fbpx

Cerar bo spet še malo razmišljal

Foto: STA

Cerar si bo vzel še nekaj časa za razmislek. Čeprav je bilo sprva načrtovano, da bo premier danes za kulturnega ministra predlagal Toneta Peršaka, se to še ne bo zgodilo. Dvomi naj bi po neuradnih informacijah prihajali iz največje vladne stranke SMC.

Po prvotnih informacijah bi moral premier Miro Cerar predlog za novega kulturnega ministra v DZ poslati danes zjutraj. DeSUS je na to mesto predlagal Toneta Peršaka, pri čemer je predsednik stranke Karl Erjavec povedal, da se Cerar s kandidaturo strinja, in da zato pričakuje, da bo le-ta čim prej vložena v DZ. A zdaj naj bi imeli v SMC nekatere dvome.

V igri za ministra je več imen
Tudi v četrtek je bilo iz SMC slišati, da mora premier opraviti še nekaj pogovorov in premislekov. Vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer je tudi povedala, da je v igri za ministra več imen, vendar je DeSUS na to mesto uradno predlagal zgolj zdajšnjega državnega sekretarja na kulturnem ministrstvu Peršaka.

V DeSUS Peršaka podprli soglasno
Izvršni odbor DeSUS je Peršakovo kandidaturo v sredo podprl soglasno. Peršak, ki bi na ministrstvu nasledil Julijano Bizjak Mlakar, je v sredo kot svojo prvo nalogo, če bo postal minister, izpostavil prizadevanje za postopno izboljševanje finančnega položaja kulture. Vendar drastičnih skokov pri tem po njegovih besedah ni pričakovati.

N. K., STA