Cerar se dela norca iz padlih v vojni za Slovenijo – na slovesnost povabil tudi ženo agresorskega pilota Merlaka

Foto: STA

Predsednik vlade Republike Slovenije je 23. 12. 2016 pripravil sprejem za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo. Seveda je tak sprejem lep poklon žrtvam osamosvojitvene vojne. 

A glej ga zlomka, na ta sprejem je bila vabljena tudi Emilija Merlak, žena agresorskega vojaka JLA Antona Merlaka. Merlak ni bil niti pripadnik Teroitorialne obrambe Republike Slovenije, niti Ministrstva za notranje zadeve, niti ni bil civilna črtev vojne za Slovenijo. Zanj je celo sodišče ugotovilo, da je bil pokojni Merlak “pripadnik agresorske JLA in da je nesporno dejstvo, da je v trenutku, ko je bil sestreljen, letel po navodilih nadrejenih iz JLA, ne pa da bi bil na begu iz JLA, in da je bil helikopter Gazela 664, v katerem je letel pilot Merlak, sovražno plovilo in legitimna vojaška tarča” (sodba  II Ks 12880/2015).

Norčevanje iz žrtev agresije JLA
Seveda ni nič novega, da se slovenski levičarji norčujejo iz tistih, ki so v devetdesetih letih gradili našo državo. Osamosvojitelje zapirajo, vlačijo po sodiščih, si izmišljujejo afere. Afera Merlak je bila uporabljena za diskreditacijo junaka slovenske osamosvojitve br. gen. Toneta Krkoviča. Antagonistom Krkoviča ni uspelo diskreditirati, ponovno pa se je potrdilo, da je bil Merlak agresorski vojak, ki je deloval proti slovenski osamosvojitvi.

Vprašanja smo poslali tako kabinetu predsednika vlade kot tudi predsedniku države. Iz Pahorjeve pisarne smo prejeli sporočilo, da je leta 2016 sprejem organiziral predsednik vlade in naj se obrnemo nanj. Iz kabineta predsednika vlade pa so nam odgovorili, da je seznam tak, kot je, že od leta 1996 in da ga niso spreminjali. Da pa je bila gospa Merlak tokrat opravičeno odsotna.

Imamo pa informacije, da se je gospa Merlak udeležila sprejema in da je bila deležna celo darila s strani organizatorja. Vprašanja, ali bodo gospo Merlak črtali s seznama svojcev borcev za svobodno Slovenijo in ali je res bila na sprejemu, smo poslali v kabinet predsednika vlade. Odgovore še čakamo.

Na koncu ostaja dejstvo, da se ne glede na to, ali je gospa Merlak prišla ali ne, na prireditve v počastitev tistih, ki so dali življenje za domovino, vabi tudi tiste, ki so z orožjem v roki delovali proti osamosvojitvi. Seveda ni to nič novega za levico, saj večina tistih, ki danes na državnih proslavah sedijo v prvi vrsti, ni hotela samostojne Slovenije. Če je lahko “osamosvojitelj” Milan Kučan, ki je prej veleizdajalec, je lahko tudi mož Emilije Merlak, ne glede na to, kakšen pljunek v obraz to predstavlja za vse, ki so res dali življenje za Slovenijo.

Aleksander Rant

 • Pepino

  cerar, malo pomisli, samo malo, kaj delaš ne preiskušaj naših živcev. Se ne bojiš da bo nekoč# počilo#

 • resnicaboli

  Pokvarjern v dna duše sicer pa jabolko ne pade daleč od drevesa.

 • Poštenje velja

  Sin komunjarske parsi… ne more biti drugačen.

 • althar

  Zadnji odstavek pojasni vse.

 • piko8

  Kaj pa lahko nekdo pričakuje od kOMUNISTIČNEGA PANKRTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • rrrrr

  Z vsem dolžnim spoštovanjem do svojcev padlih in ranjenih v naši osamosvojitveni vojni, ki sem jim neskončno hvaležen za njihovo žrtev. Pa vendar, ali ne bi ti pogumni ljudje še enkrat premislili, ali se je res potrebno udeležiti takega srečanja, ki služi le za promocijo enega najbolj protislovenskih, protiosamosvojitvenih in protičloveških izrodkov, M. Cerarja? Vrhunec SMC hinavščine!

  Na to srečanje sodijo kvečjemu Popov, Aksentijević, Kranjc, Brovet, Kučan, Zlobec, Lokarca, Kmecl….in še 128 drugih ,,borcev” za samostojno republiko Slovenijo.

  • komar marko

   pa po moje so tudi bili? Le zakaj taki pomisleki. Saj so jokali, ko so sestopali z oblasti!

 • komar marko

  no doživeli smo pisanje zgodovine po svoji podobi. Resnica z JAMAMI sedaj prihaja na dan. Pričelo se je prirejanje osamosvojitve. Doživel sem, da so bili skriti po raznih vikendih, ko se je pa končalo so prilezli na plano in še z večji vnemo pričeli organizirati maškaarde in pripovedovanje pravljic. Pa je bil letnik 30. In te isti ki še vedno poveličujejo 25.000 zaslužnih po 73 letih od dogodka pljuvajo po donoljubih! Koliko časa še! Niso bile vstaje brezplačne, to vidimo šele sedaj!

 • Hribouc

  Pravičnost postane krivica.
  Krivica pravičnost.
  Svoboda jarem tiranstva diktature.
  Tiranstvo diktature svoboda.
  Dobro postane slabo.
  Zloba postane Dobrota .
  Usmiljenje postane škodoželjnost in privoščljivost.
  Resnica postane Laž!
  Laž postane Resnica.
  Žrtev postane Rabelj.
  Rabelj postane žrtev.
  Dan postane noč.
  Zločin, kraja, uboj postanejo vrednota.

  Deset Božjih zapovedi bo treba začeti ponavljati tukaj na spletu vsak dan. Jutri začnemo.

  Lucifer si jemlje oblast v posest in hara z njo po državi.
  Manjkajo samo izredne razmere, da najdejo še razlog, izgovor za totalno vladovanje strahu, zla, zločina in totalne nadvlade dobremu v vseh kotičkih in niansah.
  Udbokučanizem je zlo.
  666 je ime za točno to zlo in nič manj.
  In Cerar zahaja v cerkev…so pisali , povejte v katero Cerkev zahaja ta človek?

  • janez cepec

   ti s’ pa precej visok, gor u hribeh, a že dolg civilizacije nis vidu, de take klateš?

 • totex39

  Sedaj pa je le pokazal svojo pripadnost komunizmu.

 • Prle

  S tem dejanjem je Cerar dokazal, da je ČLOVEK.

  • komar marko

   beseda človek zame pomini, da ne gledaš v oči, ne lažeš in s ene peteliniš. Namreč, kot ČLOVEK je pobiral dvojne dnevnice in kilometrino in za pisno skrapucalao (ENAKO) po šolah pobiral po 500 EUR. ministre, ki so dobivali dodatke za stalno pripravljenost je zaščitil in ne nabrcal, Res je VELIK ČLOVEK! Torej po rdečuhovsko, bolj kradeš, bolj si pokvarjen večji si ČLOVEK! Ta zapis gre v SPOMINSKI del za rdečuhe zaheb…

  • zokispoki

   Človek- majmun !

   • Prle

    Majmun? Pa ne, da si Jugonostalgik?

   • Mihec S’kumarc

    prletov brat…

    • Prle

     Bebo,Prle ni imel brata.

 • soc

  Osebno tu ne vidim kakih direktnih protislovenskih motivov konjenika mlajšega, pač pa zgolj bebavo neumevanje trenutka. Trenutka vedno večje nestrponosti med slovenskimi Slovenci in vso levo in priseljeno svojatjo, ki hoče naš narod (tako kot vse druge) spraviti v preteklost in ustvariti novega “človeka”. Megaopico, ki ji bodo vladali Izbranci.

  Videno 1918, 1945.

 • luckyss

  S tem člankom ste zašli predaleč…
  Sploh ne bom ničesar drugega napisal, ker se mi gabi članek in se mi bodo gabili tudi odzivi..
  Le povem vam, da to ni prava pot…
  Se bom kar sam izbrisal za danes…pa uspešno onaniranje na to temo…

  • komar marko

   čudno, NISI SE POJAVIL ko so na kurah pljuvali po 2. letnem otroku. NISI!

  • Rožle

   No pol pa kar zbriši tale post…., če že ne misliš nič napisat

  • Borut Stari

   A spadaš med izbrisane? V resnici prebrisane!

 • Rožle

  Vsi levaki trdijo, da je Cmerar levo usmerjen…
  …tale poteza čisto nič ne kaže v tej smeri….

 • janez cepec

  u glavnem ste totalni idijoti, če ne urednik, pa avtor prispevka. jebe se vam za resnico. Toni Mrlak ni biu agresorski pilot, kot bi ga rad prkazal, ampak se je dogovarju za prebeg s Kacinom, o tem je biu obveščen tud današni veliki vodja, takratni abrambni minister Janša, kar je enkrat že potrdiu, dones, pa kao, de nč ne ve. prebeg je uspeu Kalanu, tudi za to se je dogovarjav Merlak. ker pa je blo treba jugo vojski pokazat, da imamo resno vojsko,(še dons je nimamo, ker jo je taparu začev Janša razjebavat), ga je samozvani general, ki to ni, še btigadir glede na svojo izobrazbo ne bi mogu bit, Krkovič dau sestrelit. tko j’ blo to, pa nč drgač. kolateralna škoda, pravjo “osamosvojitelji”. sram vas je uhka, banda

  • Aron

   pa sej to vsi vemo, v duhu alternativnih dejstev, v dobi trumpa, pač resnica ni več enoznačna.

  • Borut Stari

   Sodišče meni drugače in je dosodilo Krkoviču v prid.Jugonostalgiki ne morejo iz svoje kože.

 • Borut Stari

  Zakaj bi se Cerar delal norca, on to je.

  • Rožle

   Tale pod mano je pa cepec…

   • janez cepec

    resnica boli, jest se saj za generala ne predstavlam, kot brigadir Krkovič. pa še za brigadirja ma sam ene par šnel kurzou

    • Borut Stari

     Cepec, vprašaj Arsenijevića in ostale generale JA koliko so vredni schnel kursi Krkoviča.

    • dr Janez Sveti

     Pusti kakšen čin ima. Nagnali smo jugo vojsko. A ni to dovolj za razumet?
     DR Janez SVeti veteran

 • Franjo Trojner

  Itak je pod levimi vladami v Sloveniji prišlo že tako daleč, da so vsi bolj zaslužni za osamosvojitvev in osamosvojitveno vojno, kot dejanski osamosvojitelji in pripadniki osamosvojitvene vojne za Slovenijo. Le kako se počutijo svojci padlih za Slovenijo??? Absurd vseh absurdov, ki jih zadnje desetleje širijo in jih pislušam ,berem je, da brez NOB samostojne Slovenije nikoli ne bi bilo?????? Pa saj oni so se borili za drugo državo pod tujo zastavo in pod partijsko oblastjo za kumunistično oblast in komunistična oblast za Stalinovo Rusijo. Nam veteranom vojne za Slovenijo nikoli ni bilo jasno ne pojasneno, zakaj so tako velike razlike v priznanih statusih vojnih veteranov in pravice, ki iz tega izhajajo med veterani NOB in veterani vojne za Slovenijo???? In to vsaj meni pove vse! Zame ni presenečenje, da je Cerar na proslavo povabil vdovo padlega vojaka JLA, glede na dejstvo, da je še danes marsikje za slišati, da JLA ni bila agresorska vojska in glede na dejstvo, da slovenska sodišča niso obsodila niti enega oficirja JLA za grozote na našem ozemlju med vojno, v Radgoni so bili ubiti tudi civilisti in JLA je med ostalim streljala na verski objekt, da oropane prodajalne na meji niti ne omenjam.Ker so mi pa človeška življena neprecenljiva razumem in sočustvujem z družinami vseh padlih v vojni za Slovenijo.

 • karlina

  Če je lahko “osamosvojitelj” Milan Kučan, ki je prej veleizdajalec, je lahko tudi mož Emilije Merlak, ne glede na to, kakšen pljunek v obraz to predstavlja za vse, ki so res dali življenje za Slovenijo.

  No, kolikor je meni znano, je dobila ta soproga ze takoj po letu 91 čisto vse, kar je bilo mozno, v denarju seveda, zase in za svoje otroke od drzave-za zahvalo, ampak ne vem kakšno. Sicer pa sem tudi trdno prepričana , da gospa prejema tudi pokojnino za zasluge, tudi ne vem, kakšne. Skratka, svinjarija od te drzave.

  • domovina mili dom

   Zasluge za katere so nagrajeni bivši oficirji juge, ki še vedno harajo po Sloveniji.

 • Caetano

  Veljala je prepoved letenja, ki jo seveda agresorska JLA ni spoštovala. In je poslala tudi helikopterje v akcijo, bodisi z logističnimi in ogledniškimi nalogami, bodisi s transportom vojaških enot. Seveda je bilo delovanje vsakega takšnega helikopterja sovražno dejanje v vojnih razmerah. Sploh v razmerah, ko so oficirji JLA grozili, da bodo učne centre TO zravnali z zemljo.

 • domovina mili dom

  Komunisti brijejo norca iz osvoboditeljev že 25 let. Osvoboditelji osvobodijo Slovenijo izpod rdeče peterokrake zvezde.
  Komunisti pa še vedno z njo strašijo na državnih proslavah.
  Ti rdeči teroristi resnično delajo idiote iz nas Slovencev.

 • zokispoki

  Enkrat se mora to nehati . Če ne drugače, se bo treba organizirati! Komunajzarska ološ se ne bo dolgo delala norca !

 • Rožle

  Men pa ni jasno, kako lahko pri nas zmaga ena SMC…, če jo pa nihče ne podpira…?

  • samsara

   küćan vse zrihta.

  • Slovenec 33

   Veš, važno je kdo glasove šteje.

 • garfi

  danes v parlamentu mafijska smc in levofašistična zl zahtevjo odpoklic županov
  kar bodo seveda zlorabili
  sploh nimajo županov in jasno zakaj
  strankarski nomad medicinski brat modadorfer, ki je na volitvah dobil neverjetnih 700 glasov jih
  zagovarja
  živimo v levofašistični in mafijski državi

 • Jovo Jamnica

  We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV.

  • Rožle

   Koga so to banal ..

   • Jovo Jamnica

    Ja mene! Zdaj sem preko tor…

    • Rožle

     Kako …pol mamo Admina ?
     Ne verjamem, da je tudi Petra ali pač?

     • Jovo Jamnica

      Čuj, ne vem. Toto rdečo se mi je pojavlo pod komentom že tretjič. Fčeraj sem se hoto menit z Komarom, pa ni šlo…

 • Jovo Jamnica

  http://www.napovednik.com/pic/i/1/478/_555ef9d386e6c.jpg
  ———————-
  Usoden naj bi bil nesporazum

 • Jovo Jamnica

  Same podrobnosti o dogodku tistega so odšle skupaj z Merlakom v njegov prezgodnji grob. Še dandanes, tudi po enaindvajsetih letih se najdejo posamezniki, ki ta dogodek opisujejo po svoje ali za potrebe dnevne politike. A če je komu všeč ali ne, ostaja le eno dejstvo in sicer: Tik pred osamosvojitveno vojno je tedanja JLA prestavila helikopterje Gazele iz Brnika v vojašnico Šentvid in piloti so za nekaj ur odšli domov. Vse Gazele so bile neoborožene, kar je bilo videti že od daleč. Prvi dan vojne je Toni Mrlak vozil generala Marjana Vidmarja nekam na Primorsko, in Kalan polkovnika Šipčiča, zvečer pa bi na Krim, kjer so bili vojaki brez kruha, moral poleteti Mika Stamenković,ki je nekaj dni prej prevzel poveljstvo enote, zato je njegovo nalogo moral prevzeti Toni Mrlak. Vzletel je v Šentvidu, poletel do pekarne na Kodeljevem v Mostah, nato čez Rožno dolino proti Krimu. Ker je bil helikopter neoborožen, se je Toni počutil varnega, ni pa vedel za prepovedi poletov tistega dne in tudi verjel ne da bi se našel kdo, ki bi ukazal streljati nanj sredi mesta. A prav to se je zgodilo. Sestrelili so ga naši ljudje!

  http://www.napovednik.com/dogodek334010_4_pohod_v_spomin_toniju_mrlaku

  • macon

   Njegovo nevedenje ga ne opravičuje. Pojma nimam, kako zabit moraš biti, da letiš v SOVRAŽNEM helikopterju blizu centra Ljubljane, kjer je bilo slovensko vodstvo in je to vedel zadnji slovenski Kekec, in misliš, da se ti nič ne more zgoditi.

   Pa recimo, da je vsak vedel, da je bil neoborožen (s tem, da nimam pojma po čem se to tako očitno vidi oziroma zakaj bi moral kdorkoli to vedeti), ampak to še vedno ne pomeni, da ni mogel prevažati karkoli, tudi orožja. SOVRAŽNI helikopter z oznakami sredi belega dne nad centrom Ljubljane, ko so po Sloveniji ljudje umirali!

   • Jovo Jamnica

    Čuj, nena palamudi, ker so umirali takrat drugje, ne pa v Lublani in tam drugje ni doben dobenega pelihoktera dol sklajbo…

    • macon

     Pri Ljubljani so še enega zbili, ki je letel proti Igu. Dva sta dol padla.

     • Jovo Jamnica

      Vem. Za onega na Igu je vse O.K.

  • Franjo Trojner

   Ja tudi Slobodan Miloševič je ljubil Slovenijo in Sovence in jih iz človekoljubnih razlogov ni hotel izpustiti iz Jugoslavije, v znak izkazanega spoštovanja, brezmejne ljubezni in miru nam je poslal svojo srbsko vojsko/JLA, da nas z tanki, letali, topovi in njegovimi vojaki prepriča, da nas ima on Slobo rad. Ker mi SLOVENCI te njegove ljubezni nismo najbolje razumeli, so nas njegova letala pričela ljubeznivo prepričevati in odmetavati bombe, tanki, topovi in vojaki pa streljati! Umrli so civilisti in SLOVENSKI vojaki, poškodovano je bilo SLOVENSKO premoženje. Nevajeni takšne ljubezni smo SLOVENCI porazili in nagnali vojake JLA iz našega ozemlja, Slobotu in njegovi Jugoslaviji, ki jo je on videl, kot veliko Srbijo pa pomahali v slovo.

   • Jovo Jamnica

    Z tebo se pa jas sploh nea menim, zato niti čito nebom tvojo klobaso

    • Franjo Trojner

     Ja, ja že cel teden cviliš in mi svoje repleye lepiš Jovadine. Čuj, da si fen Vuka Karadžiča si mi že povedo in da ti Jernej Kopitar ne diši preveč tudi, zdaj še samo čakam, da si boš še poleg kipa Karadžiča še kip Slobota, kot velikega osvoboditelja zaželo.

     • Jovo Jamnica

      Nena se boj, saj se me hočejo tu znebit, tak da boš lahko palamudo, kolk ti bo srce dalo…

   • Slovenec 33

    Napaka je bila, ker niso bili z JNA poslani nazaj še njihovi oficirji. Če bi bili, takihle jamnic ne bi bilo toliko in tudi pokojnine tistih, ki so vplačevali v pokojninski sklad, bi bile za kakšno četrtino višje.

  • Viktorh

   In kaj dokazuje ta vir? Da je za smrt kriv Krkovič?

  • dr Janez Sveti

   In’ kaj je narobe s tem, da so sestrelili helikopter sovražne vojske? A misliš, da je kdo gledal a je oborožen ali ne? Ne zajebavaj! Na to sem pa občutljiv. Slučajno je bil v helikopterju Slovenec! Če bi bil Srb, bi bilo pa ok a ne? Ne serite ga! Sam je kriv kar se mu je zgodilo in konec zgodbe.
   DR Janez Sveti očevidec

   • Jovo Jamnica

    Meni se je to zdelo nespametno, nad mestom sestrelit karkoli. Drugo je oni drugi helikopter, ki je res pomenil grožnjo. Zakaj je takoj po sestrelitvah prišlo povelje, da se to več ne sme delat, pa vprašaj Raketko. Brez veze se to že ni zgodilo.

  • totex39

   Samo to je dejansko enostranska komunistična verzija, ki jo poslušamo že 25 let.

   • Jovo Jamnica

    Potlej pa obeležje porušit. Saj pa ni tako zahtevno, če je volja…

 • Jovo Jamnica
  • Viktorh

   A ti to navajaš kot verodostojen vir, ki dokazuje, da je Krkovič odgovoren??

   • Slovenec 33

    Kaj pa si pričakoval od topoumnega produkta usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma.
    Prevelika pričakovanja imaš.

   • Jovo Jamnica

    We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Zvedi več.
    ——————
    Ne. Če vir ni verodostojen, se zahteva popravek. Dokler to ni storjeno, je vir pač na razpolago na svetovnem spletu.

    • komar marko

     kaj hočeš povedati. Da te je NOVA odpikala?

     • Jovo Jamnica

      Čuj, men se zdi… da JA… :-(

     • komar marko

      ja kako pa pod istim NICKOM potem pišeš. Praviloma se BANA mejl s katerega si prijavlen! vsaj tak si predstavljam, nimam pa izkušenj! Si eden od zadnjih, ki bi te zbrisal. Ničesar takega nisi napisal, kar bi bilo sporno. NIČESAR! ADMIN!

     • Jovo Jamnica

      Prijavlam se prek tora, tak, da me morajo vedno ekstra banat. Samo meni se nea da več tu zajebavat, ker so butli…

     • komar marko

      potem te niso skenslal in je nekaj drugega narobe.

     • Jovo Jamnica

      Nič drugega ni narobe, ker sn biu fčeraj normalno prijavlen, ko sn ti napiso Adijo.
      No, toti Adijo pa sn ti moro poslat prek tora, ker drugač ni šlo. Jezni so na mene, ker kritiziram Šajherco pa Ranta…

    • Viktorh

     No, no, res te ne razumem. Navajaš vir, ki nič ne pove, zanikaš pa dejstvo:

     “da je bil pokojni Merlak “pripadnik agresorske JLA in da je nesporno dejstvo, da je v trenutku, ko je bil sestreljen, letel po navodilih nadrejenih iz JLA, ne pa da bi bil na begu iz JLA, in da je bil helikopter Gazela 664, v katerem je letel pilot Merlak, sovražno plovilo in legitimna vojaška tarča” (sodba II Ks 12880/2015).”

     Škoda besed.

     • Jovo Jamnica

      Ne razumeš. Jas sn na strani Mrlaka in fertik. Tak je

     • komar marko

      prav je, da si na strani življenja. Ni prav, da ga ni več. Veš , samo takrat s takim načinom leta, ti deluje RITKA, ker ne veš kaj je dejansko zadaj. Veš take odločitve so težke, je pa on kot PROFI vedel, da pravocira ali pa je podcenjeval? Veš, ko si v taki situaciji še posebno previdno ravnaš.

     • Viktorh

      Razumem, razumem te.
      Toda isti vir pravi:

      Toni Mrlak
      Rojstvo 3. januar 1950
      Smrt 27. junij 1991 (41 let)
      Rožna dolina, Ljubljana
      Pripadnost Jugoslovanska ljudska armada
      Rod/služba Vojno letalstvo

      Jasno mi je, da sta se poznala, vendar vajino prijateljstvo opletati v članku, ki govori o vdovi po…, pa je zame nedopustno.
      Sedaj hočeš dokazati, da je bil nedolžen, nekriv, da je nameraval…

      Ko je prevzel helikopter, vedel je kdaj, bi ga lahko dostavil na lokacijo pod nadzorom naših obrambnih sil in se pridružil slovenski vojski.

      Ende, vse drugo je po odločitvi organa irelevantno.

     • Jovo Jamnica

      Nisva se poznala…

     • janez cepec

      midva sva se pa, povem ti da j’ biu rodoljub

     • Jovo Jamnica

      Verjamem

 • Hun

  Merlak bi bil odlicen mentor v Slovenski vojski…taborniki so se sli specialce s sestrelitvijo “zaledniskega” helikopterja

  • dr Janez Sveti

   Lahko povabiš kakšnega klavca iz Bosne. Bil bi odličen mentor takim kot si ti. Če te zanima kakšna je vojna, se odpelji v Turčijo in pojdi do Kurdov, boš sam potem okusil svoje pametovanje. Jaz ti iz osebnih izkušenj lahko povem, da če je vojna in te vidim v sovražni uniformi, nimaš šanse, da ostaneš živ. Sem jasen? Lahko si kuhar ali pa pek, me ne zanima.
   DR Janez Sveti veteran

   • Hun

    ti si povabi klavca iz Kosova sj se domoljubi enacte z njimi v trpljenju pod Yugo…
    pri kvazi domoljubih je pogost izraz “ce bi bilo” in “bo prisel cas”…ti in tebi podobni k se radi sirokoustite nimate “mosnje” za borit se …razen iz zasede ciljat na “zaledni” helikopter

    • dr Janez Sveti

     Nisem dobro razumel, ker pišeš, kakor neki smrkavec. Pojdi v šolo, pa se nauči pisat. Povej tvoji mamici, da se zgovarjaš z mano, ona me namreč intimno pozna. Ti bo razložila,kaj so materialni dokazi.
     DR janez Sveti piša na debile

     • Hun

      jahaha uzivam ko z lahkoto kvazi domoljube spravim v bes…
      samo zakompleksan primitivec se pusti prcat…

     • Hun

      praus da mas intimne odnose s svojo mamo..

     • dr Janez Sveti

      Nimam s svojo. S tvojo mamo pa imam. Narobe si razumel. Še tvoj fotr se rad pridruži. Hočeš slike?
      DR Janez Sveti swinger group

     • Hun

      se mi je zdel da rd kurce zvakas

     • dr Janez Sveti

      Te rajca? Tak si kot tvoj fotr.
      DR Janez Sveti

     • Hun

      Dr Janez Sveti cuzljac binglou

     • dr Janez Sveti

      “cuzljac binglou”..Google translate ne more najt prevoda iz nobenega svetovnega jezika. A je to jezik, ki si si ga izmislil ti? Si vprašal mamo?
      DR janez Sveti genij

 • Viktorh

  Ne gre se čuditi, da je predsednik Vlade RS povabil na svečanost tudi vdovo po vojaku, ki je sodeloval v agresiji na našo domovino.

  Očitno je torej, da sta aktualna politika in oblast še kako povezana in udeležena pri diskreditaciji in sodnem postopku zoper junaka slovenske osamosvojitve br. gen. Toneta Krkoviča.

  Razočaranje nad odločitvijo sodišča se očitno reflektira tako, da se norčujejo iz osamosvojiteljev.

  • janez cepec

   a si fouš, k ni tud tebe, kot starga komunajzarja pa UDBOUCA povabu?

   • Mihec S’kumarc

    Škoda da ti nis biu v tistem helikopteru.

    • komar marko

     mihec, nimaš prav, čeprav klati norosti! Nihče nima pravice jemati nekaj , kar ni on ustvari. Ali niso jame zadosten opomin na NOROSTI? Ali sedanje dogajanje in Srebernica nista dovolj. Zaradi okoljskega vidika se bomo uničili. Prav!

 • Vera

  Naj si Cerar in njegova tovarišija ne domišlja, da smo na 10 dnevno vojno pozabili , zato,ker sta največja Slovenca osamosvojitve ( dr.Pučnik in g. Bajuk ) žal pokojna , ter nekaj drugih zelo pomembnih ljudi ! Resnice ne morete in nimate pravice je spreminjat ! Zavedaj se Cerar, da nas je še mnogo, ki do potankosti vemo, kako je bilo med 10 dnevno vojno .Merlakova je pa bolje, da se kot žena agresorja , nekam skrije , ne pa hodi na proslave, saj si jih njen mož ni zaslužil , ker ni prestopil v TO ,kot je to storilo mnogo mož, ki jim za Slovenijo ni bilo vseeno .Imel je čas, toda vztrajal je v JLA do svojega konca .

 • Slovenec 33

  Neizpodbitno drži, da nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Izdajalci svojega naroda tudi nočejo vedeti kaj je domoljubje
  Ne morete pričakovati od okupatorsko izdajalske oblasti dejanj
  ( parlament, vlada, predsednik, sodstvo mainstream mediji in usmerjeno izobraževanje, ki producira topoumne produkte),
  ki bi bila v korist slovenskega naroda, le kraje ropanja in poniževanja vsega kar je slovensko jim gre strašansko dobro od rok.

  • janez cepec

   na stadionu prsežejo Hitlerju, dones bi bli pa radi slovesnka vojska, pa osvoboditelji, pa demokrati. a si te mislu?

   • Slovenec 33

    Ne teh ampak tiste, ki so slovenske dežele iosvobodili za nadaljevanje okupacije (spet so po slovenski zemlji hodili vojaki z orožjem in govorili tuj jezik – to je namreč definicija okupacije povsod razen v usmerjenem izobraževanju). Ali ti moram še narisati kako izgleda stvar v švasani pisavi ?. – Toliko o rezultatih veleizdaje.

    • gušto

     Mah. tale je mahnjen s ta debelim koncem ….. zanjga je škoda besed.
     Ta se zastopi samu na cepec po betic.

   • gušto

    Tebe pa so s ta debelim koncem CEPCA mahnli po betic.

    • janez cepec

     tebe očitno ni blo treba, si že od rojstva prfuknen

   • komar marko

    no trdim da si lažnivec. pa dokaži da je ta trditev resnična.

    • gušto

     Je že 552-krat dokazal. Bumbar je bumbar pa den ga kamar češ.

    • janez cepec

     govoriom o belčkih med WW2

   • Mihec S’kumarc

    Takrat te še blo ni ko so tvoji prisegal.

    • Nata

     ++++++++

   • Franjo Trojner

    A ti namiguješ, da smo slovenski vojaki vojne za Slovenijo Hitlerju prisegli? Takšne podle žalitve pa še vseh petindvajset let naše samostojnosti nisem slišal! Admin briši, takšne protislovenske izjave na tem in nobenem portalu nimajo kaj iskati!

    • janez cepec

     ne govorim o osamosvojiteljih v osamosvojitveni vojni, ampak o junakih,kolaborantih med WW2

 • samsara

  Levičarji od vedno podpirajo le tisto kar je proti Sloveniji, Slovencem in slovenstvu.
  Pa tudi, če je to le neka vdova pripadnika agresorske vojske.
  Naj spomnim le na usmeritev nekdanjeva, sedanjega in dosmrtnega ljubljenega vodjo levakarjev:.
  Milan Kučan: »O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.« Izrečeno: 31. januar 1990

  Milan Kučan: »Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija… /…/ Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti…« Milan Kučan, izrečeno na 11. kongresu ZKS, december 1989

  Milan Kučan: »Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi.« Milan Kučan na plenumu CK ZKJ v Beogradu, Delo, 28. september 1989

  Milan Kučan: »Drugič te, da slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega – je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana.« Govor Milana Kučana na Prešernovi proslavi v Cankarjevem domu, Delo, 8. februar 1989

 • Johan

  Baraba je bil in bo vedno ostal !

 • Vrhovni sodnik

  Je bil helikopter oborožen ali ne je irelevantno, podana je bila prepoved letenja na tem območju in naša vojska je morala izvrševati ukaz takratnega vrhovnega poveljnika M.Kučana. Ne pozabite, da je neoborožen helikopter tudi bomba če pade na predsedniško palačo, so kamelarji dokazali že neštetokrat.

  • Jovo Jamnica

   Sreča je bla, da ni padno na vrtec, puni frocof. Te bi šele Krkoviči grato heroj…

   • dr Janez Sveti

    Ali, pa da ni odvrgel na vrtec sod z eksplozivom?
    DR Janez Sveti diverzant

 • dr Janez Sveti

  Enostavno!
  Merlak, je bil častnik v vojski, ki je bila slovenskemu narodu sovražna vojska. S helikopterjem sovražne vojske je letel po povelju sovražnih poveljnikov. Letel je na področju, kjer je bilo javno objavljeno, da je cona, kjer se NE SME leteti. Zato je bil sestreljen in je umrl. Ni heroj, ni bil slovenski vojak ampak Slovenec v službi sovražne vojske. Ne pripada mu nobena čast. Če bi želel prebegnit, nebi letel na Vrhniko ampak v Kočevski Rog!
  Amen!

  DR Janez SVeti veteran vojne za Slovenijo-prostovoljec

  • Jovo Jamnica

   Eto vidiš, tak se napiše, ne pa neki članek, keri se spravla prek Mrlaka na Cerara. No, jas pa fseeno drugač mislim, kot ti, pa zato neboma zdaj mela tu vojne… Kali?

   • dr Janez Sveti

    Ma ne. Samo poslušaj. Če si ti v vojni in imaš uniformo meni sovražne vojske a misliš, da te bom spraševal a me imaš rad ali ne? Saj sva odrasla a ne? Vojna ni za neodločne in posrane.
    DR Janez Sveti Prijatelj

    • Jovo Jamnica

     Jas sn edn od onih bepcof, keri smo na tanke metali kamenje, ko so prodirali iz kasarne po Cesti proletarskih brigad v Mariboru. Na križišču s Kardeljevo, nas je bilo dosti, ki smo se izpostavlali. Če bi takrat keri mitraljezec stisno na petelina, jas tu dans nebi piso komentof…

     • Aton

      So še drugi cepci v Mariboru metali kamenje, pa čeprav ni bilo tankov.. Saj kamenje lahko pade na glavo in ubije. To je namen, mar ne?

     • Jovo Jamnica

      Nikoli nisem bil in tudi ne bom na strani represivnih organov v službi države. Se pa s svojimi zapisi na tem portalu, vsakodnevno borim proti tipom tvojega kova, ki preprečujejo Slovencem spremembe na boljše.

   • Viktorh

    ” članek, keri se spravla prek Mrlaka na Cerara.”

    “Predsednik vlade Republike Slovenije je 23. 12. 2016 pripravil sprejem za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo. Seveda je tak sprejem lep poklon žrtvam osamosvojitvene vojne.”

    Torej, vabil je vdovo sovražnega soldata.

  • janez cepec

   a če bi Kalana sestrelil dol, bi tud djal, de ne bi smeu tam letet?l

  • FORT WORTH

   Ej ti veteran. Kdo ti je to napisal ?!

 • totex39

  To sramotno dejanje iz strani Cerarja je bilo dejansko proviciranje tako kot znajo pri nas komunisti.

  • samsara

   S takimi in podobnimi izpadi si bildajo njihov udbokomunistični ego in krepijo samozavest sotovarišev, v teh težkih časih, ko so na udaru ‘tekovine’ udbokomunistične revolucije, revolucije, ki traja.

 • rubec

  Oblast nas po vsej sili navaja na ime Merlak. Verjetno bo zamenjava za Merlot, še eno vino ki ga izgubimo v kratkem.

  • komar marko

   Hja, veš vino teran je iz trte REFOŠK, ki raste na kraški zemlji.Pred stoletji so poznali samo beli TERAN. Nisem za Hrvate, sam se bojim, da smo mi VELIKI TROTI!

 • Prle

  Ne morem mimo dejstva,da je ukaz za sestrelitev neoboroženega helikopterja dal Krkovič, zato samo vprašam,ali je prvič videl helikopter, ali se je podelal ko ga je videl,ali pa je izdal povelje iz samega dolgočasja. S sestrelitvijo je nenazadnje ogrožal prebivalce Ljubljane.Še to me zanima, če bi streljal tudi na neoboroženega vojaka.

  • komar marko

   ne piši norosti. Izdana je bila prepoved letenja na tem področju. In to se je vedelo. Trditev, da se od daleč vidi da helikopter ni bil oborožen je samo za take, ki zagovarjajo agresijo in s eniso borili za svobodo! Zato ne palamudi!

   • Prle

    O.K, potem pa odgovori: Kakšna je razlika med civilistom in neoboroženim vojakom?

    • komar marko

     ha, ha, ha. A v miru. Ali je vojak sovražni vojak! Ej prosim?

     • Prle

      Ali bi ti streljal na neoboroženega vojaka?

     • komar marko

      če bi bil 100% prepričan . Pri musličih, pa ne veš nič. Prav! Zato ne zavijaj in motovili!ne bi

     • Prle

      Točno tako 100%.

    • dr Janez Sveti

     Če roke v luft drži, drugače ga poči. Nima smisla tvegat in se spraševat, kaj ima skrito pri sebi. To je vojna prijatelj in ne lokalni pijančki, ki se gredo pretepanje mož na moža stoje.
     DR janez Sveti iskušeni

     • Prle

      O.k, tudi civilisti so eventuelni vojaki, bi njih tudi, končno je vojna?

     • dr Janez Sveti

      Če bi bl sumljiv in nebi bil prepričan..ne vem , ker je odvisno od situacije. Ne bodi naiven. V vojni se vsi bojijo in bi radi preživeli. Če se odločam med tabo in mano, lahko dvakrat ugibaš, pa še polovičko ti dan, če uganeš, za koga se bom odločil :)
      Poka!
      DR janez Sveti realist

     • Prle

      Torej nekako podpiraš poboje v Bosni? Moške mislim.

     • dr Janez Sveti

      A ti narišem? Torej, vojake ali civiliste, ki so zajeti,pregledani in zvezani, pa res ni potrebno pobit. Zavedaj se, da v državljanskih vojnah, civilna obleka ne pomeni “civilist” in da je neoborožen, če orožja ne vidiš..NO mislim, da si dojel. Postopek, ki sledi predaji dobro poznam in če se ga “civilist” ali vojak, ki se predaja drži, ni potrebe po streljanju !
      DR Janez Sveti plačanec

     • komar marko

      utrujaš, situacija ti pove ravnanje.

    • macon

     A ti vidiš skozi helikopterjev okleep, kdo ga pilotira ali skozi tankov oklep, kdo ga vozi? Dosti je, da ima tank ali helikopter sovražnikove oznake in ga lahko vozi ali pilotira en mulec, če seveda zna, pa se ga sme zbiti.

     • Jovo Jamnica

      Ti meni povej, zakaj so sklajbali f celi vojni samo 2 komada. Pol bom cufridn…

     • gušto

      sej ne zastopi.

  • Krtača17

   Krkovič je navaden povzpetnik. Tudi preko trupel…dobesedno. če ni blo pametne naloge, si jo je pa izmislil – za svoje zvezdice….

  • Vrhovni sodnik

   Je bil helikopter oborožen ali ne je irelevantno, podana je bila prepoved letenja na tem območju in naša vojska je morala izvrševati ukaz takratnega vrhovnega poveljnika M.Kučana. Ne pozabite, da je neoborožen helikopter tudi bomba če pade na predsedniško palačo, so kamelarji dokazali že neštetokrat

   • Prle

    Ne verjamem, da Krkovič ni vedel za dogovor med Merlakom in To, za prestop.Če ne drugega bi nam pripeljal helikopter,tako, pa je Krko naredil več škode kot koristi.

    • Krtača17

     Če ima kaj vesti (a dvomim), se bo krko to spraševal do smrti.

     • komar marko

      čudno da se za 600 jam nihče ne sprašuje, Čudno da se tudi pregon ne izvaja. Čudno da imajo dobro spanje. Čudno, ad še vedno prirejajo maškarade in jemljejo nAŠE DENARJE. Teh je pa več, kot jih je bilo 45!

     • macon

      Ja, seveda, helikopter bi nam pripeljal nad Cankarjev dom ali tam blizu. Kako ste zabiti in pokvarjeni, če bi hotel prestopiti. bi parkiral na travniku pri Ljubljani, teritorialcev je bilo povsod dosti.

      Vi nimate ne vesti ne pameti, lažnivci.

    • dr Janez Sveti

     Uporabi logiko!
     Če bi vedel, da gre helikopter v prebeg ali bi ga sesuli?? Če bi vedel, da gre tank na našo stran a misliš, da bi ga sesuli?? Malo razmisli!
     Krvavo bi potrebovali takrat vsak kos tako dragocene opreme!
     DR janez Sveti poznavalec

     • Prle

      Meni je logično tudi to; lahko ga je sestrelil zaradi slave ali pa je naredil napako.

     • komar marko

      pa komu se je takrat šlo za slavo. Prvo je bila glava, Ne pametuj mi, sem bil notri, takrat ti delal PRPA če ne veš kaj je to!

     • Prle

      A je bilo prisotno tudi kaj alkota?

    • gušto

     a zato se je mrlak zapelu nad parlament s sovražnim helikopterjem….. dej, dej, pravljica za lahko noč.

    • janez cepec

     use za to, de bi postou general, pa mu ni ratau, čeprou se krivo predstavlja za generala

  • tohuvabohu

   Ne to pa ne, saj ni komunistični terorist.

  • domovina mili dom

   Je v Radgoni jugo komunistični okupator po vrabcih streljal kljub ogrožanju naselja in ljudi? Pa je slučajno hiše zadel. A ne. A jugo golazen pa ni ogrožala, kaj? Mater vam vola komunističnega.

   • Prle

    Bebo, ali sploh veš koliko je bilo kasarn v Slovenji,kaj bi bilo če bi vsak Poveljnik streljal po mestu,

    • domovina mili dom

     Niso mogli streljati ti bebo, ker so bili onemogočeni. Smo jih držali v šahu.

 • Krtača17

  A kvazidesni spet ene svoje neresnice gonite? Ehehehehe

  • tohuvabohu

   Spet en kvazikomentator, hehehe, hehehe.

  • komar marko

   in kaj je neresnica! To da takrat ko so ga sklatili ni bilo prepovedi PRAVLJIČAR?

 • rubec

  Mora pa tale fotografija biti jako stara. V takem gvantu je v Cvetje v jeseni Bert Sotlar hodil za Metinim pogrebom.

  • dr Janez Sveti

   Ima pa pošten obraz a ne? Tak..žalosten.
   DR janez Sveti analitik

   • komar marko

    ne jambra, ne joka, išče rešiteve!

    • Prle

     Jebi ga, je pa na oblasti,že več kot 100dni. Tudi to je nekaj.

     • gušto

      če pa ste pozabil protesterat.

     • komar marko

      nič delat, pustiti VSO LOPOVŠČINO, zdravstvo gre v marolo, če si človek potem BRUHAŠ!

     • Prle

      Ma zdravstvo gre v maloro že 25 let.

     • komar marko

      ni čudno, če pa je imel 88 letni starček ves čas pisarno tam, pa še sedaj KUPČK. Firme je pa ustanovila delegatska stranka iz tekovin!

  • Mojca pokraculja

   Odličnooo…. hahaha

 • tarantela

  Jao meni, bi rekel kdo z juga! Obrazložitev:
  45 let smo morali poslušati o tekovinah revolucije, nato:
  25 let o demokratičnih domobrancih,
  Koliko časa bomo zdaj o borcih za samostojno Slovenijo…
  V kakšen čas me je postavilo naključje!

  • tohuvabohu

   Vprašaj Cmerota. On ti bo lahko verodostojno razložil …

   • tarantela

    Cmero ni živel takoj po drugi vojni.

    • tohuvabohu

     Zakaj pa “takoj”? Saj je to trajalo 70 let.

     • tarantela

      Kje pa! Zadnjih 25 let poslušamo o zaslugah domobrancev, so preglasili partizane. Sem pa pozabila, da smo takoj po drugi vojni poslušali še spomine preživelih iz Galicije. Bi se kar odselila, pa se povsod deci pretepajo. Kje so časi Amazonk!!??

     • komar marko

      o Galiciji lahko kaj napišem. Da so pravljičarji spravocirali državljansko vojno in KATASTROFO pa upam, da si to dokončno spoznala!

     • tarantela

      Nimam pojma, še nismo jemal.

     • komar marko

      medalja v predal pa še en lep spomin!

     • tarantela

      Če prideš živ in zdrav s fronte.
      Vojne so svinjarija, jest bi vse, ki jo hočejo, nagnala v areno, pa naj se koljejo, navadne ljudi pa nej pr gmah pustijo.

     • komar marko

      sem na tvoji strani!

    • komar marko

     je pa mal kasneje, pa rutko je nosil, pa plavo kapico, pa njegovo mamo sem poznal, njega pa ne, fotra pa tud.

     • tarantela

      Rutko in kapco sem tud jest nosila.

     • Jovo Jamnica

      Jas tut…

     • komar marko

      jaz sem tudi hodil po raznih poteh, ker sem mislil, da se tako mora in verjel v JUNAŠKA dejanja in pripovedovanje požiral z odprtimi ustmi!

     • dr Janez Sveti

      A nismo vsi??
      DR janez Sveti resnicoljub

     • komar marko

      ne vem, če je JJ hodil mu rdečkoti to štejejo v ZLO!

     • Jovo Jamnica

      On je fsaj enkrat biu za bractvo i jedinstvo, jas pa NIKOL

     • Anthon

      Glede na uspešnost totalitarne propagade v jugovini, ki ni bila majhna, je vsak mladinec, ki ni bil za bratstvo i jedinstvo, lahko bil le tisti iz posebne šole, ki mu propaganda, razumljivo, ni mogla škoditi.

     • Jovo Jamnica

      Mene je fotr naučo, da Jugoviči niso isto, ko Slovenci…

     • komar marko

      veš, ko gredo vsi v isto smer, je težko!

     • dr Janez Sveti

      Jaz tudi. Bil se “primeran vojnik”, miičnik,udarnik na kopnju vodovoda za Šmarje Koper in prostovoljec v osamosvojitveni vojni. Nisem levi ne desni ampak Slovenec, ki ljudi svojo malo lepo domovino!
      Ponosen sem na vse!
      DR janez Sveti vesoljc

     • Jovo Jamnica

      No, jas pa bol lubim svoj rod. Slovencu ljuba domovina je tudi Austrija in Argentina…

     • dr Janez Sveti

      Daj ne jagaj me..:)
      DR janez Sveti Preprost

     • Jovo Jamnica

      Ti si faca. Še skregat se z tebo nemrem…

     • dr Janez Sveti

      Jaz nikogar ne sovražim. S tabo se večinoma strinjam in se nimava o čemu kregat :)
      DR janez Sveti spletkar

     • gušto

      lej, lej hudiča pa se dela svetnika

     • dr Janez Sveti

      Jaz sem svetnik. Pa genij tudi.
      DR Janez Sveti resnicoljub

     • indijanka

      :) a viš kakšen srečko si. Jst pa vesoljčka ne morem pripraviti do tega, da bi se z menoj strinjal v ključnih zadevah.

     • tarantela

      Jest sem se pa med drugo vojno drla na domačem griču:
      “Musolini, ti si lep,
      manjka ti še svinjski rep
      manjka ti še svinjska glava
      pa boš svinja ti taprava!”
      Pol je pa prišla soseda in mi ukazala, naj bom tiho, bojo prišli Taljani in bojo use pobil.

     • dr Janez Sveti

      Torej si Dolenjka. Pa imaš partizansko pokojnino? Pozam primer, ko je ženska-dekle odnesla v hosto košaro hrane in je vsa leta po vojni do poznih let prejemala “borčevsko”. Veliko jih je tudi po kapitulaciji Italije oropalo kasarne in so tako postali borci. Pa še več podobnih zgodb poznam.
      Dr Janez Sveti kurirček

     • tarantela

      Partizanske pokojnine nimam, soseda je umrla preden bi lahko pričala za mene. Hebi ga, zmir takratko potegnem. Aja, Dolenjka nisem.

     • komar marko

      kaj si makaronarjem kradla makarone in poslušala kaj se menijo in potem si govorila doam in bi rada dobila naziv POŠTARICE in penzijo na naš račun. 25.000 jih jo še vedno prejemajo!

     • tarantela

      Ti si butast, saj sem bila še detece. Ja, sem pa hodila z gaveto po menažo. Smo se otročki drenjal okoli kotla. To so bili cajti, viš, jest mam tud spomine s fronte, no, skor s fronte.

     • komar marko

      ti si še bolj butasta, ker ne razumeš, da sem zapisal natanko to, KAR SI TI POTRDILA. PRAV?

     • tarantela

      Res si butl, jest nimam noben take penzije, jezik sm pa znala držat za zobmi. So prišli četnik k hiši in so na dvorišču kuhali krompir v kotlu in so mamo vprašali, če ima sol, ona je pa rekla, da nima, sm še gledat u “hišo”, če res nima soli, pa je bil vrč s soljo še zmir gor na kostnu (sol je bila dragocenost v tistih časih). Šla sem nazaj ven in ves čas molčala. Pol so pa šli četniki naprej, so bežal, dva konja so pa kr pr nas pustil, je s šimelnom soseda pol gnoj pelala na njivo, jo je kojn ritnu, de je zletela po tleh.
      Bo treba spomine pisat.

     • komar marko

      pisala si, da ti je priča umrla in si z menažko makaronarje fehtala za menažo. Torej kaj sem jaz zapisal.Zdej pa grem. Uživaj,

     • tarantela

      Še zmir si butast, nimaš smisla za humor!

     • janez cepec

      poznam eng, k je šu že 39 leta u gajno, pa ni blo unbenga tam s kerim bi se fajtou, pa j’ šu domu

     • Jovo Jamnica

      Soseda ni vedla, da te Lahi nebi zastopli, tut če bi te slišali…

     • dr Janez Sveti

      Ti pa vsako lepo zgodbo pokvariš. A si policaj? :)
      DR janez Sveti lingula

     • Jovo Jamnica

      Ne, se mi pa dopade, da mi pri NovaTV portali, že eno uro dajo mir… :-)

     • dr Janez Sveti

      Pa saj jim nihče nič slabega noče. Samo..naj se začnejo resno ukvarjat z medijem, ne pa, da pobirajo smeti po spletu in jih objavljajo.
      DR janez Sveti kritik

     • Jovo Jamnica

      Glej, sn čito dans, kak si se spravo na ono novo Juharco, al kak se že piše. Jas sn pogledo na splet, pa sn pogrunto, da je to ena boga reva, kera je službo zgubla na nekem Gorenskem radju, ker ga je kupo en porivatnik. Zato nje nea šinfam, ker si nekje pač mora služit kruh. In upam, da se bo popravla.

     • tarantela

      Sem bila res še micena, to se pa spomnim, s kakšnim glasom sem se drla, strašno sem si bila všeč. Italijani bi pa vsaj MUSSOLLINI razumeli, tako, da je imela soseda kar prav pa še špicelj je bil v vasi.

     • Jovo Jamnica

      Ja. To bi zastopli. Ampak, mogoče pa bi ti dali čokolado… :-)

     • tarantela

      Vtš, tega pa ne vem, zdej pa še spat ne bom mogla, ker sem čokolado zamudila…

     • Jovo Jamnica

      Meni je fotr pravo, ko je biu nemški soldat, da so frocom radi dali kaki košček čokolade, pa če so jih zastopli, kaj so čeblali al pa tudi ne…

     • tarantela

      Najbrž so jih spominjali na lastne otroke. Žalostno…

     • Jovo Jamnica

      Večina navadnih soldatof so bli dobri ludi…

     • gušto

      namest tangic pa gatke, he, he

     • komar marko

      butl, tisto je bilo šotorišče.

  • dr Janez Sveti

   Kakšna si ti ženska, da se ne spoznaš na modne smernice?? Danes mini krilo…čez leto dve pa maksi! Tako to gre. Danes rdeči..jutri beli…najnovejši so vijolični..
   Dr Janez Sveti modni guruguru

   • tarantela

    Jest nosim še untrco in take spodnjice z dolgimi hlačnicami, ki imajo na robove našite šlinge (čipke). Pa preklane so v koraku.

    • komar marko

     sem gledal posnetek BABUŠKE, akko se polula. Samo na razkorak stopi in je končano! A zato imaš preklane?

     • tarantela

      Kva s pa mislu!? Jest nima kej prjet pa u grmovje cilat.

    • dr Janez Sveti

     Evergreen :)
     DR Janez Sveti golobradec

    • Franjo Trojner

     Na rdečo rutico si pa čisto pozabila.

     • komar marko

      ni, pozabila,jo ima za vrane plašit!

     • tarantela

      Zdej nosim baretko, polet pa antlo okul vratu, ko mi je na njivi vroče.

     • Franjo Trojner

      Ti ženska zagotovo nisi! Koliko več, kot 600 km iz Ljubljane si povita?

     • tarantela

      Zdej me pa zares zanima, zakaj meniš, da nisem ženska. Bom zelo hvaležna, če boš malo obrazložil.
      Najlepša hvala za prijaznost!

  • komar marko

   o borcih za samostojno SLO bolj malo poslušaš! Tudi jaz sem bil del, pa nisem nikjer ker me ne vabijo NOBENI, ker imam dolg jezik in na te stvari gledam drugače.

   • dr Janez Sveti

    Tako je prav. Naredili smo svoje in to ne zaradi levih ali desnih ampak za dom in družino! Sedaj se pa kurčijo z uniformami in političnimi funkcijami, vendar je vse samo izgovor za zaslužkarstvo!
    Dr janez Sveti veteran

    • komar marko

     pojdi in povej maškaram. Koliko milijard in desetletij????????????

  • Franjo Trojner

   Brez vojakov vojne za Slovenijo, osamosvojitvene vojne in zaslužnih osamosvojiteljev bi ti danes v Sloveniji v cirilici piso! Se ti ni izšlo, kaj?

   • tarantela

    Joj, kako s pa uganu, mater si brihten!?

   • dr Janez Sveti

    Ona je Dolenjka..Ni on!
    DR Janez Sveti hudičev odvetnik

    • tarantela

     Dolenjka pa nisem, sem ženska!

     • dr Janez Sveti

      Dobro, nihče ni popoln!
      DR janez Sveti genij

     • MEFISTO

      Si morda Gorenjka?

    • Jovo Jamnica

     Kolk jaz vem, je tam od Vrhnike… Franjo pa je nekje slišo, da je tarantela pajek… keri je moškiga spola…

 • samsara

  Samo še svetniška avreola dotičnega majka na tej sliki.
  Ampak ta bi morala biti udbokomunistično rdečega sijaja.

 • domovina mili dom

  Če bi bil ta tipčina domoljub, bi helikopter zapeljal na Pohorje, Kurešček, saj vse eno kam. Pa bi ga skril, tako kot so naredili drugi. Ne, on se je kot “izvidžač šel preizkušat, ali bo slovenska vojska imela jajca, da bo ukrepala. Pa je hvala bogu ukrepala.
  Tu se pa preseravajo jugonostalgiki, morda celo prebrisani, in molčijo o zločinski jugo armadi, seveda v sodelovanju s slovenskih izdajalci.

 • MEFISTO

  Cerar ni znal presoditi, gospa Merlak pa je sama znala oceniti, da ne spada v družbo žrtev jugosrbske agresije.

  • Jovo Jamnica

   Mefo, kaj ti je dugi cajt?

 • MEFISTO

  Tarantela se pred svojimi ostalimi nicki, ki jo dobro poznajo, priduša, da je ženska.

  Potolažimo jo, da samo zato, če ga ne uporablja več, še ni ženska.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, zgodba o rehabilitaciji v Ljubljani sestreljenega pilota Antona Mrlaka se je že davno razpletla. Njegof status urejen. Obrambno ministrstvo je že takrat namreč nedvoumno zapisalo, da je Mrlak, čepraf so ga teritorialci sestrelili v helikopterju JLA, delal za slovensko stran… Nova24Tv in njeni desničarski komentatorji spet lažejo…kot Breitbart News !!!

 • Fogglof Tunnek

  Na obrambnem ministrstvu leta 2000 potrdili, da je Merlak že pred usodnim 27. junijem 1991 opravljal vojaške in druge naloge, namenjene obrambi in varovanju Republike Slovenije… Kapish ???

  • Verbena

   Res je ….se ponavadi nikoli ne strinjam s tabo, ampak takrat je bil urejen njegov status…rečeno je bilo, da čeprav je bil Mrlak pilot helikopterja JLA, je deloval za slovensko stran….tako so bili žena, prej otroci, upravičeni do družinske pokojnine….če kdo trdi ali ve drugače, zakaj se ni takrat oglasil in demantiral navedbo takratnega obrambnega ministra…

   • Krtača17

    Torej smo Novo24 spet ujeli na laži….kdaj jo pa ne….

    • Fogglof Tunnek

     Ma nonstop lažejo… in prepisujejo iz desničarskega fake medija Breitbart !!!

     • Krtača17

      Zdaj bom na vsak novin članek začel pisat (že po defoltu) da lažejo. Sploh bi jih bilo treba nekam prijavit. Naj cela Slovenija ve da so lažnivci. Bo fina reklama za Janševo kvaziizprijeno resnico….

    • Verbena

     ..ma…en tolk znajo tudi napihnat kako stvar…pa kaj morem…oni so pač v službi ene resnice, drugi v drugi..odvisno kdo jih finansira..sej vem…jaz bom sedaj spet ena komunistka, pa vsegliharka…nč hudega…nekje drugje sem bla pa janšistka pa desnosučna…..

     • Fogglof Tunnek

      Verbena, pri meni si lahko moja haloška ljubica…Meni pravijo haloški Don Juan !!!

     • Verbena

      Tunek, sej veš, da se nisva tam nikoli strinjala..sem oseba, ki ne verjame slepo v to, da je za vso sranje v državi odgovoren samo Janša….morma pa že imet mal podobnih pogledov…za kaj drugega…da se mal pošalim

     • Fogglof Tunnek

      Bodi brez skrbi…bom nežen…o politiki se ne boma pogovarjala.

     • MEFISTO

      To pomeni, da se norčujejo iz tebe.

     • Fogglof Tunnek

      Kdo pa je tebe kaj fprašal?

     • Janez

      Kronano budalo si Tunek.

   • Fogglof Tunnek

    Anton Mrlak je prevažal kruh in na zelo daleč se je videlo, da helikopter tipa Gazela ni bil oborožen… Mrlak je bil dogovorjen z našimi vodilnimi osamosvojitelji, da bo pobegnil iz JA skupaj z še dvema takrat še zaposlenima v JLA.

 • Dragan Krstič

  Hrvaški pilota sta z MIG-oma pobegnila v Celovec samo da jima ne bi bilo treba služiti JNA. Zakajpa je čakal Merlak kljub pozivom TO naj oficirji, pa ne samo Slovenci zapustijo agresorsko vojsko.

  • Krtača17

   Če bi bili tam naveza kacin janša krkovič, nebi pristali… Omenjeni bi se pa po prsih trkali kako so učinkoviti. Vse za zvezdice….

  • Fogglof Tunnek

   Iz ukaza je jasno, da je bil narejen na podlagi Odredbe predsestva Repubilke Slovenije, ki jo je podpisal takratni precednik predsedstva RS, tovariš Milan Kučan. Ni pa jasno zakaj je Anton Krkovič ukaz izdelal na podlagi tote odredbe in ne na podlagi vojaškega ukaza, ki bi ga moral dobiti iz Republiškega štaba teritorialne obrambe… namreč ve se kakšna je hierarhija vojske.

 • slaipowi

  Okrajsava za Krkovicev cin je bg. (brigadir) Po zakonu to (še) ni general. Rantu je to vseeno. Kot še marsikaj. V službi resnice pa to. ..
  Lahko ga imate za maršala če hočete, tisti iz SV pa vedo da je njegovo delo, dokler je bil še še v službi, bilo hranjenje ribice in zalivanje fikusa. Pa nastopanje na strankarskih prrieditvah. Drugi tega ne smejo on lahko ker je zsllužen, menda.

  • janez cepec

   že zdavnej sm povedu, de je predstavljanje z generalom, če to nis, kaznjivo. Krko je po sistematizaciji SV brigadir, pa tud tega čina ne bi smeu dobit, ker nima fakultetne izobrazbe. mu je pa Janšo, de ga je povišu

 • Jožef

  Ja, dragi Slovenci, še mnogokrat boste na široko odprli usta od začudenja.
  Če slučajno Cerar bere vaše komentarje, se lahko samo smeje in nas ima
  vse za bedake. Skrajni čas je, da se vsi streznimo in začnemo iskati istomišljenike
  in nehati z metanjem polen med nami. V slogi je moč. Čeprav je vsak prepričan v svoj prav,
  je danes nujno poenotenje, tako kot je bilo ob plebiscitu v 90tih. Slovenci smo malo večja dužina in
  če ne bomo skupaj stopili, kot se temu pravi, ne bo nič.Zavedati se moramo, da nas lahko samo tista
  stranka, ki ima največ podpornikov, potegne iz blata. Ostale stranke, ki imajo bistveno manj podpore
  med nami, pa se naj prilagodijo zastavljenemu cilju, katerega vsebina je boljši jutri za Slovence – vse.
  Sedaj ni čas za zamere. Ne more biti vsak predsednik stranke na čelu celotnega pomladnega gibanja, lahko pa se z dobrim in poštenim delom potegije za vrh. Stranke moramo imeti, sicer nimamo demokracije oziroma bomo imeli diktaturo – kot v Jugi. Desne stranke so v osnovi – v bazi dobre, le vodstva so vprašljiva. Vedeti moramo, da tisti, ki so pri koritu, zlepa ne bodo pustili nikogar zraven. Vsak volilni kongres strank, ki ima samo enega kanditata za predsednika, je milo rečeno farsa. Ni vsak Janša, da bi se dal dvakrat zapreti, da so ga neštetokrat obtožili za stvari, ki jih niti slučajno ni storil. Spotikajo se ob njegovo ženo, otroke, brata in nekateri ga imajo celo za…… Pa vendar, bom rekel, vsaka desna stranka bi potrebovala svojega Janšo. Če bi bilo to tako, ne bi imel g.MK in kontiniteta nobene možnosti, da bi manipulirali s desnico in njenomi volilci – Slovenci, da nebo pomote.

  • Fogglof Tunnek

   Jožef, ti nisi preveč inteligenten, haa?.. Nagajajo male sive celice?

  • rrrrr

   S tvojim prispevkom se kar strinjam, dragi Jožef. Le ko si govril o desnih strankah(v množini) se mi je malo dvignila desna obrv. Misliš, da imamamo več desnih strank? Pa levih? Žal nič od tega . V SLO sta le dve stranki: SDS ni Forum 21.Zelo preprosto, mar ne?

 • sunday

  prepričan sem, da bi ta mehkojajčnik cmerko ob morebitni ponovitvi vojne za slovenijo streljal po slovencih – sam v njem spoznam psihopata!!!

 • MEFISTO

  Ne razumem urednikov oziroma administratorjev portalov, da dovolijo,da komentirajo tudi tumasti rdečkarji in drugi zadrti levičarji

  Mar ni škoda ugleda?

  Poglejte spodnje nicke in njih prispevke ter povejte, čemu je to podobno!

  • Krtača17

   Podobno je nekomu ki vam zjebe propagando v nulo….

  • Fogglof Tunnek

   Someone can’t handle the truth !

   • Hribouc

    Especially, You.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, sumi se, da je Krkoviću odredbo najbrž posredoval Janez Janša, ki je bil član takratnega predsedstva RS. Je pa to sporno, saj je to na nek način pomenilo samovoljo vojaškega poveljnika, da je vojaška oseba mimo nadrejenega poveljstva RŠTO izdala ukaz za ubijanje !?!?… A bo treba spet v arest?

  • Hribouc

   Idiot.

 • Krtača17

  Torej nova24tv, ker ste v službi resnice, bi bilo lepo da se nekomu (spet) opravičite. Sploh naslov je sporen.

  • cosmosjasnovidec

   In ravno tebe bo nekdo tukaj resno jemal porivalec kokoši saj pa nisi na svoji kokokodakarski 24.kurji strani.Hehehe

 • Olga

  Merlak je bil AGRESOR! Nikakor ne sodi med osamosvojitelje in nima nobenih pravic iz tega naslova! Dejansko je Cerarjevo dejanje žalitev za Slovence!

  • Fogglof Tunnek

   Te ni sram?

   • stajerc5

    Zakaj bi bilo nekoga sram, ce imas ti posrane gate?

   • gušto

    Kdo to pravi? Kozojebec? mrš

  • janez cepec

   ti si sramota za Slovence

   • tramal

    Ti si pa sramota za vse cepce

   • rubec

    Ti si verjetno Navodila za sestavljanje helikopterjev. V cirilici hehe.

   • cosmosjasnovidec

    Sramota ne samo za Slovence ampak celega sveta ste ravno vi levaški tovariši komunajzerski čefutarski paraziti.
    Cel svet se norčuje in smeji iz vas “pavlihe” zahojene tako,da ne piši za druge tisto kar sam dobro veš,da velja za tebe ciganski kuhalec Ježevega golaža.

 • Fogglof Tunnek

  Gibanje OPS – Osveščeni Prebivalci Slovenije: Našli smo zanimiv zapis, sicer neimenovanega pisca v časniku delo, ki v komentarjih, ki se tičejo g. Janše piše tudi tole:

  “Opisal bom tragični dogodek kateri se je pripetil čisto po nepotrebnem in zaradi zarote Janeza Janše in Antona Krkoviča, da čimprej sprovocirata VOJNO! Junija 1991 je slovenska TO sestrelila helikopter Gazela nad Ljubljano. Ostanki gazele in ožgano truplo pilota so padli v Rožno Dolino. Tragedija je še večja ker je bil pilot te gazele Slovenec Tone Merlak! Zakaj se je TO odločila za sestrelitev? Preprosto zato, ker sta JASTREBA Janša in Krkovič hotela sprovocirati totalen spopad z JLA. Do tedaj (pred sestrelitvijo gazele) sta TO in Policija samo pasivno s cestnimi barikadami ovirala JLA.

  • Krtača17

   Janša bo največji blagor Sloveniji naredil če gre v penzjon ali pa za rešetkasta vrata.

   • Fogglof Tunnek

    Mislim da ono ta drugo…

   • rubec

    Še prej ti bo pobral denar hehe, jaz pa potni list hehe. Ga itak ne boš nucal hehe.

  • Hribouc

   Idiot in žlehnoba.

 • Fogglof Tunnek

  Janšo in Krkoviča so opozoril, da se SLOVENSKI PILOTI pripravljajo za pobeg; prelet v enote TO, naj PAZIJO na nizko leteče helikopterje. Seveda sta bila oba VOJNA HUJSKAČA gluha za informacije o načrtovanih preletih in sta čimprej hotela KRI! Kri za psihološki PREBOJ katerega so potrebovale enote TO, da začnejo totalen spopad z JLA! (uničenje tanka, sestrelitev letala ali helikopterja povzroči velik ŠOK) Da sta hotela KRI za vsako ceno priča tudi sestrelitev NE OBOROŽENE Gazele nad centrom Ljubljane… Gibanje OPS – Osveščeni Prebivalci Slovenije

  • tramal

   Hrvaška pilota sta z letalom prebegnila v avstrijo tale merlak pa ni našel v sloveniji en primeren plac za spust k teritrjalcem .RES ČUDNO.

  • Hribouc

   Idiot.

   • Rožle

    Ne bodi tako nežen….z njem.. :)

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, najbolj GNUSNO pa je blo nenehno prikazovanje njegovega ožganega trupla na televiziji! Nobene pietete do tragično padlega rojaka, zgolj zloraba za propagandne namene vojnih hujskačef in dobičkarjef! Žalostna je bila tudi kalvarija Tonijeve vdove z otroki pri takratnih arogantnih državnih birokratih za mizerno pokojnino. Veliko gorja in žrtef so povzročili NACIonalisti in patološko ambiciozni vojni hujskači po celotni bifši Jugoslaviji. Slovenski niso nobena izjema…in dobro vete na koga mislim!!!

  • Krtača17

   Zdaj si jim pa total sfrkal pljuvalnik. Tud samo še pesek lahko pljuvajo, če ga lahko…

   • Fogglof Tunnek

    Čuj Krtača, samo resnico sn napiso in nič drugo.

    • Krtača17

     Drži

 • Fogglof Tunnek

  To pa so bile: NoveTunekove Novice – Prvi v službi resnice

  Desnosučni, kar lepo si preberite moje spodnje post…to pa niso laži…in se zamislite? Kak že gre osma božja zapoved?: Ne pričaj po krivem!

  • Krtača17

   Pa še jaz prilagam en link, ker v dobi intrneta in medijev ga je pa res težko najti. To leti na novinarja in novo24. Božje zapovedi pa le preberite, če je že kazenski zakonik preobširen:https://youtu.be/zIJWJvt7vnU

   • cosmosjasnovidec

    Ja in sedaj misliš,da bo nekdo resno jemal tole prirejeno levaško komunajzersko propagando.
    Hahahaha teslo zabito saj je pa vsem znano,da tovariši levaki tirajo propagando v svojo smer.
    Enako bi se seveda zgodilo,če bi jo naredili desničarji.
    Kdo bo pa pljuval sam sebi v skledo butl.

 • stajerc5

  Merlak je bil oz. je hotel biti zvit kot, malo kasneje, vsi prebrisani. Imel je dobro sluzbo, pocutil se je mocnega v “nepremagljivi” JNA in ni nikoli verjel, da bo “par”( v primerjavi z JNA) zavednih Slovencev naredilo prav to, kar se je zgodilo. V rezervi je imel pa pripravljen izgovor: Ja sam zlovenac i sam samo slusao naredzenja…! Stotine in stotine Slovencev je zbezalo iz JNA, ko se je zacelo in so prisli domov iz Kosova, Makedonije, Dalmacije…, nas pilot frcoplana , ki bi lahko samo plot preskocil(kot ostali!!!) pa je nadaljeval z kariero, dokler se mu pac ni tragicno koncala.
  Tako je to! Kdor predolgo caka, pade med stoli na tla!

  • cosmosjasnovidec

   +++++++++++++++

 • črnaovca

  Merlak je hotel prebegniti a to ni bilo v interesu tedanjih vojnih hujskačev in so ga raje sestrelili

  • stajerc5

   Aja, ograja je bila previsoka, nje?

   • cosmosjasnovidec

    Ne bi mogel streljati na TO oziroma SLO vojake,če bi bil prenizko ali na tleh.

  • cosmosjasnovidec

   Hahahahaha.Ti pa si pravi vzornik tvojim tovarišem levaškim butlom.
   Bil je vojni čas in kar si je iskal je tudi upravičeno dobil.
   Vsaka čast Krkoviču,da ga ni zgrešil,ker bi v nasprotnem bilo ogromno žrtev v SLO vojski.

 • indijanka

  Ojoj.. kakšen polom. Kdo bi verjel, da zgodba sloni na človečnosti? Vlada nam iz dneva v dan bolj razkazuje svojo nadutost. Sprava…torej. To vojno smo doživeli na lastni koži. Na srečo je minila hitro, zato je nekateri nismo občutili v vsej njeni grozi. Aja, hvala J.J. in Krkovič in vojni veterani za ta občutek! Res mislite gospod predsednik, da je v teh časih dobro, da nam zmanjšujete vojaško samozavest? Ali pa, da je človečno, če se naslajate in izpostavljate bolečino ženske, ki je ljubila svojega moža? Ženska sem in na vojaško strategijo se ne spoznam. Ampak, tole ni modro, še manj človečno.

  • stajerc5

   Imas popolnoma prav. Kako je mogoce, da se nekdo za majno zlicko politicne priliznjenosti spusti tako dalec, da odpira ze vec ali manj zaceljene rane ubogi vdovi!
   Fuj, fuj, fuj!
   Upam, da bo kmalu konec taksne etike in morale.

  • Rožle

   Kdo je odgnal Petra …?

   • indijanka

    Ne vem kaj ste meli.

    • Rožle

     Ja, jest tut ne vem…

     • indijanka

      jst bom tut odšla..vojn ne maram..in Pia je odšla in Ney je bolj malo tu..zbrisala se bom..zbiram pogum

     • Rožle

      Ga čisto razumem, če se je sam zbrisal…
      “pametnejši odneha”….

     • indijanka

      pa tolk mi je dobro musko štimala..pa me z rubecom zabaval..smrk..smrk

     • baldeagle

      Pripročam, da še malo počakaš z svojo odločitvijo.
      Če pa se bo nadaljevala “invazija” levičarskih trollov na portal, bom pa tudi sam razmislil o svoji aktivnosti na portalu.
      Upam, da bodo odgovorni na portalu odreagirali in uvedli moderatorja, da naredi red.
      Ker to, kar se sedaj dogaja v zvezi s komentiranjem novic, je postala prava katastrofa.

 • montyamp

  To so pač banditske metode , za nagrajevanje izdajalcev .

  Mogoče bi NORMALNI to razumeli , ampak za tovrstno dojemanje je potrebna vzgoja in pranje možganov od polnilcev 700 HUDIH JAM in ultra topoglavost , zato rdeči murglosrbski fašisti ne čutijo , so kot amebe .

  GORJE NARODU , KO IMAJO IZDAJALCI ORGIJE , ZA ŽULJE POŠTENIH .

 • tramal

  Merlak je sigurno bil pri udbi ali pa preverjen komunist saj na takem položaju nebi mogel biti in nebi mogel voziti helikoipter.

  • janez cepec

   ti pa si idijot

  • cosmosjasnovidec

   Verjetno ga je sam buzerant diktator “tito” kdaj nabrisal v rit in ga tako postavil malo naprej.

 • Franjo Trojner

  Ja tudi Slobodan Miloševič je ljubil Slovenijo in Sovence in jih iz človekoljubnih razlogov ni hotel izpustiti iz Jugoslavije, v znak izkazanega spoštovanja, brezmejne ljubezni in miru nam je poslal svojo srbsko vojsko/JLA, da nas z tanki, letali, topovi in njegovimi vojaki prepriča, da nas ima on Slobo rad. Ker mi SLOVENCI te njegove ljubezni nismo najbolje razumeli, so nas njegova letala pričela ljubeznivo prepričevati in odmetavati bombe, tanki, topovi in vojaki pa streljati! Umrli so civilisti in SLOVENSKI vojaki, poškodovano je bilo SLOVENSKO premoženje. Nevajeni takšne ljubezni smo SLOVENCI porazili in nagnali vojake JLA iz našega ozemlja, Slobotu in njegovi Jugoslaviji, ki jo je on videl, kot veliko Srbijo pa pomahali v slovo.

  • RATATA

   Miloševič s Slovenijo ni imel nič! S Kučanom je bilo vse domenjeno.

   Osamosvojeno državo, Republiko Slovenijo je napadla vojska SFRJ in ne Srbija.

   Vojska SFRJ, imenovana JNA, pa je bila v trenutku napada vojska “vseh republik in pokrajin”, izvzemši Slovenijo, ki je združbo formalno pravno dokončno zapustila dne 25.6.1991.

   Agresor na osamosvojeno državo so torej bile vse republike in pokrajini preostanka SFRJ, in vse so odgovorne za škodo in druge posledice napadalne vojne, saj je SFRJ, kot
   internacionalno pravno dejstvo, obstajala do 28. aprila 1992, ko je nastala zveza Srbije in Črne gore, imenovana ZRJ (1. novembra 2000 sprejeta v OZN).

   Ker je bila jugoslovanska republika Hrvatska integralni del SFRJ vse do “raskida državnopravnih sveza sa bivšom državom” dne 8. oktobra 1991 (to dejstvo so ponosno vklesali v kamen!), je bila tudi agresor na Slovenijo.

   Še več. Sam predsednik RH, Tudjman, je v govoru na Trgu bana Jelačiča v Zagrebu dne 24. maja 1992 odločno pribil: “Rata ne bi bilo, da ga Hrvatska nije želela.”

   Ozadje in konstrukcijo napada na osamosvojeno Slovenijo je podrobno razčlenil znani hrvaški publicist Denis Kuljiš v intervjuju, objavljenem v Sobotni prilogi Dela, dne 12.
   oktobra 2013.
   Pravi:
   “Seveda (…Stipe Mesić…), bil je predsednik predsedstva Jugoslavije.
   Predsednik vlade je bil Hrvat, Ante Marković.
   Zunanji minister je bil Budimir Lončar, Hrvat.
   Šef zvezne Udbe je bil Hrvat, Zdravko Mustać.
   Šef vojske je bil Kadijević – njegova mama je bila Hrvatica, iz Imotskega.
   Vsi našteti so po rodu Hrvati… Vidite, Slovenije ni napadel Milošević, temveč Ante Markovič. Miloševć je bil zadržan pri teh odločitvah – že poprej je bil izjavil, mislim, da je to rekel Milanu Kučanu, če hočete ven, pojdite ven. Nasvidenje.”

   P.S.:
   Vse je elaborirano tukajle: http://www.domovinasospomini.eu/blog/2016/11/

   • Jovo Jamnica

    E, za ta prispevek pa ti morem čestitat!

    • RATATA

     Čas bi že bil, da ti, Jovo Jamnica svoje simpatije prešaltaš proti drugi opciji.

     • Jovo Jamnica

      Ne… res. Veš da sn ono pogodbo met Karađorđevičom pa Lublano šele pret kratkim skužo. Čito sn, kake probleme je meu Maister z Lublano, ker mu nikak niso hotli poslat naših fantof na pomoč. Čakali so, da se potpiše pakt z Srbi in mu pol poslali srpske vojake na pomoč, ko je bla že Kraljevina SHS…

     • RATATA

      Datumi napisani na dokumentih so pomembni. R. Slovenija je od 25.06.1991, R.Hrvatska pa je šele od 08.10.1991! (pa še to v čudnih okoliščinah – v vojnem stanju nekega podruma).
      Tisto razglasitev bi morali “svečano” ponoviti v miru. Predvsem pa manjka mirovna konferenca!
      Kot zanimivost (je bilo objavljeno tudi v Delu): Lani ali predlani sta Japonska in Črna Gora potrdili miroljubnost izpred sto let (v enem obdobju sta bili namreč v vojni). To je mednarodno pravo(!) to so postopki, protookoli, diplomatske zakonitosti in to je prav (na Delu so se pa komunisti iz tega norčevali, ker nimajo blage veze).
      Pa še tole: vsi napadalci v WW2 so kapitulirali, samo NDH ni! (in ndh je priznalo več držav skupaj t.j. več kot milijarda prebivalstva tistega časa).
      Včasih ne smeš prehiteti stvari, da je prav,
      včasih pa buhnedej zamuditi stvari, da je prav. Pazi na rok za pritožbo na kakšno odločbo, ki ti ne ustreza!

     • Jovo Jamnica

      Ja. Ti imaš bolj znanstveni pristop do problematike. Moj je pa bolj ljubiteljski. Mene zanima, kako se je počutil major (general) Maister, kot avstroogrski vojak, ko so mu iz Lublane servirali, da se bo mogel pokorit Srbom, ki so bili v bistvu njegovi nasprotniki WWI. Maistrovi legionarji so umirali za slovensko grudo, ne pa za Liko, Hercegovino in Sandžak. Leta 1919 je bila konstituirana Dravska divizijska oblast pod poveljstvom generala Krsta Smiljanića, ki je svoj odnos do Slovenca izrekel v stavku… “Za mene je več vreden del Kosovega polja, kjer je kri prelil car Lazar, kakor vsa Koroška.”

     • RATATA

      Maister je ljubil Srbe. Njegov pesniški psevdonim je Vuk Slavić!
      S smiljanićem sta bila kamerada, v službi pa se je točno vedelo kak čin kdo nosi.
      Srbi so kupčkali s slovenskim ozemljem tako z Avstrijo, kot z Italijo.
      1929. Pa tudi s hrvatsko – takrat je bilo od Dravske banovine oddvojemo Medmurja, ki je s Trianonskim sporazumom 1920.bil pripojen k Prekmurju!
      Če bi Maister bil živ za časa ww2, bi bil ziher pripadnik jug.kraljeve vojske v domovini, saj se to opazi po tem, kako sta bila vzgojena njegova sinova na liniji GB obveščevalne. Komunist nikakor ne bi bil! Zato ni bila niti ena part.enota poimenovana po njem.

     • Jovo Jamnica

      O.K., komaj sem se uspel z Maistrom spravit, ker ga preje nisem posebej častil, že me nerviraš s tem, da je bil zalublen v Srbe. Kaj pa nadporočnik Franjo Malgaj? Je bil on bolj po mojem okusu…

     • RATATA

      Malgaj je pa vrhunski Slovenec.

   • Krtača17

    To je res. O tem glede Miloševiča mislim da obstaja tudi posnetek.

    • RATATA

     Pa kdo je tebi dal pravico, da meni naslavljaš pisarije???
     Kaj se pa sliniš baraba.

     • Rožle

      He…

  • von Rhein

   Ne Milošević. Marković v dogovoru z jugo oficirsko bando.

   • Franjo Trojner

    Markovič je bil orodje v rokah Miloševiča JLA pa njegova podaljšana roka, da ostvari stoletne srbske sanje o veliki Srbiji. Le spomnite se vseh mitingov in poizkus izvoza mitinga v Ljubljano!

 • ptr

  Mrlak je tistega dne vzletel iz vojaške pekarne na Kodeljevem, tam, kjer danes stoji soseska Nove Poljane. Kam točno je bil namenjen, mi ni čisto znano. Članek na “srbohrvaški” Wikipediji, ki je silno pristranski in ga je očitno spisal nek proJNA oficir, navaja, da je bil namenjen na Krim. V knjigi Skrito povelje (napisala jo je vdovina sestra in znana skrajna levičarka Draga Potočnjak) pa trdijo, da so ga poslali v Vrhniko. Kakorkoli že, če pogledamo na zemljevid, se hitro pokaže, da najkrajši ruti do obeh možnih ciljev vodita naravnost čez Barje, kjer bi Mrlak lahko tudi zlahka prebegnil, če bi hotel. V nobenem primeru pa ni imel kaj iskati ne nad središčem Ljubljane, ne nad Rožno dolino, kjer so ga sklatili. Še toliko bolj, ker bi kot Ljubljančan moral poznati teren kot lasten žep in ne bi smel zalutati kot kakšen tujec.

  • cosmosjasnovidec

   Če bi hotel prebegniti bi z helikopterjem pristal na tla in se peš napotil ter predal SLO vojski.
   Tudi sam sem točno takega mnenja kot si napisal in nič drugače.
   V vojni se pa tudi ne more vedeti,če bi se morda hotel nekdo predati ampak se sovražnik tretira kot sovražnik kateri se mora nemudoma eliminirati takoj,ko obstaja priložnost.
   Razen tega,če bi se res hotel predati bi iz helikopterja izobesil belo rjuho,plahto ali bilo kaj z čimer bi to nakazal.
   Torej dobil je kar si je iskal z namero napada na SLO vojsko oziroma TO.

  • sunday

   bil je na obeh straneh, če ne bo tam, bo pa tu, saj je bilo kar nekaj teh mrlakov!!!

   • FRANC3

    Enako kot prebrisani. Izdajalec lastnega naroda.

 • disqus_ZTv48gRQCp

  pa niste normalni, nooooooo. Ne Pahor, ne Cerar. Čist ste nori, res!!!!

 • VERZIFIKATOR

  Toni M. Celar

  POLITIČNI MRLIČ IN MRTVAK

  Vojne treba res ni izgubiti,
  da postane vodja živ mrlič,
  da od njega več ne kane nič,
  mora le neumnostim slediti.

  Tak je vojskovodja neki v miru
  se postavil mirno v vrsto sprednjo,
  in prikazal farso s tem naslednjo,
  ko spet netil iskre je v prepiru.

  Na slovesnost vabil vse mogoče
  bratce, ki so vojno izgubili,
  njim podoben biti fant se sili,
  razprtije spet odpira vroče.

  Ker politično je zdavnaj mrtev,
  zdaj se prikazuje miroljuben,
  ves v dejanjih svojih je poguben,
  vloga mu ustreza biti žrtev.

  V miru vodja dela se junaka,
  s tem da čisto si ob bok postavi,
  stisne jo k agresorski zastavi
  vdovo žrtvovanega mrtvaka.

  • janez cepec

   Vojne ni ti treba izgubit,
   pa glih tako ostajaš velka rit.
   Od tebe ni koristi nič,
   si pa zgleda kr tapravi tič.
   Ti bi tud taglavn biu u miru,
   ponosno za vodjem defiliru.
   Njegovo resnico propagiru,
   z drgač mislečim se prepiru.
   Politično, tud prerok vaš je mrtu,
   četrt stoletja se ima za žrtu,
   tud on se kaže miroljubn,
   za Slovence biu bi on pogubn.
   Vodja vaš u miru je junak,
   včasih z isto bando je paktiru,
   zastava z zvezdo bla njegov je znak,
   dons u demokrata silnega se j’ reformiru.

 • cosmosjasnovidec

  Tako mu je ukazal tovariš”kurčanovič milan”.
  Tovariš Cmeronja je pa kar hitro izpolnil ukaz z navdušenjem saj je že v naprej naredil načrt kako bo tole Merlakovo vdovo buzerantski psihopat naskočil v rit kakor vsako do slej zato ga pa zapusti.
  Nesnaga toplovodarska se sploh ne sramuje takih gnusnih dejanj.

 • FRANC3

  Merljak je verjetno letel nad Ljubljano, da bi osamosvojitveni vladi poslal strelivo brez tulcev!!

 • baldeagle

  Dejstvo, da je Cmerar na slovesnost povabil ženo pripadnika agresorske vojske na Slovenijo, pa kaže na veleizdajo in veleizdajalca slo. naroda v osebku, ki je trenutno slovenski premier. Taka dejanja najvišjih predstavnikov slovenskih oblasti, pa so najmanj nesprejemljiva, nedopustna, sramotna, poniževalna do vseh, ki so kakorkoli doprinesli k osamosvojitvi Slovenije in vredna obsodbe najhujše vrste.

  Merlak pač ni bil nič drugega, kot pripadnik agresorske vojske, ki je izvršila brutalno agresijo na Slovenijo. In kot tak, je bil veleizdajalec lastnega naroda in države. Zato vse pohvale in čestitke Tonetu Krkoviču in njegovi brigadi za uspešno sestrelitev sovražnega helikopterja, ki je letel nad glavnim mestom naše dežele. Merlak je pač dobil, kar je zaslužil. Nič več in nič manj.

  • janez cepec

   BUTL

   • baldeagle

    Butl te je naredil in skotil!

 • Rožle

  Drugače gre pa za vdovo in nič več ženo….

  • Jovo Jamnica

   Rant se še malo lovi… LOL

   • baldeagle

    Spodaj sem opazil, da imaš težave s prijavo na forum. So še prisotne, ali je to odpravljeno?

    • Rožle

     Je že zrihtu z zamenjavo IP-ja…
     no naj sam pove…

     • baldeagle

      Najbrž so nekateri tudi njemu stiskali minuse in ga je sistem prepoznal, kot spam in ga posledično avtomatsko blokiral.
      Z @Jovom imava sicer različna mnenja, kar se politične scene tiče, ga pa kljub temu spoštujem kot komentatorja in mu nikoli nisem pritisnil minusa.

     • Rožle

      Ha….možno

     • baldeagle

      Če se je prijavil z drugim IP in ga sistem spusti skozi, je definitivno razlog, preveliko število minusov.

     • baldeagle

      Verjetno ima dinamični IP. In vsakokrat, ko prižge svoj PC ali smartphone ima dodeljen drug IP. Zato je skoraj nemogoče, da ga sistem blokira.
      Tudi jaz imam dinamični IP. Včasih pa uporabljam Tor Browser.

     • Rožle

      Potem so danes tudi Petru al se je pa celo sam zbrisal…ne vem ?

     • baldeagle

      Za Petra pa ne vem, kaj se je z njim zgodilo.
      Bom kontaktiral z njim na MMC, ker poznam njegov nickname, preko PM.

     • Rožle

      Aha…vem

     • baldeagle

      Včasih sva oba kar dosti komentirala na MMC.
      Sedaj pa je postal prava levičarska greznica.

 • VERZIFIKATOR

  Mlačvi na rob

  Neki janez, glej, vihtel je cepec,
  pa ga ritem redno vstran zanaša,
  čudno ni, da se tako obnaša,
  ko pa sam že vidi, da je slepec.

  • janez cepec

   Nek resničnik, ma se za junaka,
   v resnici gre le za bedaka.
   Piše rime, na debelo laže,
   piše tisto, kar mu Prerok zdej ukaže.

 • Novakec1

  Spet kosti iz naftalina ven vlečete, bedniki.

 • Ivan Friderik Novak

  Ogabno, tudi tisto o Krkovićevem “junaštvu” . . .

  • Olga

   Seveda, vi lahko ocenjujete! Vidim, da ste “junak”! Glejte v kontekstu komunistučnega terorja! Koliko ljudi so pomorili ali pa so bili zaprti zaradi političnega mnenja, ker se niso strinjali s totalitaruzmom! Krkovič in soborci so nosili glavo dobesedno v torbi! So JUNAKI in OSAMOSVOJITELJI!

 • Ivan Friderik Novak

  V opombo pisarju Aleksandru Rantu, Anton Krkovič je BRIGADIR in ne BR. GEN (brigadni general).

  • Olga

   Ste kdaj protestirali, ker je bil ključavničar Tito maršal? Po OSAMOSVOJITELJIH lahko serje, kdor ima pet minut časa! Vloge gospoda Krkoviča nič ne spremeni!

   • janez cepec

    učas pa ni blo demokracije, pravte, de se ni smel protestirat (kdor ni upu seveda), dons pa uhka kej rečemo na to temo, ene?

    • Olga

     Laži?!

   • Ivan Friderik Novak

    Volga, prosim, ne mešaj jabolk in hrušk!
    Mimogrede, zločinca Tita sploh nisem omenjal.
    V vednost, maršal v Jugi ni nikoli obstajal kot čin, ampak le kot častni naslov, ki je bil podeljen Titu (dejansko si ga je sam podelil, tako kot so to počeli diktatorji).

  • janez cepec

   to opombo bi blo dobro poslat tud Krkotu, ki se vedno predstavlja za generala, čeprav to ni, k nima niti najmanših pogojev. še brigadir ne bi mogu bit, če mu ne bi Janša pomagu

 • KAPIBARA

  Ista zgodba, je fejk Dražgoška “bitka”
  Na SLO ozemlju ni bilo nobene prave bitke ! To so mi pripovedovali preživeli borci 2 vojne
  Gošarji so izstrelili 50 kugel in to poimenovali za bitko

 • Coeus

  Resno? S tem “hrabrim” dejanjem so resili slovenijo pred “agresorskim” Merlakovim napadom na Lj s štrucami kruha… Bravo nasi!
  V debate o sodelovanju pokojnega s TO ipd. se ne bom spuscal, ker vsaka stran trdi svoje, zraven pa nisem bil, da bi tocno vedel kaj in kako. Dejstvo pa je, da so sestrelili neoborozen helikopter, ki je prevazal kruh. Res junasko dejanje… Se dobro, da zaradi Jansevega psihopatskega egotripa ni umrlo vec ljudi, ce bi ta helikopter slucajno padel na kaksno hiso ali kaksnega nakljucnega sprehajalca.

 • Anton

  Ja Slovenec je pa bil?

  • janez cepec

   verjetn večji kot ti, Bunksl

 • mojev3

  To je višek….kaj dela ta levičarska vlada.Kaj je pa počela ta ženska,ki ji dejansko ne pripada nič je pa dobila vse ugodnosti,ki ji ne bi smela.Zato se jim zdaj zahvaljuje s tožbami.

  • janez cepec

   kok pa kasira takrat 12 letni Krkotov sin, k je kurirčka špilu? bel špilala sta se takrat, oba

   • Olga

    Laž na laž! Prinesite dokaze! Že velikokrat je bilo dokazano s strani tistih, ki naj bi po vaše to izplačevali, da to ni res!
    Merlak pa je bil okupatorski vojak! Pripadal je zločinski vojski, ki je morila tudi po Balkanu! To je dejstvo, ki ga ne boste mogli izbrisati z nobeno lažjo!

    • janez cepec

     jka ja, tko j’ blo dokazan, kot je Janša dokazu de ni orožja švercu. če se ne bi Drni ustrašu za svojo rt, bi kej odkril, tko je pa Janša biu preveč povezan z levaki, de so use pr gmah pustl. sicer pa biu je levak, je in bo.

     • Olga

      Z on je švercal Kučan!

     • janez cepec

      ma blodeš ti, ovca zavedena

     • Olga

      Ko ni argumentov, sledi diskreditacija…! Nič novega, čisto po komunistično!

     • čips

      bravo olga!

    • VERZIFIKATOR

     Drugega ne zmore nek žaljivec,
     s cepcem v prazno da le slamo mlati,
     hoče, revež, svetu dokazati,
     da je ves prvinski, prepirljivec.

     Prvinski – s tujko: primitiven, v žlahtnem pomenu beserde

     • janez cepec

      Verzifikator res je primitivc,
      tudi on je prepirljivc.
      Za pastirjem u pogubo peketa,
      in ponižno meketa.

 • Olga

  Merlak je bil OKUPATORSKI vojak!

  • janez cepec

   ti si pa fuknena

   • xtc

    nE PONUJAJ SVOJE OPRAVINEW SPOSOBNOSTI DRUGIM:
    mERLAK JE BIL IZDAJALEC IN PRAV JE ;DA SO GA SESULI;ČE NEBI BIL BI BIL ŽE ZDAVNAJ PRESTOPIL:pRAV JE DA SAO MU OSMODILI REOP;KER JE PAČ PREIZKUŠAL SVOJO NEUMNOST IN JO TUDI NAŠEL:

    • janez cepec

     pa kje se s’ pa ti zdej našu. a u Begnah beljo, de so te ven spustl, al kuga?

     • xtc

      A se javlaš iz Polja kot Sveti Trol?
      Du Zigeflicker:

    • Olga

     Merlak je kalkuliral kot tudi vsi Srbi, s Kučanom na čelu in verjel do zadnjega trenutka v zmago JLA! Zato Merlakova vdova ne zasluži Slovenske pokojnine po okupatorskem vojaku, prav tako si “izbrisani” ne zaslužijo slovenskega denarja in odškodnine! “Škodo” so si povzročili sami, saj vem iz številnih primerov, da so nas podcenjevali in NISO ŽELELI Slovenskega državljanstva! Kar preverite, danes imajo zato dva, tudi Srbskega!

     • janez cepec

      pa kdo ti je reku, de j’ biu Srb, ti pa si zblojena,de j’ kej.

     • xtc

      nI BIL Srb pač pa hlapec in izdajalec:

     • vidocq

      olga zadaj mi pa folga , če neb blo kučana , se pojavi tudi vprašanje za tvoj obstoj , mogoč te neb blo ker sploh ne veš kaj je naredil kučan

    • Primoz Papez

     Ali so tudi tisti mladi slovenci ki so pod prisilo sedeli v tankih izdajalci…
     Vi bi najraje vse pobili
     Idijoti…

     • xtc

      nIHČE JIM NI KRIV NEUMNOSTI;VELIKO POGUMNIH IN ZAVEDNIH JE DEZERTIRALO;RAZNI mERLAKI IN lIPIČI PA UPALI ;DA ZMAGA KOMUNISTIČNA JNA:

     • Primoz Papez

      Potem pa razglasimo par 100 slovenskih fantov ki je služilo jla proti lastni volji za državne sovražnike pa jim vzamimo vse pravice….

  • Matjaz Kampic

   Ki je bombardiral s štrucami kruha.

 • xtc

  Cerar jeYUGOKOMUNISTIČNI LEVAK;KI NE POČNE NIČ DRUGEGA KOT OSTALI Yugo izdajalci zKučanom& Co;pootvarja zgodovino:
  Seveda velja opomniti ;da je SV polna yugofilsko izdajalskih oficirjev z upokojenim Lipičen na čelu;človekom z yugučobansko vjaško šolo ;ki mednarodno ne pomeni nič in velja za nekega strokovnjaka(v resnici pa čoban oficir);med tem pa smo šolali čaSTNIKE NA MEDNARODNO PRIZNANEM wESTPOINTU ;KIZARADI TAKIH YUGOČOBAN OFICIRJEV NE MOREJO NIKAMOR PO LESTVICI;KER JIH YUGO NESPOSOBNI ČOBANI OVIRAJO Z VSEMI SREDSTVI;KER SO BOLJ SPOSOBNI IN ŠOLANI KOT ČOBAN OFICIRJI IZ GRMOVJA:

  • janez cepec

   ja predvsem Krkota ste izšolal, ene par šnel kurzou, pa misle, de je general.

   • xtc

    lIPIČ JE NAVADEN NESPOSOBEN YUGO GRM OFICIRČIČ ;KI SE NASLAVLJA Z GENERAL MAJORJEM_SPOSOBEN PA NI NITI ZA KAPLARJA;KVEČJEM RAZVODNIKA:

 • xtc

  Poznam par vojakov ;ki so bili šolani na WestPointu a v SV NE MOREJO NAPREDOVATI ZARADI;YUGOKOMUNISTIČNIH NESPOSOBNIH ČOBAN OFICIRJEV;KI NIMAJO POJMA O NIČEMER;KAR VSE BOLJ OPOZARJAJO TUDI IZ ZAVEZNIŠTVA nATOI;DA JE OFICIRSKI KADER V VEČINI PRIMIROV NESPOSOBEN;ZANIČ:NE ZNA JEZIKA(RAZEN YUGOČOBANŠČINO) STRAHOPETCI;NEZANESLJIVI IN POTENCIALNI IZDAJALCI;JA TO JE SLIKA SLOVENSKEGA YUGO ČOBAN VOJAŠKEGA OFICIRSKEGA KADRA:

 • Vera

  Cerar je bil najbrž med 10 dnevno vojno za Slovenijo v varnem zavetju matere in očeta v tujini , zato mu ni mar za našo Slovenijo .

  • nicor

   JJ and company pa v drugi kleti Cankarjevega dom

   • Vera

    Ti bi vojaška povelja dajal na ulici ? Kdaj si pa rojen, da pojma nimaš kako in kje se vodijo vojne operacije ? Ne smeši sebe in ne žali naših osamosvojiteljev !

    • janez cepec

     ja ti se pa spoznaš na poveljevanje, kot Marica na kriv kurac

     • baldeagle

      No, pezde komunajzersko izdajalsko, potem pa mi povej, v kateri državi na tem svetu je med vojno katerikoli minister stal v prvih bojnih linijah!?
      Sploh veš, kakšno nalogo in dolžnost imajo ministri za obrambo? Saj vem, da pojma nimaš, sicer nebi pisal takih bedastoč. Cepec, kot cepec.

     • xtc

      Milan Cepec ne modruj si le Cepec in to velja za ime:

   • xtc

    Kučan pa vljubljanski kanalizaciji šklepetajočih zob:

 • Coeus

  https://www.youtube.com/watch?…
  poglejte si Jansevo izjavo pri 20:06… 2016 pa popolna izguba spomina…

  toliko o agresorskem pilotu

 • nicor

  Zanimivo, ja. Za vernike sveto. Obstaja pa tudi zanim dokaz iz prve roke (ne edini, je tudi pisni, ga zdaj ne najdem) o takratnem dogajanju in vedenju o njem. Naslov je Janša se je ujel…., je na YT, vredno ogleda. Coeusov link te ne pripelje do tega, je pa zelo zanimiv

 • Olga

  Merlak je bil OKUPATORSKI vojak!

 • Silka

  Baraba rdečeljuna in ta stvor naj bi imel za gram slovenstva in poštenja.

 • Matjaz Kampic

  Gnoj od naci-domobranske propagande. Merlakova vdova je dobila potrdilo, da je bil Merlak del manevrske strukture TO, podpisan od Janeza Janše. Toliko o vašem vsakodnevnem smrdljivem sovražnem govoru.