fbpx

Boscarol se je odzval na napad s strani Kordiša in razkril, kaj si misli o njem

Ivo Boscarol in Miha Kordiš (Foto: STA/Škandal24)

Podjetnik Ivo Boscarol je nedavno prodal podjetje Pipistrel podjetju Textron s sedežem v Rhode Islandu. Ob tem pa je ta velikodušno 25 milijonov evrov od kupnine namenil domači občini Ajdovščina. Kakorkoli, poslanec radikalne Levice Miha Kordiš je to novico na Facebooku pospremil s svojo zgodbico o kapitalizmu in se povsem nerazumno obregnil ob uspešnega podjetnika. Boscarol mu ni ostal dolžan.

“Celo življenje trdo delaš, plačuješ davke in na stara leta životariš s 650 evrov penzije zato, da je vsled davčnih olajšav in proračunskih subvencij oligarh Ivo Boscarol za 218 milijonov bogatejši. Tvoje zgodbe v medijih ni, saj so zahteve po boljših plačah in pokojninah nerealistične, podpora za lenuhe” in cokla za poštene podjetnike, medtem ko si koristnik olajšav in subvencij plačuje piar slikanje širokogrudne, skoraj dobrodelne javne podobe,” je Miha Kordiš v znak modrovanja zapisal na Facebooku in dokazal, čemu se je Levici toliko zmanjšala baza podpornikov v primerjavi z leti prej. K dobremu glasu pa niso prispevali tudi številni izstopi.

Ivo Boscarol Kordišu ni ostal dolžan za izjavo, da je oligarh in kapitalizem v eni zgodbi. Za POP TV je razložil, da je definicija oligarha, da ima politično moč in denar naložen varno v tujini. “Po tej definiciji je to prej gospod Kordiš kot jaz. Sam nimam niti politične moči niti denarja v tujini. Verjetno bi bil srečen, če bi Pipistrel prodal za en evro in sledil njegovi viziji ‘Vsi enaki, vsi revni’. Mislim, da bo ta denar, ki prihaja v Slovenijo … da bo vsa Slovenija imela nekaj od tega, saj je s subvencijami vsak pripomogel k Pipistrelovi zgodbi.”

25 milijonov evrov od kupnine sta se Ivo in Taja Boscarol namenila dati Občini Ajdovščina, nad čimer navdušenja ni skrival župan Tadej Beočanin. Ta je pojasnil, da je vsota enaka kot njihov celotni letni proračun. 20 milijonov evrov bodo porabili za zdravstveni center in večnamenski helikopterski center – z novim helikopterjem bodo med drugim izvajali tudi reševanje v gorah in gasili požare, prenovili pa bodo zdravstveni dom in lekarno. S štirimi milijoni evrov bodo zgradili muzej letalstva s centrom znanosti ter otroško igralnico, milijon evrov pa bodo namenili pozelenitvi mesta in občine, je poročal spletni portal Žurnal24.

V pogovoru v oddaji Ena na Ena je med drugim priznal, da nikdar ni bil član nobene politične stranke. Bil pa je član strateškega sveta, kjer je imel priložnost sodelovati s premierjem Janezom Janšo. Povedal je, da mu je všeč, da čeprav je obramboslovec, je državo vodil podjetniško. “Če hočete podjetje peljati dobro, morate vse poslušati in potem, ko je odločitev sprejeta, se morate te odločitve držati. On to zna. Znal se je tudi odločiti za boljšo od slabih rešitev,” je med drugim povedal.

Za človeka, ki nima niti sekunde dela v proizvodnji ali delu v kakšni tovarni bi bilo bolje, če bi ostal tiho in se raje ukvarjal s čim drugim, da ga ne bodo spet kje ovekovečili pijanega na tleh.

E-Maribor