fbpx

Burek koalicija skače v prazen bazen!

Burek koalicija

Medtem ko opozicijskim strankam SD, LMŠ, Levica in SAB manjka še sedem glasov za ustanovitev koalicije, navzoči na pogovoru z opozicijo nikakor niso znali povedati, kje jih bodo dobili. “To naj Jože P. Damijan pove, on se s tem ukvarja. Je pa opozicija usklajena, glasov si želimo,” je dejala Alenka Bratušek. Podobno je zatrdil tudi nekdanji premier Marjan Šarec, ki je znan po svojih izjavah o skakanju v prazen bazen.

Glede na to, da omenjene opozicijske stranke ne zamudijo priložnosti, kako oblatiti vlado, ne čudi, da so z vso ihto pograbile novico okrog globe Woltovega raznašalca hrane, ki je po njihovem, med službenim časom malical burek, čeprav je policija črno na belem pojasnila, da je omenjeni pravzaprav kršil odlok o obveznem nošenju zaščitne maske na prostem.

Marjan Šarec, znan po skakanju v prazen bazen, je včeraj zatrdil, kako so se s partnerji uskladili  v rekordnem času, ko se je ekonomist Jože P. Damijan ponudil za mandatarja. “Brez zadržkov smo mu dali podporo, manjka nam pa 7 glasov z druge strani,” je zatrdil. Ker včeraj opozicija ni ponudila nobenih konkretnih odgovorov na vprašanje, s katerimi poslanci bi oni predstavljali večino, je bil njihov nastop tarča posmeha za marsikoga. Tako so se pojavili komentarji v smislu: “A se vi norca iz samih sebe delate? To je izjava luzerjev in bleferjev. In potem še celo sami objavite!”; “Kar Damjan naj se s tem ukvarja. Mi smo zato, da vladamo.”; “Tišler naloge daje, zajec še išče glasove v gozdu, rdeča kapica čuva babico, volk pa ne ve kako priti v kočo.”

Več kot očitno je, da koaliciji ni ravno jasno, kako pridobiti manjkajoče glasove. Na račun njihovega nastopa je marsikdo očitno spoznal, da ne vedo ravno, kako se dokopati do njih, vedo le, da želijo vladati, pri tem pa se očitno zanašajo na pomoč operativca globoke države Gregorja Golobiča. Nič čudnega, da se jih je prijel naziv: burek koalicija. Oni namreč sestavljajo, ne vedo pa, kako bodo do tega prišli. Morda s pomočjo bureka na dnu praznega bazena?

Sara Kovač