fbpx

Bralkam in bralcem revije Demokracija so začeli groziti, uredništvo sporoča: Ne bojte se, uprite se!

Foto: Demokracija

Prejeli smo obvestilo, da je neznanec naročniku revije Demokracija sporočil, da ve, da je naročen na Demokracijo in da je zanj najboljše, da se odjavi. »To sem razumel kot grožnjo,« nam je napisal bralec.

Levičarji ne izbirajo več sredstev. Posegajo po metodah, ki se jih ne bi sramovali ne Udba, ne Stasi, ne Securitate. Potem, ko se kot povsem realna možnost kaže, da SDS namesto predčasnih volitev oblikuje vlado, levičarji posegajo po diktatorskih metodah.

Sistematični napadi na SDS, ki jih je v začetku meseca začel portal Necenzurirano (TUKAJ) in se jim je pridružil še ministrski predsednik Marjan Šarec v odstopu, ki je problematiziral tudi Nova obzorja, ki izdaja revijo Demokracija, so očitno naleteli na plodna tla. Zdaj ne grozijo več novinarjem Demokracije, ampak so se spravili tudi na bralke in bralce revije. Grozijo jim, naj ne berejo ali kupujejo več revije. Drugače se jim utegne kaj zgoditi.

»Pozdravljeni, znanec mi je rekel, da ga je nekdo opozoril, da ve o njegovi naročnini na Demokracijo in da naj bo previden glede tega. To sem razumel kot grožnjo,« nam je zapisal bralec. To se je zgodilo neposredno potem, ko je podpredsednik preiskovalne komisije (komisija, ki preučuje domnevno nezakonito financiranje političnih strank) in poslanec LMŠ Aljaž Kovačič ter eden od strokovnih sodelavcev poslanske skupine LMŠ v varnostnem območju Državnega zbora pregledoval dokumente o nakazilih in transakcijah podjetij, ki izdajajo Demokracijo ali predvajajo program televizije Nova24TV.

Na uredništvu Demokracije sicer ne vemo, s kakšnimi podatki razpolaga komisija. Lahko le ugibamo in logično sklepamo, obtožujemo ne nikogar. Je pa očitno nekdo na nezakonit način prišel do podatkov o naročnikih, ki jih zdaj ustrahuje.

Na uredništvu za zdaj ne bomo nobenega preganjali, ampak bomo prek pooblaščenih zasebnih družb, ki se ukvarjajo z varnostjo in imajo potrebne certifikate, odkrili, kdo in v čigavem imenu grozi našim bralcem. Ko bomo to odkrili, bomo ustrezno ukrepali. Seveda v skladu z veljavno regulativo. Nacionalnemu preiskovalnem uradu (NPU) namreč ne zaupamo, ker ga vodi človek, ki je vpleten v pranje iranskega denarja in zdaj preiskuje medije, ki so to razkrili.

Bralcem pa sporočamo, naju se ne bojijo in naj se grožnjam z vsemi sredstvi uprejo. Najboljše tako, da se naročijo na revijo (TUKAJ) ali donirajo reviji (TUKAJ). Tako bodo ljudem, kot so Marjan Šarec ali ljudje s portala Necenzurirano, ki opletajo z grožnjami, nestrpnostjo in sovraštvom, pokazali, da se jih ne bojijo.

Demokracija