Četrti jesenski shod Odbora 2014: “Sodišča naj bodo taka, da jim bomo lahko verjeli!”

Foto: RFK

Po odločitvi skupščine Odbora 2014 shodi za svobodo in pravičnost pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani sedaj potekajo vsak drugi četrtek v mesecu. Vztrajnice in vztrajniki bodo tako nadaljevali bitko za boljšo in bolj pravično Slovenijo.

Četrtega jesenskega shoda Odbora za varstvo človekovih pravic in svoboščin, Odbora 2014, so se med drugim udeležili predsednik Odbora 2014 Aleš Primc, sin dr. Jožeta Pučnika Gorazd Pučnik in poslanka SDS Anja Bah Žibert.

Vrhovno sodišče – mesto bolečine
V uvodu je imela besedo poslanka SDS Anja Bah Žibert, ki je citirala misel velikega uma Alberta Einsteina: “Potrudi se, da ne postaneš človek uspeha. Postani raje človek vrednot.” In to misel je namenila prav vsem prisotnim – vztrajnicam in vztrajnikom. Dejala jim je, da več kot dve leti prihajajo pred Vrhovno sodišče v Ljubljani, v katerem se dogaja toliko krivic in toliko bolečine. “Več kot dve leti ste zaradi vaše vztrajnosti zasmehovani s strani elit, ki iščejo načine, da bi vas utišali. A vi se ne date!” je še dejala.

S strani RTV so deležni ignorance
Dejala je še, da se več kot dve leti borijo za pravično in pošteno sojenje, pa so kljub temu s strani hiše RTV deležni ignorance. “Veste, o RTV se tudi ne sme govoriti. Zgleda nekako tako kot v primeru tega pravosodnega ceha. O nas se ne sme govoriti, o nas ne smete razpravljati, seveda pa potrebujemo vaše denarnice,” je spomnila poslanka SDS.

Na slovenskih okrajnih sodiščih so našli 945 založenih oporok
“Dragi moji zbrani! Nekatere so stare več deset let! Ob tem škandalu in hudih kršitvah pravic je vsem znana sodnica, ljubljenka Cerarjeve vlade Nina Betetto izjavila češ, ‘pustimo sedaj to, kdo je kriv za te krivice. Ah, dajte no mir. Menda ne bomo sedaj iskali tega’,” je citirala Bah Žibertova. In da je mera polna, je po debaklu te iste sodnice, ki je povsem pogorela kot kandidatka za sodnico Evropskega sodišča za človekove pravice, ta znova v igri. Omenjena si namreč želi zasesti kar stolček Ustavnega sodišča.

Sodišča morajo biti taka, da jim bomo verjeli
Govor je nadaljeval Gorazd Pučnik, ki je obrazložil, zakaj se ljudje vsakič znova zbirajo pred Vrhovnim sodiščem in vztrajajo. “Mi smo tu, ker hočemo sodstvu pomagati. In nam ne verjamejo,” je dejal Pučnik in še dodal, da želi sodstvo, ki funkcionira, in zato so tu že dolgo. Izrazil je željo, da naj bodo sodišča taka, da jim bomo lahko verjeli.

Afera z oporokami je neverjetna šlamparija in malomarnost
Zadnji je imel besedo še predsednik Odbora 2014 Aleš Primc, ki je začel dobro novico iz pravosodja. Dejal je, da se je sodišče odločilo, da ne bo preganjalo Toneta Krkoviča“Končno lahko rečemo. Škoda, da so rabili toliko časa, škoda da so nedolžnega slovenskega generala, zaslužnega za našo osamosvojitev, toliko časa mrcvarili po sodiščih.” 

Foto: RFK

Foto: RFK

Je pa seveda omenil, da je na slovenskih sodiščih veliko krivic in malomarnosti. Tako kot poslanka SDS Anja Bah Žibert tudi Aleš Primc ni mogel mimo 945 oporok, ki niso bile izvršene zato, ker so jih založili. Primc je še dodal, da je to “neverjetna šlamparija in malomarnost.”

Primc pa ni mogel niti mimo Nine Betetto. Je ena izmed sodnic, ki se največkrat pojavijo v sodbah, kjer so bile kršene človekove pravice posameznikov.

Tabor Gibanja za otroke in družine
Na shodu je Primc pozval vse tiste, ki imajo možnost in čas to nedeljo, da pridejo v Slovensko Bistrico na tabor Gibanja za otroke in družine, ki ga bodo posvetili nesrečnima koroškima dečkoma v upanju, da se čimprej vrneta domov. Prav tako pa bodo na tem veselem družabnem dogodku predstavili zahteve, v kakšni državi želijo živeti.

Kot vsakič do sedaj, so tudi danes shod zaključili mirno, kulturno in dostojanstveno. S tem, ko so obrnili hrbet stavbi Vrhovnega sodišča, so obrnili hrbet zlorabam v pravosodju.

I. K.

 • cosmosjasnovidec

  Da bodo sodišča taka,da jim bomo lahko verjeli bo možno le takrat,ko se z njih odstrani vsa podkupljiva levaška komunajzerska sodrga prej pa ni šans.

 • ogledalo

  Generalni sponzorji Tosama- adultdipers, Kukident in svečarstvo Zadnja luč se priporočajo!

  • Beli Sneg

   Ponosni, napredni in pošteni Slovenci, ki si upajo na ulico in to pred sodišče in dvigniti glas za pravico in resnico. Bravo ste korajžni, medtem ko je študentarija še vedno organizirana na način udbo-komunizma. Večina mladičev se jim smeji, ker revčki nevedni ne vedo, kako jih rdečkarji okrog prinašajo in kradejo. Ne gre jim do uma, bognedaj do srca tista: laž nesmrtna duša komunizma ali tista komunist se ne spreobrne še takrat ko se v jamo zvrne. No nekaj mladine kljub pranju možganov še niso poneumili.