Borut Pahor danes na obisku pri Svetem očetu

Foto: epa

Borut Pahor se bo danes v Vatikanu sestal s papežem Frančiškom, obenem pa tudi z državnim tajnikom omenjene državice – kardinalom Pietrom Parolinom. Na uradnem obisku bo slovenskega predsednika spremljal tudi zunanji minister Karel Erjavec. 

Predsednik republike Slovenije Borut Pahor se bo na današnji dan v Rimu srečal s papežem Frančiškom. Slovenski državnik se bo v času obiska sestal še z državnim tajnikom Vatikana kardinalom Pietrom Parolinom. Na formalno srečanje v omenjeno žepno državico se skupaj s Pahorjem odpravlja tudi minister za zunanje zadeve Karl Erjavec. Papeža je nedavno že obiskal Peter Prevc, sveti oče pa se je v zadnjih mesecih že dotaknil številnih perečih zadev s področja družbe in obiskal mlade na Poljskem.

Pri papežu na obisku tudi priznani slovenski športnik
Pahor pa ni edini znani Slovenec, ki je v zadnjih mesecih obiskal svetega očeta. Pred njim je to že storil priznani slovenski skakalec Peter Prevc. Športnik mednarodnega slovesa je svoj obisk opravil v času dopustovanja in potovanja po Italiji. Prevc je v času svojega srečanja s svetim očetom slednjega obdaril s potico.

Foto: STA

Foto: STA

Pepež Frančišek je ljudem vedno blizu v njihovih tegobah 
Papež se je nedavno na svojem obisku v Gruziji dotaknil tudi vprašanja teorije spola. Na vprašanje glede svojega stališča o tem področju je jasno izrazil mnenje, da podpira tradicionalno obliko zakonske zveze, torej med moškim in žensko. V zadnjem času je poleg tega za svetnico razglasil priznano humanitarko Mati Terezijo, za katero je dejal, da se je zavzemala za uboge in s tem osramotila svetovne voditelje, ki so revščino ustvarili. Poleg tega je izrarazil sočutje z žrtvami nedavnega potresa v Italiji.

Mladi ga navdušujejo
Vesel sem, da svoj obisk začenjam na Poljskem, ki je imela med svojimi sinovi nepozabnega sv. Janeza Pavla II., ustanovitelja in pobudnika svetovnih dni mladih”, je trenutni papež dejal na svojem zadnjem srečanju z mladimi na Poljskem, kjer se je še posebej zavzel za spoštovanje življenja vse od njegovega spočetja naprej: “Življenje je treba vedno sprejeti in zaščititi – oboje: sprejeti in zaščititi – od spočetja do naravne smrti”, še navaja radio.ognjisce.

Domen Mezeg