fbpx

Cerar se dela norca iz padlih v vojni za Slovenijo – na slovesnost povabil tudi ženo agresorskega pilota Merlaka

Foto: STA

Predsednik vlade Republike Slovenije je 23. 12. 2016 pripravil sprejem za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo. Seveda je tak sprejem lep poklon žrtvam osamosvojitvene vojne. 

A glej ga zlomka, na ta sprejem je bila vabljena tudi Emilija Merlak, žena agresorskega vojaka JLA Antona Merlaka. Merlak ni bil niti pripadnik Teroitorialne obrambe Republike Slovenije, niti Ministrstva za notranje zadeve, niti ni bil civilna črtev vojne za Slovenijo. Zanj je celo sodišče ugotovilo, da je bil pokojni Merlak “pripadnik agresorske JLA in da je nesporno dejstvo, da je v trenutku, ko je bil sestreljen, letel po navodilih nadrejenih iz JLA, ne pa da bi bil na begu iz JLA, in da je bil helikopter Gazela 664, v katerem je letel pilot Merlak, sovražno plovilo in legitimna vojaška tarča” (sodba  II Ks 12880/2015).

Norčevanje iz žrtev agresije JLA
Seveda ni nič novega, da se slovenski levičarji norčujejo iz tistih, ki so v devetdesetih letih gradili našo državo. Osamosvojitelje zapirajo, vlačijo po sodiščih, si izmišljujejo afere. Afera Merlak je bila uporabljena za diskreditacijo junaka slovenske osamosvojitve br. gen. Toneta Krkoviča. Antagonistom Krkoviča ni uspelo diskreditirati, ponovno pa se je potrdilo, da je bil Merlak agresorski vojak, ki je deloval proti slovenski osamosvojitvi.

Vprašanja smo poslali tako kabinetu predsednika vlade kot tudi predsedniku države. Iz Pahorjeve pisarne smo prejeli sporočilo, da je leta 2016 sprejem organiziral predsednik vlade in naj se obrnemo nanj. Iz kabineta predsednika vlade pa so nam odgovorili, da je seznam tak, kot je, že od leta 1996 in da ga niso spreminjali. Da pa je bila gospa Merlak tokrat opravičeno odsotna. 

Imamo pa informacije, da se je gospa Merlak udeležila sprejema in da je bila deležna celo darila s strani organizatorja. Vprašanja, ali bodo gospo Merlak črtali s seznama svojcev borcev za svobodno Slovenijo in ali je res bila na sprejemu, smo poslali v kabinet predsednika vlade. Odgovore še čakamo.

Na koncu ostaja dejstvo, da se ne glede na to, ali je gospa Merlak prišla ali ne, na prireditve v počastitev tistih, ki so dali življenje za domovino, vabi tudi tiste, ki so z orožjem v roki delovali proti osamosvojitvi. Seveda ni to nič novega za levico, saj večina tistih, ki danes na državnih proslavah sedijo v prvi vrsti, ni hotela samostojne Slovenije. Če je lahko “osamosvojitelj” Milan Kučan, ki je prej veleizdajalec, je lahko tudi mož Emilije Merlak, ne glede na to, kakšen pljunek v obraz to predstavlja za vse, ki so res dali življenje za Slovenijo. 

Aleksander Rant