Član DeSUS predstavil zgleden primer sodelovanja med “levimi” in “desnimi” na lokalnem nivoju: DeSUS pa bo v času do rednih volitev strnil svoje vrste, se okrepil in postal bolj razpoznaven!

Foto: STA

Ni mi žal, koliko majčkenih stvari gre sedaj skozi. Nastala je tako rekoč lokalna koalicija med seboj spoštovanih svetnikov,” je vidni član stranke DeSUS z Vrhnike napisal vodstvu stranke zgleden primer sodelovanja različnih strank v dobro lokalne skupnosti, pri čemer poziva, naj se povežejo s stranko SDS, saj bi lahko skupaj veliko naredili, hkrati pa bi v DeSUS do rednih volitev strnili svoje vrste, se okrepili in postali bolj prepoznavni.

V uredništvo Nova24TV smo prejeli pismo člana stranke DeSUS z Vrhnike, namenjeno predsednici Aleksandri Pivec ter preostalim predsednikom teritorialnih organizacij, v katerem poziva, da bi se morala stranka povezati v novo koalicijo z SDS, saj bi nove volitve pomenile korak nazaj.

Podpisani Vid Drašček je predstavil primer zglednega sodelovanja na lokalni ravni, kjer so s povezovanjem in skupnimi močmi pod streho spravili številne projekte in prekrižali načrte gradbeni mafiji ter preostalim “samodržcem” javnih podjetij.

O Janezu Janši in ideoloških temah je dejal, da v koaliciji, kjer se bo resno delalo, časa za ideologijo ne bo, poleg tega pa bi v koaliciji stranka DeSUS okrepila svoje vrste in postala bolj prepoznavna.

Celotno pismo objavljamo v nadaljevanju:

Spoštovana predsednica dr. Aleksandra Pivec ter predsednice in predsedniki teritorialnih organizacij PO DeSUS Ljubljana.

Vlada je padla, Marjan Šarec je enostavno odstopil. Kako naprej, se bomo danes vprašali. Ja, pojdimo naprej, vendar ne na nove volitve, ker bi s tem odšli vsaj za korak nazaj. Poslanci DeSUS, pet jih je, so bili izvoljeni za štiriletni mandat in imajo pravico in dolžnost, da mandat svojim volivcem odslužijo do konca.

S kom v koalicijo, se sprašujemo, sprašuje tudi predsednik Borut Pahor, da podeli mandatarstvo za sestavo nove vlade.

Nismo več mladi, znamo pa biti modri. Poslušal bi vodjo poslanske skupine g. Franca Juršo in pojdimo v koalicijo z SDS. Zakaj?

Kot predsednik DeSUS Vrhnika sem bil pred veliko dilemo na zadnjih lokalnih volitvah 2018, koga v drugem krogu podpreti za župana. Bila sta Levi in Desni. V konzultaciji s kolegi SMC, NSI in Liste za podeželje (SD je podpiral kandidata Liste takrat aktualnega župana) smo se odločili, da se na Vrhniki ne bomo več polarizirali in smo podprli kandidata SDS g. Daniela Cukjatija.

Ni mi žal, koliko majčkenih stvari gre sedaj skozi. Nastala je tako rekoč lokalna koalicija med seboj spoštovanih svetnikov. Društvo upokojencev so takoj dobili “prostoferja”, za prostovoljce DU se je takoj zvišala letna epanaža s 1000 na 4000 evrov.

Iztrgali smo iz rok samodržcev Komunalo, resno smo se lotili sanacije gradnje zdravstvenega doma Vrhnika, saj smo imeli občutek, da je bila namenjena samo dvornim gradbincem, ne pa pacientom.

Janeza Janšo že lep čas ne sanjam zaradi nedovoljene trgovine z orožjem, Depale vasi itd. Naj se s tem ukvarjajo zgodovinarji in pristojne inštitucije. Zainteresirani pa znamo kaj hitro obesiti na človeka težak nahrbtnik, ali ne.

Ja, strinjam se z g. Juršo, z ideološkimi zadevami se nam ni treba ukvarjati. Če se bo začelo v koaliciji dejansko delati, tudi za ideologijo ne bo časa. Janezu je potrebno dati delo in samo delo, pa bo na vso ideologijo pozabil. Delo pa se začne v tistem trenutku, ko so predlogi sprejeti v parlamentu …

DeSUS pa bo v času do rednih volitev strnil svoje vrste, se okrepil in postal malo bolj razpoznaven. Nova predsednica dr. Aleksandra Pivec pa bo lahko v miru pokazala svoje sposobnosti vodenja in poveljevanja stranke DeSUS.

Stranka DeSUS je stranka vseh upokojencev, zato predlagam, da gremo v vlado. Za nas starejše je pomemben vsak nov dan, mesec, leto, da bi nam bilo bolje.

Da bom slišan prosim, da na današnjem srečanju ta moj dopis prebere nova generalna sekretarka Nina Stankovič.

Vid Drašček, DeSUS Vrhnika

Vrhnika, petek 7. februarja 2020.

Rok Krajnc

 • Olga101

  Na volitvah je treba pomesti s politiko izključevanja in izkljucevalci! Gre za politično korupcijo v škodo slovenskega naroda in Slovenije!

  • Ernest

   Olga edino pravilno začnimo že enkrat delat za Slovenijo, ne pa za Kučanov če!!!

  • Marija

   To jaz govorim že 30 let.Upam,da dočakam.

 • Slovenka

  Moder mož. Samo ali ga bodo v DESUS-u slišali?

  • Anton

   Prej utišali….

 • Slovenka

  Takoj se lažje diha, odkar se je Erjavec skidal, natančneje, so ga skidali, žal kakšnih 10 let prepozno.

 • Unikatna

  Nekateri še pametno razmišljajo in niso za izključevanje SDS-a.

 • Antonius

  Ideologijo Janši in SDS podtikajo tisti, ki se bojijo, da bodo posegli v njihovo zmagovito *resnico* o vsiljeni bratomoriji, v eNOBe, skavtsko društvo ZZB, grobnico poleg državnega parlamenta in nastlane spomenike morilcev po celi Sloveniji.
  Se pa z podpisanim Draščekom strinjam. Od koalicije z Janšo bo Desus zagotovo več pridobi kot v primeru, da gredo na predčasne volitve. Dve leti dela v vladi bo Desusu prilika, da dokaže, da niso nič več Erjavčevi prevaranti in lažnivci.
  Imajo pa v Desusu še en problem, ki je povezan s predsednico stranke Pivčevo. Sript jo povezuje z zlorabo položaja in s sumi o njenih prstih v prepovedani *marmeladi*.
  Težko ji bo delati v koalicijski vladi, ker jo bo PKK z novim predsednikom zagotovo preganjal. Pahor je dobro vedel zakaj je v PKK za predsednika vtaknil Roberta Šumija.
  Zelo prijetno bom presenečen, če bo Janši v pogovorih za novo koalicijo uspelo.

  • Hanzi

   Prijatelj, ne bodite tako črnogledi, mislim, da nam kar dobro kaže.

 • crniocar

  o levičarskem desusu pa zdej vse lepo— lahko vam pride še prav

 • xtc

  Desusa po prihodnjih volitvah skoraj zagotovo ne bo več,ker je Pivčeva do vratuv aferah se je bodo kučanovi kmalu lotili z tožilstvom in sodnijo,do volitev bo preživel po njih pa ga čaka usoda SAB,SNS, LMŠ.,SMC utegne celo preživeti z kakim poslancem,do čim bo LMŠ razmontirana članstvo pa že v kaki novi listi “novega obraza”.

  • Slovenka

   Pri kilogramih masla na glavi si upa izsiljevati SDS z norimi zahtevami. Sprašujem se, ali sploh misli resno s sodelovanjem v koaliciji in ali postavlja take pogoje zato, da DESUS-u ne bo treba v koalicijo.

 • RATATA

  Desus mora bit z zakonom prepovedan!! Lahko tudi z ustavo!
  Prav tako je obvezno prepovedati oznake levost in desnost, lev – desen … saj se ravno to opredeljevanje izkorišča za ohranjanje babavosti šankmojstrskih lenuhov, njihovo dobebavljenje in pobebavljenje novih kandidatov.
  Zanimivo je namreč to, da ne eni in ne drugi (ne samookarakteriziran za levega niti oni, ki se deklarira za desnega) ne sna točno pojasniti zakaj je nekdo eno in drugi tisto nasprotje.
  Začnimo rajši z novim definiranjem npr. SEVER / JUG apd.

 • Rožle
 • Resnica

  Haha vsaka dan trije clanki o.tem kako super bi bilo za dolocene stranke da gredo.v vlado…se kaksen dan ali dva pa.bom mislil da je desus lastnik.nove 24