorani imenovati islamista , za predsednika hostarjev.

 • Andrej Grafenauer

  Vrednote zzb nob pač. Ta neokomunistična organizacija, ki zagovarja, relativizira ali zanikuje zločine je financirana tudi iz našega denarja.

  • pupa

   Od kod drugod še, razen našega davkoplačevalskega denarja. Članarine ne zberejo niti za reorezentanco.

 • karlina

  Svetujem, da si preberete knjigo-DOBREPOLJSKA HIROŠIMA, vam bo vse jasno.

 • Franc Šink

  Tudi njihova veriga se bo enkrat pretrgala.

 • antimur

  Kako bo takšen idiot razumel dogajanja pred sedemdesetimi leti, če mu ni jasno, da nam muslimanska migrantska golazen vstrajno in zahrbtno okupira domovino, s pomočjo kučanistov ter predhodnice bosanskih musličev z Grabusom in Purićem na čelu. ZZB naj dokažejo, da so res borci za svobodo slovenskega naroda tako kot jih je polni gobec in se naj tej invaziji uprejo, pa ne mislim fizično, ker kot društvo starčkov in rdečezvezdaških cvikatorskih mladcev tega niso sposobni, imajo že ob omembi obrambe domovine polne hlače, ampak vsaj verbalno in enkrat samkrat naj upravičijo svoje privilegije.

 • Igy

  Ta Križman je pred leti polagal parket (ali ploščice) pri mojem svaku. Potem se je naveličal in se je vpisal v borčevsko organizacijo.

 • Dragan Krstič

  Oh tega Križmana pa poznam. Leta 1941 sva šla 23. junija skup u partizane.

 • Slovenec 33

  Ta organizacija bi se morala preimenovati v

  ZVEZO NAJVEČJIH VELEIZDAJALCEV SLOVENKEGA NARODA. (ZNVSN)

  Večjih veleizdajalcev slovenskega naroda v njegovi nekaj tisočletni zgodovini še ni bilo.

 • FORT WORTH

  Revolucionarja Turnska so pa po negodovanjih clanstva morali umakniti ??

 • Minovak

  Rdeči kriminalci ne bodo mogli dolgo servirati pravljic, kajti mi, ki smo vse to dali skozi, smo to že zdavnaj spregledali, sedaj morajo, MORAJO še mladi, ker jih drugače ne čaka nič lepega, razen kraje, izkoriščanja in laži. To je bilo večno delo komunistov!

 • Kapodistrias

  Mislim, da sem na tem portalu prebral tvit, ki vse pove: Kakršne vrednote, takšen predsednik.

 • Olga101

  Ukiniti zločinsko organizacijo in jim pobrat davkoplačevalski denar!

 • piko8

  Samo vprašam kam pluje Slovenija 2019 ko: na Menini planini snemajo partizansko zločinske Westrne???

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!