fbpx

“Če rabim drva, grem v gozd, pa si jih nažagam, če pa telefon, ga sunem v trgovini.”

V gozd po drva od soseda (foto: iStock)

Na območju Novega mesta so se posamezniki odločili, da si preprosto vzamejo, kar potrebujejo: 30 kubičnih metrov bukove hlodovine, 2 paketa za mobilno telefonijo in 13 kozmetičnih artiklov.

Policisti na območju Novega mesta so včeraj na interventni številki 113 sprejeli 168 klicev. Od tega je bilo 53 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Od tega tri tatvine: ena v gozdu, dve v trgovini.

Bukova tatvina
Šentjernejski policisti so obravnavali prijavo tatvine hlodovine. Ker je storilec očitno vedel, da je lastnica gozda v tujini, se je odpravil v gozd po bukova drva. Požagal je več bukev, pretežni del pa tudi že odpeljal. Tatvino je opazil in prijavil skrbnik gozda. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi si brezplačno odpeljal približno 30 kubičnih metrov bukove hlodovine.

Kaj bi jaz vse imela ... (foto: iStock)

Kaj bi jaz vse imela … (foto: iStock)

Zalotili so ju pri tatvini v trgovini
V enem od novomeških nakupovalnih centrov so včeraj na videonadzornem sistemu opazili, da je mlajša ženska pod oblačila skrila dva paketa za mobilno telefonijo. Mlada dama očitno pri roki ni imela okoli sto evrov, s katerimi bi lahko plačala telefona. Varnostniki so 16-letnico že kazensko ovadili.

34-letnica pa si je v eni od novomeških trgovin nameravala brez plačila prisvojiti trinajst kozmetičnih artiklov. Ko je odhajala mimo blagajne brez plačila, jo je do prihoda policistov zadržal varnostnik.

V. V.