fbpx

Bralka Demokracije ogorčena nad dvojimi merili v zdravstvu: Pogoj za vpis je pravi priimek

Milan Kučan (Foto: STA)

Kot kaže je ponekod še vedno dovolj rezerv za vpis izbrancev, pogoj je le, da so ‘prvorazredni’“, je nad dvojnimi merili v zdravstvu ogorčena bralka Demokracije. Ta je namreč na neprijeten način izvedela, da je pogoj za osebnega zdravnika tudi “pravi priimek”, Kučan – na primer.

Demokracija je objavila besede jezne klicateljice, ki je poklicala v njihovo uredništvo in opisala dogodek izpred nekaj dni, ko so ji pred nosom zaprli vrata v ZD Vič za vpis za osebnega zdravnika, medtem ko so z odprtimi rokami sprejeli “priviligirana” Milana in Štefko Kučan, ki imata očitno prednost pred nami, navadnimi smrtniki.

Kljub temu da imamo v državi več kot 132 tisoč ljudi s plačanimi zdravstvenimi dajatvami, ki pa nimajo dostopa do svojega osebnega zdravnika, so tukaj tudi taki, ki imajo zaradi svojega priimka prednost pred vsemi. Ko se je takoj po novem letu izvedelo, da v ljubljanskem zdravstvenem domu za Bežigradom dve zdravnici družinske medicine menda vpisujeta nove opredeljene paciente, je bila že pred 6. uro, pred (še) zaklenjenimi vrati doma, dolga vrsta tistih, ki so upali, da bodo lahko prišli do osebnega zdravnika.

Milan Kučan. Foto: STA

Kučanova brez težav do osebnega zdravnika
Koga pa v tej vrsti ni bilo? Milana in Štefke Kučan, omenjena sta namreč prehitela prav vse in sta se po besedah bralke Demokracije brez karkršnih koli težav lahko vpisala k eni od novih zdravnic, medtem ko je gospa ostala za zaprtimi vrati, češ da to “nikakor” ni možno. “Dvojna merila! Tudi pri zdravju in v zdravstvu je torej pomembno, kdo si in kako se pišeš. Ne sledijo pacientu, pač pa svojim interesom. In kot kaže je ponekod še vedno dovolj rezerv za vpis izbrancev, pogoj je le, da so prvorazredni,” je bila jezna klicateljica.

 Ana Horvat