fbpx

Cerar ni opravil domače naloge, zato tudi odgovora ni vedel?!

Miro Cerar (foto: epa).

“Ne bomo zdajle, ker imamo obisk.” Preverite, na katero vprašanje je Miro Cerar odgovoril s temi besedami. Namig: kot predsednik vlade bi moral imeti takšen podatek v malem prstu.

Predsednik vlade Miro Cerar je obiskal Društvo gluhoslepih Slovenije DLAN v Ljubljani. Po naših informacijah gre zgolj za obisk, kratko izjavo pa nam je dal tudi Cerar, ki je povedal: “Tukaj bomo imeli, bi rekel, torej, pogovore o tem, kje se lahko še kaj pomaga. To bi bilo vse za danes.”

Ker pa je Društvo gluhoslepih Slovenije DLAN samostojna in neodvisna, strokovna invalidska organizacija, ki ima status reprezentativnosti za osebe z gluhoslepoto v Sloveniji, ima pa tudi vso mednarodno podporo, smo dali Cerarju priložnost, da se pohvali, kako radodarna je država do invalidov. A je na naše vprašanje, koliko denarja nameni država za invalide, le odvrnil: “Ne bomo zdajle, ker imamo obisk. Hvala.” 

Cerar ne ve niti osnovnih podatkov
Glede na ves protokol, ki so ga za ta Cerarjev obisk izvedli – med drugim so na parkirišču samo zanj rezervirali kar štiri parkirna mesta, varnostnika, sprejem Cerarja takoj, ko je izstopil iz avtomobila in podobno, bi pričakovali vsaj to, da se bo na svoj obisk temeljito pripravil ter preveril, koliko država nameni za invalide. A od Cerarja takega znanja niti nismo pričakovali, saj je že večkrat v preteklosti ob veliko bolj očitnih temah ostal brez besed.

Marjanca Scheicher