Brezpredmetno! Policija pod vodstvom Poklukarja in Bobnarjeve na Hrvaško na vrhuncu turistične sezone pošilja policiste, čeprav teh ni dovolj niti za varovanje schengenske meje pred množičnim navalom ilegalnih migrantov

Marjan Šarec, Boštjan Poklukar in Tatjana Bobnar (Foto: STA)

Slovenska policija bo tudi letos na vrhuncu poletne turistične sezone na Hrvaško poslala policiste, ki bodo hrvaškim kolegom pomagali pri postopkih s slovenskimi državljani. Vse to kljub temu, da slovensko-hrvaška meja zaradi množičnega pritiska ilegalnih migrantov dobesedno poka po šivih, Sindikat policistov Slovenije pa že dlje časa opozarja na veliko izgorelost slovenskih policistov, ki jih niti za osnovne naloge na ozemlju Slovenije ni dovolj. 

Slovenska policija bo tudi letos na Hrvaško poslala tri policiste, ki bodo od 17. julija do 18. avgusta, na vrhuncu poletne turistične sezone, pomagali pri delu hrvaškim policistom v Pulju ter na otokih Krk in Pag. Slovenski policisti na Hrvaškem bodo sodelovali pri policijskih dejavnostih, ki jih njihovi hrvaški kolegi opravljajo v povezavi s slovenskimi državljani, predvsem pa omogočali hitrejšo komunikacijo s slovenskimi turisti ter jim dajali pojasnila glede policijskih postopkov. Pri svojem delu bodo nosili uniformo slovenske policije in ne bodo oboroženi, prav tako ne bodo izvajali policijskih pooblastil in ukrepov, za katere bodo pristojni samo hrvaški policisti. Gre sicer za tradicionalno sodelovanje obeh policij, v okviru katerega pozimi hrvaški policisti pomagajo slovenskim pri njihovih dejavnostih na naših smučiščih.

Odločitev notranjega ministra Boštjana Poklukarja in generalne direktorice policije Tatjane Bobnar, da na Hrvaško tudi letos pošljeta policiste, se zdi precej nespametna, saj je trenutno stanje v slovenski policiji vse prej kot rožnato. Policistov namreč ni dovolj niti za osnovno varovanje slovensko-hrvaške meje, ki bi onemogočilo množične ilegalne migracije, kar se kaže v vedno pogostejših kaznivih dejanjih ilegalnih migrantov na ozemlju naše države.

Tatjana Bobnar in Boštjan Poklukar (Foto: STA)

Kadrovska podhranjenost v policiji
Alarmantno stanje potrjujejo tudi v Sindikatu policistov Slovenije, kjer že dlje časa opozarjajo na kadrovsko podhranjenost slovenske policije. Poudarjajo, da ji primanjkuje vsaj 30 odstotkov kadrov, hkrati pa opozarjajo na to, da na ministrstvu zaposlujejo neustrezne ljudi po strankarski pripadnosti. V povezavi z varovanjem schengenske meje in množičnimi ilegalnimi migracijami iz sindikata sporočajo, da policisti podpore na terenu ne čutijo. Kristjan Mlekuš, predsednik Sindikata policistov Slovenije, je v zvezi s tem že pred časom dejal: “Policistov ni niti za opravljanje rednih nalog.” V sindikatu tudi sicer opozarjajo, da so policisti preobremenjeni, sodelovanje v mešanih patruljah z vojaki, ki se je uveljavilo na schengenski meji, pa označujejo za brezpredmetno, saj vojaki dela ne morejo opravljati samostojno.

Kristjan Mlekuš (Foto: STA)

Policija na vrhuncu turistične sezone ostala brez vseh svojih plovil
Kot da že vse našteto ne bi bilo dovolj, gromozanske težave v slovenski policiji potrjuje tudi dejstvo, da je ta prav na vrhuncu turistične sezone ostala brez enega samega plovila, kar otežuje njeno varovanje slovenskega morja. Od petih plovil, ki jih ima slovenska policija na voljo, so namreč tri trenutno na popravilu, preostalih dveh, zloglasnega P-111 in manjšega gumenjaka, pa policisti ne morejo uporabljati. Posledično slovenska policija po našem morju pluje kar s plovili uprave za pomorstvo in ribiške inšpekcije.

Policijsko plovilo (Foto: STA)

Šarec se ne zaveda resnosti situacije
Opisano alarmantno stanje v slovenski policiji pa, kot kaže, ne gane slovenskega predsednika vlade Marjana Šarca. Ta namreč ob tem, ko ilegalni migranti slovenske državljane ugrabljajo, jim kradejo vozila, uničujejo vikende, kamenjajo mladoletne deklice ter zabadajo taksiste, še vedno trdi, da je situacija na slovensko-hrvaški meji pod nadzorom, hkrati pa za propagando označuje celo ugotovitev predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, da obstaja velika verjetnost, da Slovenija ob nadaljnjem neučinkovitem varovanju schengenske meje postane migrantski žep. Več kot očitno torej je, da bo morala vlada pod Šarčevim vodstvom popolnoma spremeniti svoje prioritete v povezavi z varovanjem meje, če želi, da Slovenije še bolj ne preplavijo ilegalni migranti, za katere so kriminalna dejanja nekaj vsakdanjega. Pošiljanje policistov na ozemlje tuje države zagotovo ni korak v tej smeri, ampak vodi v še večjo prepustnost slovensko-hrvaške meje.

Marjan Šarec in Borut Pahor (Foto: STA)

Rajko Golob

 • Lisjak

  Kdo pravi,da ne skrbi za meje,če naši ne znajo pa bodo delali “Brača Srbi”.
  Ljubljana, 10. julija – Ministrstvo za javno upravo je novi javni naročili za dobavo in postavitev ograje na meji s Hrvaško oddalo srbskemu podjetju Legi-SGS. Za dobrih 40 kilometrov ograje bodo odšteli 4,8 milijona evrov. Kje natančno bodo ograjo postavili, na ministrstvu za notranje zadeve ne razkrivajo.

  Na ministrstvu za javno upravo je namreč v včeraj podpisalo in objavilo odločitev o oddaji javnega naročila. Gre za dve naročili: eno za dobavo in postavitev začasnih tehničnih ovir v dolžini 40 kilometrov, drugo pa za dobavo stebrov in sidrnih vijakov ter montažo panelne ograje v dolžini 3,8 kilometra. Na obeh razpisih so kot najugodnejšega ponudnika izbrali podjetje iz Beograda.

  • Nata

   Razumljivo !! Vse se plača, vse se vrača.
   Pa spet vse dol teče !!

 • tralala

  Za se skrivati v grmovju z lončkom jih je vedno dovolj

 • Olga101

  Octno je treba varovati Italijane, Hrvate in divjake! Za Slovence, ki plačujemo davke in s tem tudi policijo, njihovih uslug ni!

  • tomven

   O so, za kasirat na cesti, za to jih je vedno dovolj…

 • RATATA

  Na dele nezavisne hrvatske države – odcepljene socialistićke republike hrvatske je pred policijo potrebno poslati vojsko in to vse do meja slovenskih Dežel, t.j. do reke Drave od sotočja z Muro, ob Sotli in Kolpi ter do reke Rečine, kakor tudi v Istro s pripadajočimi otoki, ki so sestavni del Dežele Primorske.

 • antimur

  Norci, barabe, izdajalci. To golazen moramo odjebati in to za vedno. Zanimivo, vsi trije imajo gobce, z Bobnarco na čelu, kot podivjan merjasec, se vidi, da so iz iste kučanistične štale.

  • Novakec1

   Pomoje so to ponesrečeni (neuspeli poizkusni) kloni palčkaiz ozadja.

 • Antonius

  Ob nezakonitem vdiranju terorističnih šerijatarjev pošiljati maloštevilne slovenske policaje na hrvaško, da bodo hrvaškim policistom pomagali speljati postopke proti Slovenskim turistom na hrvaškem ??? !!!
  Šarec s tem dejanjem vsem, ki so volili Kučanov partijski potpuri dopoveduje, da so večji kreteni, kot si sploh morejo misliti.

  • RATATA

   Zakaj le nam lahko nezavisna hrvatska država dirigira postopke obnašanja in ukrepanja?? (Npr. tudi to, da jih tožimo glede neizpolnjevanja pravno nične odločbe o poteku meje je njim v prid…..itd.itd.)

   • Ana Job

    Vsi vemo zakaj! In tudi kdo je ZASRAL arbitražo, ko je bil PV.

  • Dada

   Kaj se razburjaš…. Mejo Hrvaška – Bosna lahko okrepi Frontex, ker gre za zunanjo mejo EU, naše meje ne sme. Je pa Šarec napovedal več sile na mejo , plus več km tehničnih ovir. med policijsko sodelovanje pa poteka poleti in pozimi v obeh turističnih sezonah….

   • Andrej

    Otroček. Če je Šarec napovedal to še nikakor ne pomeni, da bo Šarec tudi naredil. A še nisi ugotovil tega, detece?

 • Novakec1

  Zavozil ste do konca, sam še meteorit nas reš muk.

 • Waltter

  Od zacetka Slovenije pa do sedaj ni bil niti eden sposoben direktor policije, vsi so bili neki lepotci narcisi ki jih Gorenak imenuje karierni policisti – med drugim ljudje z upogljivimi hrbtenicami in z dovolj velikimi komolici da prilezejo po vseh stirih do polozja. Ne glede kaj se zgodi se cisto vsakemu obne ko nastopi sluzbo predsednika vlade, takoj za njimi pa se notranjemu in obrambnemu ministru. Tudi nacelniki generalstabov so od kandidata do kandidata slabsi, to kaj je zdaj je popolna katastrofa, sploh mi ni jasno kje je ta zenska dobila tako visoki cin? Pa je res referenca da si totalno odpiljen, se vlacis po gasilskih veselicah in obiskujes uvajalne tecaje na lj polje da se zvleces na kakrsnikoli polozaj v Sloveniji?
  Resit se jih ne da ker mize so prisraufane in njih se ne da odlepit niti od stolckov niti od miz, najlepsi primer je trenutni predsenik vlade tip je odbit do konca jezik prehiteva glavo, kar je tudi normalno saj v njej ni nic. Vodeb bi rekel da je cisti primer ojdipovega kompleksa to da ga foter v mladosti ni narukal ko vola da bi znal vsaj cenit med realnostjo in utopijo v kateri zivi.
  Skoraj nepomebno se je vec ukvarjat z tem in politiko, kajti se vedno je dovolj norcev ki bodo volili vse kaj jim podstavi mali Milan murgelski kajti dovolj je da ni Jansa. Sicer alternativa na desnici pa je tudi enaka kakor podtaknjeni malega zveplenega mila je spizdla v brusel, lojzek mora se knjigo napisat kak so ga zajebali, tonin pa se kako glasovanje da skozi za milana pa bo urejeno.
  Ce ljudje sedaj ne bodo spregledali kaj so naredili pa je najbolje da ugasnejo luc in zaprejo vrata za sabo kajti prihaja hoblar in pri hudicu je bolje da jih nategne v temi kot po svetlem…

 • Sodoma in Gomora

  Glejte, to je tako… na meje lahko pošljemo Šiškovo vardo in Janševo nacionalno gardo. Saj teh je kar nekaj, a ne?

  • Luiggi

   Odjebi,kwa se pa ti norca delas,morda,in skoraj verjetno je,da si pravi norc!

   • Sodoma in Gomora

    Tebe bomo morali “pospraviti”… druge rešitve ni več !!!

  • Luiggi

   Siskova varda in Janseva garda niso tolk neumni,da bi scitili to rdeco golazen!

   • Janez Kepic-Kern

    Pred zmedo v glavi – pa res ni zaščie.
    Bo
    obstoji – misliti je treba – začeti. A ne ? L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Common Sense

   Tunel, daj spij raje malo smarnice. Skoda besed, ker samo smetis.

 • Sodoma in Gomora

  Dovolj je bilo, zdaj pa vsi spat, brez lapanja prosim… Lahko noč.

  • wert

   24 ur prepozno.

 • Janez Kepic-Kern

  OH !
  ZAKAJ NE UVEDEJO – OK – SISTEMA ZAŠČITE Z VOJSKO IN S POLICIJO
  – KAKRŠNEGA IMAJO TAKOJ PREKO KARAVANK – V OK R. AVSTRIJI? L.T. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Sodoma in Gomora

   Kepic, spat se spravi.

   • Imperial Commando

    Untersturmführer Tunek, ti se pravi spat, itak nimaš nič pametnega za pisati ( kot vedno) MARŠ

   • wert

    Koza ti rojeva, ti pa luftaš okol.

 • cosmosjasnovidec

  Hahahahaha kake spake so na slikah,da se moraš nasmejati ni pa mi jasno kako jih ni sram,da se še fotografirajo namesto,da bi si dol zakrili gobce pred fotografi.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • wert

   So še mladi. Počak mal !

 • xtc

  Po Kljukec in Bobnarca=zmešana Ermenčevka= zdravljenje na psihiatriji na zaprtem oddelku.

  • Dada

   Potem si totalni bebec. Gospa Bobnarjeva uživa popolni ugled, brezhibno je bila terenska kriminalistična inšpektorica, napredovala je po strokovni plati vertikalno, zasedla več različnih vodstvenih položajev, končala magisterij prava, delovala je kot namestnica direktorja in sedaj je sama direktor policije. Ima več kot blizu 30 let policijskih izkušenj…..samo čestitke.

   • joza joza13

    Ne seri no in ne nabijaj!
    Polpismena lažnivka dada.

    Kakšen stavek je spet to??
    ” Ima več kot blizu 30 let policijskih izkušenj…”

 • Dada

  Očitno novinar SDS nima pojma o delu vlade niti o delu policije. Kritika je povsem neumestna, saj ne dosega niti bazičnega poznavanja. Še več, sodelovanje policij je tudi političnega značaja, ne samo preprosto med sosedsko policijsko sodelovanje, itak pa se vrši že leta, tako v poletni kot zimski sezoni.

 • Andrej

  In kje na Pagu bom našel tega famoznega slovenskega policista?

 • Miro Jereb

  Smrkci…

 • Miro Jereb

  Napis na mejo; POZOR MINE…..DANGER MINES….to bojo sigurno razumeli še iz svoje matične države…

 • Mariskavan beers

  To sporočilo je namenjeno ljudem, ki potrebujejo posebno posojilo za obnovo svojega življenja. Vi ste zasebna Švica, Kanada, Belgija, Portugalska, Italijanska, Francoska, po celem svetu, ponujamo vam posojilo v višini od 2000 do 1.700.000 € z enostavnimi pogoji, imamo tudi naložbe in posojila med zasebniki vseh vrst in naše prenose zagotavlja banka za varnost transakcije za vsakogar, ki je sposoben odplačati z obrestmi od 2% do 5% s pomojo odvetnikov naih strank.
  Email : [email protected]