Član Društva novinarjev Slovenije pisal vodstvu, ki je podprlo premierja Šarca pri napadih na nekatere medije: “Gre za enega največjih pritiskov oblasti na medije od osamosvojitve, zato naj vodstvo DNS odstopi!”

Foto: STA

“Tako izjava Marjana Šarca kot izjava podpore DNS g. Šarcu v sebi prikrito nosita tako imenovani sovražni govor ali poziv k onemogočanju nasprotnega mnenja oziroma ignoriranju pravne države ter spodkopavata vlogo in neodvisnost tožilstva in sodstva. Zato pozivam, da vodstvo DNS odstopi! Ne vlada, ne premier, ne DNS, ne Slovensko združenje oglaševalcev (SZO) niso kvalificirani za presojo o tako imenovanem sovražnem govoru, še manj za lov na medije in novinarje, ampak o tem lahko odločata samo tožilstvo in sodišče. Vsakršno ostalo odločanje je politično, ideološko, propagandno, nestrokovno, totalitarno!” je v izjavi za obrambo svobode govora in tiska zapisal novinar in član Društva slovenskih novinarjev Gregor Preac. Po njegovem gre za enega največjih pritiskov oblasti na medije od osamosvojitve, zato naj vodstvo DNS odstopi!

Kot je v javnem pismu zapisal član Društva novinarjev Slovenije Gregor Preac, je vodstvo DNS, katerega dolgoletni član je, na njegovo začudenje in zgražanje podprlo nekakšno navodilo vlade Marjana Šarca podjetjem, ki so delno ali večinsko v državni lasti, naj ne oglašujejo v medijih, ki širijo ‘sovražni govor’. In celo zapisalo: “Gre za nedopustno prakso (sovražni govor – op. p.), ki jo država ne le omogoča s popolno pasivnostjo pri regulaciji področja medijev, ampak odkrito spodbuja prek podjetij v večinski ali pomembni lasti Republike Slovenije, ki so najpomembnejši oglaševalci v teh medijih. Poziv predsednika vlade v tem kontekstu pozdravljamo kot prvi korak pri prekinitvi prakse, na katero je DNS opozarjal že pred začetkom letošnje volilne kampanje, a naše pobude niso naletele na ustrezen odziv.”

Preac poudarja, da kot član DNS ni dobil nobenega predloga izjave vodstva DNS, ne po elektronski pošti ali kako drugače, tako da upravičeno sklepa, da je vodstvo DNS to izjavo sestavilo in odposlalo medijem na lastno pest oziroma da nekdo DNS uporablja privatno, za politične, ideološke, propagandne namene, obračune in poglabljanje političnega, ideološkega, vrednostnega in drugega razdora v Sloveniji, kar bi bila pravzaprav lahko tudi definicija tako imenovanega sovražnega govora. “Tudi končne izjave DNS nisem prejel, četudi po elektronski pošti dobivam sporočila DNS o delu DNS, zato sklepam, da je ni dobil nihče od članov.”

DNS po mnenju Preaca lahko poziva k spoštovanju pravne države, neodvisnosti tožilstva in sodstva, novinarske etike in morale nasploh, ne pa da poziva režim k delovanju proti medijem, ki si jih režim izbira za ukinitev ali po svoji lastni presoji določa, ali so kršili zakonodajo in moralo. “Režim sam krši zakonodajo in moralo, če ne prepusti izključnega odločanja o zakonitosti in morali tožilstvu in sodišču. Samo totalitarni režimi in diktatorji odločajo sami,” je kritičen novinar.

Gre za enega največjih pritiskov oblasti na medije od osamosvojitve, vodstvo DNS naj odstopi!
“Tako izjava Marjana Šarca kot izjava podpore DNS g. Šarcu v sebi prikrito nosita tako imenovani sovražni govor ali poziv k onemogočanju nasprotnega mnenja oziroma ignoriranju pravne države ter spodkopavata vlogo in neodvisnost tožilstva in sodstva. Zato pozivam, da vodstvo DNS odstopi! Ne vlada, ne premier, ne DNS, ne Slovensko združenje oglaševalcev (SZO) niso kvalificirani za presojo o tako imenovanem sovražnem govoru, še manj za lov na medije in novinarje, ampak o tem lahko odločata samo tožilstvo in sodišče. Vsakršno ostalo odločanje je politično, ideološko, propagandno, nestrokovno, totalitarno! S tem, ko je premier Šarec vlado ali oblast samovoljno postavil za ocenjevalca, kaj je tako imenovani sovražni govor in kateri medij ga uporablja, vodstva slovenskih državnih ali podjetij v večinski državni lasti pa pod grožnjo morebitne odstavitve, če ne sledijo navodilom vlade, ocenjujem kot enega največjih pritiskov oblasti na medije pa na svobodo govora in tiska ter na svobodo podjetništva in oglaševanja od osamosvojitve.”

Gregor Preac (Foto: Twitter)

Preac tako ocenjuje, da je dejanje g. Šarca zelo neetično, nedemokratično, nepluralno, s tendencami totalitarizma oziroma pamfletno. Prav tako meni, da se DNS oziroma njegovo vodstvo obnaša zelo politično, ideološko, propagandno in vse manj strokovno.

“Vodstvo DNS zadnja štiri leta pogosto pozivam, da se je potrebno o smiselnosti in pomenu pojmov, kot so sovražni govor, politična korektnost, patriotizem, nacionalizem, in njihovem nerazumevanju in zlorabi odkrito demokratično pogovarjati, kakor tudi o vse večji (avto)cenzuri, ideologizaciji, indoktrinaciji javnih in osrednjih medijev, politični manipulaciji, propagandi ter enako o množičnih migracijah, islamu, islamizmu, njihovih posledicah na slovenske medije, novinarje, medijski prostor, družbene medije ter posledice na novinarski in javni diskurz. Pa je vodstvo DNS vse moje pisne pozive o odkritem pogovoru, iskanju vzrokov, prognozo posledic doslej ignoriralo. Naloga DNS je zaščita medijev, medijskega prostora, pravic novinarjev, svobode govora in tiska, ne pa lov na čarovnice in oženje medijskega prostora. Osebno ne sprejemam niti terminologije ‘sovražni govor’, ker me spominja na totalitarne režime, ki so vsakršno kritiko ali nasprotno mnenje okvalificirali za sovražni govor ter državljanom in novinarjem sodili na tako imenovanih montiranih procesih. Vsake podpore izjavam ali zavračanje izjav nekih vlad ali ministrov so že v biti politično in ideološko delovanje in daleč od nevtralnosti. Oziroma javnost to tako posredno vidi in razume, četudi ne bi bilo tako, kot podporo neki politični skupini, opciji ali posameznemu politiku. Enako velja za izjave o mednarodnih dogodkih.”

Preac med drugim poudarja, da je potrebno iskati in odpravljati vzroke, ne pa spodbujati policijsko in vojaško ter totalitarno državo ter represijo in cenzuro, “kar pa izjava g. Šarca in izjava DNS podpore izjavi g. Šarca po moji presoji počneta”. Proti temu se mora tako boriti DNS, pa bodo izginili tudi napetost in ideološka razklanost v družbi ter oblike sovraštva in nasilja, frustracij, strahu, kar pač tako imenovani sovražni govor je (in je posledica, ne pa vzrok). “Dokler pa DNS, javni, osrednji in drugi mediji, politične stranke vabijo na okrogle mize le enako misleče, se izogibajo kontroverznim ali nezaželenim tematikam, pač stanje ne more biti pluralno in demokratično ne v DNS, ne v medijih, ne v politiki, ne v družbi.”

Vodstvo DNS naj se ogradi od političnega, ideološkega, propagandnega, pamfletnega delovanja
Obenem poziva vodstvo DNS, da se v nadalje ogradi od političnega, ideološkega, propagandnega, pamfletnega delovanja, deluje strokovno in nevtralno ter spoštuje demokratično prakso oziroma se za izdaje izjav prej posvetuje s članstvom. “Vodstvo, ki ni sposobno DNS ohraniti kot izključno strokovno stanovsko organizacijo in ki politično, ideološko in drugače razdvaja članstvo in družbo nasploh, je društvu, novinarstvu, članom, Sloveniji škodljivo in naj zato odstopi! Kako naj se DNS bori za svobodo govora in tiska, če nima niti v sebi urejenih demokratičnih načel in pravil ter svobode oziroma ne upošteva niti mnenj svojih članov! In kako naj se DNS bori za spoštovanje novinarstva in novinarjev v javnosti ter njihovih pravic, če samo ne spoštuje svojih članov, njihovih članskih pravic in novinarske etike!”

C. Š.

 • Boy

  Vse to je vrh ledene gore, ki se je zaradi prevročega ozračja, počasi že začela topiti. Ozračje pregrevajo prav tisti, ki bi morali skrbeti za dobrobit države in njenega prebivalstva. Skrbijo pa za ignoranco, korupcijo, tujce in tuje koruptivne povzpetnike, ilegalne migrante in vse, kar lahko v blato potisne opozicijo.

 • bednick

  “Ne vlada, ne premier, ne DNS, ne Slovensko združenje oglaševalcev (SZO) niso kvalificirani za presojo o tako imenovanem sovražnem govoru, še manj za lov na medije in novinarje, ampak o tem lahko odločata SAMO TOŽILSTVO IN SODIŠČE. ”
  ———————————————
  Da sam Dalmatinac, ja bi rika:

  ………………………………………..POGODAK U SRIDU !!!

  P.s.:

  Samo tako se jebe ideologijo.

  .

  • Franc Šink

   Vidim da si bil na Sinjski alki.

   • bednick

    Ne, sem pa imel dekle iz Splita.

    • Franc Šink

     Tudi v redu.

     • bednick

      Bom kratek, Dalmatinci so res face.

 • soc

  Preac dobro piše in zanimivo razmišlja, z veseljem preberem njegove kolumne v Reporterju. A kot član DNS me spominja na genialni film Woody Allena “Vse kar ste želeli vedeti o seksu (pa si niste upali vprašati)” in prizor, ko tisoči belih spermijev zadihano jurišajo proti cilju, pa se znajde v množici en in edini črne barve, se ustavi in zgroženo vpraša, “What am I doing here?”

  DNS je pač organizacija rdečih valptov in natanko ve, kaj govori in piše, ni naključij. Besed gospoda Preaca ne bo prenesel javnosti noben režimskih medijev. Stavim Dom Perignon 1996.

  Seveda je vse to jasno tudi njemu. Štejem mu dodatno v dobro, da je valptom nastavil ogledalo, preden zapusti to brezhrbtenično druščino. Bravo!

 • Franc Šink

  Oblastnikom naj bo že končno jasno : Slovenski narod počasi izgublja potrpljenje. dosti ima vaše prikrite diktature. Za posledice boste krivi sami !

  • šmentanamuha

   To ni več niti prikrita diktatura, ampak zel odkrita, ki jo po Kučanovem navodilu nameravajo požegnati še z zakonodajo (medijsko in kazensko). Kot kaže, se bomo morali še enkrat osvoboditi.

 • luckyss

  Takšno pretiravanje pa ni več normalno,,,niti za vrhunske tukajšnje idiote..
  Šarec je le podal osebno mnenje, ki glede na vaše strani sploh ni sporno..Ste kot poblazneli stekli psi…
  No, na nek način se vas delno celo lahko tudi razume…popušili ste vse kar je bilo možno in še nekaterim drugim ste onemogočili zmago s svojo “podporo” (Kangler)..
  Dobesedno vas še pes ne povoha več (razen mene;)….zato pa norite…idioti butalski..

  • Franc Šink

   Sigurno si cepljen proti steklini. prenašaš j pa še vedno lahko.

   • luckyss

    Če ne bi bil cepljen, ne bi upal na te strani..

    • bednick

     hahahah

  • Janez

   Luckyss?
   Kako pa tisti – 55 let Tunek – izgleda?
   A?
   Ga lahko še priporočim kakim – ok ženskam?
   A?
   Je Tunek – kot moški – še kaj za “ponucat”?
   Če
   ga ni tista njegova Julika – čisto – izmozgala?, Povej, a ne ? L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA

   • luckyss

    Sama se zmenita..nobeden od vaju ni povsem “diht”…

  • Capi

   Kot predsednik vlade lahko ima svoje mnenje privat, ali pa doma, ne pa preko javnih medijev…..
   Poblaznelemu steklemu psu si pa ti identičen………

 • Janez

  Aha!
  Spodnji tip – IMA CELO PRAV!
  Že
  PIŠEM POSEBNO TEMATSKO ŠT. , OBČASNIK
  – MOJE MESEČNE LEPE REVIJE “SLOVENIANA”

  Namenjen bo “usmerjeno “ne?”-izobraženim članom LEVICA, SD, SMC, SAB, LMŠ, DESUS
  IN
  TUDI – USMERJENO (NE?) IZOBRAŽENIM ČLANOM TEGA – DNS.

  Tematska št. “SLOVENIANE”
  bo imela naslov:

  “MARIJA TEREZIJA – NIKAKOR NI – RODILA – JEZUSA KRISTUSA”

  Opažam, da “usmerjeno (ne?) izobraženim, zgoraj navedenim – to,
  NIKAKOR – NI JASNO –
  TEM UBOGIM USMERJENO “NE”)IZOBRAŽENIM “FDV” ITD. TIPOM.
  Se zdi.
  O MARIJI TEREZIJI IN OO MARIJI, KI JE RODILA JEZUSA KRISTUSA. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.s. več na
  sloveniana.si
  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60l2.8953j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • luckyss

   No, ti si tipičen primer prfuknjene SDSovce..
   In potem se čudite, ko vas ne nihče ne jemlje resno ;)

   • bednick

    Men se zdi dobra
    “MARIJA TEREZIJA – NIKAKOR NI – RODILA – JEZUSA KRISTUSA”.

    • luckyss

     Ja, za tiste na zaprtem oddelku kar precejšnja pogruntavščina..

     • bednick

      Gledališka predstava s tem naslovom bi bla hit.
      Ogledali bi si jo pa samo levičarji.

    • Jaka Sraka

     Tudi tebe ni rodila MT, skotila te je kuzla.

     • bednick

      Bože nedaj!

   • Janez

    A?
    Ti
    TRDIŠ, DA MARIJA TEREZIJA – JE – RODILA – JEZUSA KRISTUSA?
    Pojma nimaš ti?
    O Marijah – se zdi? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Kdo je ‘Gregor Preac’?

  • Jaka Sraka

   tisti, ki ti moti spanec, govedo zahojeno

   • Pardon, da vprašam.
    Kultura ti ni močna stran vidim.

    • bednick

     Dobro vprašanje.
     Zatovku si ga.

     • jovan jovan

      Nomen est omen!

    • RATATA

     Prav se reče ” kultura ti nije moćna strana!”

     • bednick

      Boljše:
      kultura ti nije jaka strana.

     • RATATA

      lahku tudi ni narobi.

     • Rožle

      “kultura ti nije jaka racman oz. jaka sraka” ..

   • bednick

    A si pri moralni vzgoji velikokrat manjkal?

 • Jaka Sraka

  Gregor Preac,
  moje spoštovanje.

 • Janez

  A?
  Je tega – tudi rodila Marija Terezija?
  Je imela 16 otrok,
  pa je težko hitroo ugotoviti. Ti vse veš, daj nam povej. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • RATATA

  V društvu tišlerjev Slovenije pa niso izrazili podpore šarplanincu.

 • Janez

  Ja?
  Ampak JOSIPA BROZA TITA – PA ZAGOTOVO
  NI
  RODILA – MARIJA TEREZOJA.
  ENA
  DRUGA – MARIJA – GA JE – RODILA.
  A?
  Mislite,
  DA TILE IZ – DNS
  VEDO,
  KATERA MARIJA
  – JE RODILA – ZLOGLASNEGA J. B. TITA? Pojma nimajo, a ne ?
  Ali
  morda tisti DNS G. PREAC VE ?
  Katera Marija je rodila J.B.TITA. To je ja – važen javen podatek.
  A G. Preac – tega ne ve?
  Če – ne ve?
  Potem pa – HVALA NE – ZA TAKE NOVINARJE IN ZA TAK – DNS. L.R. Janez Kepic- Kern KOMENDA
  P.S.
  VEČ O J. B. TITU
  IN O MARIJI, KI GA JE RODILA
  V MOJI “SLOVENIANI” NA : sloveniana.si

  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60l2.8953j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • RATATA

  Cerkev ni na strani Slovencev, če ne spremljaš dogodkov, obnašanja in dejstev slučajno.

 • Janez

  A?
  Kdo je DNS G. PREAC.
  Pojma nimam…
  Pač – nek “novinar”, ki ne ve, katera ženska je rodila zločinca J.B. TITA.
  Če
  SLUČČAJNO G. PREAC – TO VE – SE MU OPRAVIČUJEM. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  VEČ
  NA MOJEM OSEBNEM PORTALU “SLOVENIANA”

  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60l2.8953j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • jovan jovan

  Kaj jamrate?! Saj Šarec ni izpostavil nobenega medija. On bi samo rad, da državna podjetja ne podpirajo fekalij! Ste se morda prepoznali? S Trstenjakove se že dolgo razlivajo…..

  • Janez

   A?
   Misliš,
   da LMŠ M. ŠAREC VE,
   KATERA ŽENSKA JE RODILA KP, ZK ZLOČINCA J.B. TITA?
   To
   JE PA JA – JAVNO ZELO POMEMBEN PODATEK.
   A tudi LMŠ M.Š. – o tem. Nima pojma? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
   P.S.
   MED KAKO “NEVEDNIMI LJUDMI – MORAM JAZ – ŽIVETI!?

  • FRANC3

   Ker verjetno nisi najbolj pameten, tega ne razbereš.
   Če Kučan in Šarec nekaj zavijeta v celofan, se točno ve, kaj je v njem. To pomeni, da lahko državna podjetja oglašujejo SAMO V MEDIJIH LASTNIKOV TRANZICIJSKE LEVICE ODLAZKA, PETRIČA. Z eno besedo TAJKUNIH. Kajti edino tajkuni plačujejo rento!

   • jovan jovan

    Če sta zavijala v celofan, gre zagotovo za drek! Franc, glede na to, da ne moreš brez Kučana, je evidentno, da si neumen.

    • FRANC3

     No, sva že dva. Gledam te v hrbet.

  • žogica

   Očitno jim je Šarec stopil na krvavi žulj!

  • tohuvabohu

   Ne delajte se francoza, indijančki. Ni treba, da se prepoznamo. Za to imamo rdečkarje, da nam “strokovno” razložijo, hehehe.

 • Antonius

  Ve v društvu slovenskih novinarjev, v društvu slovenskih vinarjev je resnice v izobilju !!

  • Janez

   +++++++++
   Cenjeni g. Antonius !
   Jaz
   KOT VIDITE – DANES TU TE MALOVEDNE PROVOKATORJE
   IN
   OSTALE
   BEROČE POKOMUNISTE – OPOZARJAM,
   NAJ POMISLIJO NA TO – KAKO SO ONI PRAKTIČNO VSI – IZJEMNO KP, ZKK – ZAVEDENI!
   Dejansko
   danes, leta 2018 niti slučajno
   – ne vedo niti tega, katera ženska je res rodila
   nam vsem znanega ex KP, ZK “zločkota” J. B. TITA.
   STVAR JE ŠE SLABŠA: niti pomisliti se jim ne ljubi,
   da bi bili s tisto “pravljico” o J.B. TITU=JOŽEK KOVINAR IZ KUMROVCA – kaj narobe?
   Za
   moje pojme so obupni – “nemisleči” ljudje!?
   A mi “vztrajniki” jih bomo že prerukali in zbudili iz njih “Tito-sna” L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA

   • Slovenka

    Množice levih provokatorjev drgetajo v nestrpnem pričakovanju, da bosta Nova in Demokracija ugasnili. Malo morgen.

 • Flower Power

  menda je nora tv prva na spisku likvidacije………nekaj takega kot bujica na hrvaškem……….

  • Janez

   Hm !
   Potem boš pa tudi ti
   – brez “kvantaške”
   SLUŽBE – ostal? Se ti ne zdi? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
   P.S.
   BOŠ MORAL PRITI NA MOJO “SLOVENIANO”
   SAMO PRI MENI NE BO – PAPPAGAJSKIH EX KP, ZK “ŠTOSOV”

   https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60l2.8953j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • FRANC3

   Ti sodiš?

 • domovina mili dom

  Kućan je nastavil DNS in kućan ga bo odstavil. Ne biti naiven.

  • FRANC3

   Sklepam: Ko se bo Kučan ohladil, bo tudi DNS ugasnilo.
   Želim, da bi se oboje zgodilo še pred Novim letom 2019.

   • domovina mili dom

    Problem je, da je zasejal seme zla. Sedaj se te zeli , hitro množeče, ne bo dalo zatreti z navadnimi herbicidi.

 • Krtača 20

  Aha, ko ustašem neki ni po volji pa odstopi, zapiranja, prepovedi itd. In v čem ste ustaši torej boljši? V pljuvanju in laganju nedvomno. Pljuvanja in laganja pa noben ne mara. Sploh pa ne oglaševanja v ustaškem mediju, pa če kdo kaj rekel ali ne. No ja, mogoče bi prašal pr mestni plinarni, mogoče bi se vas oni usmilil glede oglaševanja……
  Pizda ste fuknjeni desni. Jebo vas pes.

  • RATATA

   KUŽEK

  • Gr Enze

   KRTAČA TI SI RDEČA KLOPOTAČA ZGUBLJENA DO KONCA IN NAPREJ !

 • Capi

  Potem si pa naredi svoj “sajt” in se tam razpričaj………pa še fuck off .I. (v tvojem žargonu)

 • Anonimni Profesor

  Ceprav sem ze navajen me obcasno vseeno preseneca kaksen gnoj so kucanisticni novinarji.

  • samotoje

   Nič nas ne sme presenetiti.

 • if

  Gregor Preac, hvala!
  Normalnost, poudarjena kot vrednota in kot tehnologija za rešitev iz primeža nedemokratičnega dela države!

 • šmentanamuha

  Gregor Preac je očitno edini član Društva novinarjev Slovenije, ki je ohranil svoje novinarsko dostojanstvo in držo, ki pritiče novinarju.

  • Slovenka

   Škoda samo, da zapravlja čas v Reporterju, ki postaja vedno bolj levičarsko trobilo. Tako rekoč nimaš številke, v kateri ne bi imeli pogovora s kom, ki ne bi trobil, da se mora Janša umakniti. Dolgo sem potrpela, naposled pa sem imela dovolj in sem revijo odjavila.

  • lili pili

   Edini sds ovec, sram naj ga bo

 • Foglof Tunek

  Društvo novinarjev: Šarec je ravnal pravilno. Spodbujanje nestrpnosti je nedopustno.

  PS: Kapish oprode desničarske? Zakaj ste nestrpni?

  • šmentanamuha

   Zakaj ste rdeče zvezdaši torej tako nestrpni, do tistih, ki se z vami ne strinjajo?

   • Foglof Tunek

    Čuj, precednik vlade je potrdil, na kar je društvo novinarjev o oglaševanju podjetij v državni lasti opozarjalo že v času predvolilne kampanje, pa Slovenski državni holding še ni ukrepal. Kapish?

  • Janez

   Šala.
   O!
   Zdaj nam bo pa Tunek povedal,
   Kdo
   Je bila Marija Terezija!
   Ampak
   MORA PREJ POGLEDATI V WIKIPEDIJO.
   V
   NJEGOVIH EX KP, ZK ŠOLAH
   MU O TEJ GOSPE – NISO KAJ DOSTI POVEDALI. Se zdi?
   Tunek, a drži, da je Marija Terezija
   rodila – hm – Josipa Broza Tita?
   A ga ni rodila
   – neka GROFICA . MMMarija Terezija, Marija Erdelyi, itd. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

   • Foglof Tunek

    DNS: “Priča smo naslovnicam in vsebinam, ki ne spodbujajo le nestrpnosti, ampak odkrito hujskajo proti posameznim skupinam ljudi: migrantom, istospolnim, ženskam … in napadajo vse, ki se zavzemajo za človekove pravice. Načrtno ustvarjajo tudi klimo sovraštva do novinarjev in medijev.”

    PS: Čuj Janez L.r. KOMENDA… seveda tu mislijo predfsem na Noro24TV in Demokracijo. Tvojih umotvor na SLOVENIANA BANANA pa itak nihče ne bere :)

    • Janez

     Nisi prav informiran !
     “SLOVENIANO” podarjam – “pravim” ljudem. Pomembni ljudje so jo prebrali.
     Kdo
     Že je bila Marija Terezija?
     Kako – za hudiča – da ni bila komunistka? Daj nam razloži !L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

     • Foglof Tunek

      Aha, torej Marija Terezija bere SLOVENIANO BANANO :)

 • Foglof Tunek

  Čujte, v Društvu novinarjef Slovenije že vrsto let opozarjajo na velik porast sovražnega govora v medijih. Pri tem z naskokom prednjačijo mediji, ki so povezani z najmočnejšo parlamentarno stranko SDS…in Princem Teme. Kapish?

  • Janez

   “SOVRAŽNI GOVOR”?!
   Ta pravi – se oglaša. Največ sovražnega govora – proizvedeš – ti !
   A?
   Si zdaj postal – desničar?
   Kako kaj “pojedena” Julika? A še žaluješ? Povej a ne? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

   • Foglof Tunek

    Čuj starček iz KOMENDE… v DNS pofdarjajo, da gre za nedopustno prakso, ki jo država ne le omogoča s popolno pasivnostjo pri regulaciji področja medijef, ampak odkrito spodbuja prek podjetij v večinski ali pomembni lasti Republike Slovenije, ki so najpomembnejši oglaševalci v teh medijih… KAPISH?

    • Janez

     Jaz !
     Sem star 66 let, v ok kondiciji.
     Nič alko, nekaznovan, plesalec itd. Redno zdr. pregledovan.
     Kako si ti kaj
     pri tvojih 55 letih?
     Si še kaj uporaben za ženske ? Te še “kaj ponucajo”?!
     A?
     Do penzije boš pregural?
     A kaj leta za teboj tista vedno novih željna Matilda, ti kaj šepeta “moj si, moj si”?!
     Vidim,
     da že podlegaš njenim čarom !
     Vse bolj popuščaš, se zdi!? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

     • Foglof Tunek

      Stare dame POZOR POZOR… Janez L.r. KOMENDA, star 66 let: nealkoholik, nekaznovan, plesalec itd. Redno zdr. pregledovan…redno jemlje viagro…se tušira fsak tretji dan…išče sebi primerno družico :)

     • večni srb

      Lepa dekleta ljubijo barabe.

 • Foglof Tunek

  Čujte oprode desničarske, premier Šarec je zadovoljen, da so njegove besede dvignile toliko prahu, zlasti na Nori24TV, in da so ljudje začeli o tem razmišljati. Ta njegof poziv je namenjen temu, da se razmisli v naši družbi, ali gre z oglasi, ki pomenijo denar, financirati take gnile fsebine ki jih vun serje Nora24TV in domobranska Demokracija.

  • Janez

   Šala!
   Tunek – širi – hud, umazan sovražni govor.
   “Premier M.Š. – se zdi – da te pošilja
   – Tunek
   – na VRH LJ NEBOTIČNIKA:” SKOČI DOL”” – ti ja – vedno ubogaš ! A ne?
   – Tunek? A ne boš kar skočil, saj ti ja “najvišji tvoj šef” pravi – “Tunekk – skoči dol”
   Pa?
   Tunek – ti si tako “ubogljiv” – boš kar – skočil?! A ne ?
   Komande “šefov
   – so komande “šefov”.
   Tunek – ti kar skoči
   z “raufnka”, z LJ-NEBOTIČNIKA. “Deliverance” – bo. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

   • Foglof Tunek

    Čuj, a ti sploh sam sebe razumeš? Mislim, da ne. Malo te jebe, ha?

    • Janez

     Česa ne razumem?
     Ti in tvoji širite, zpodbujate – t.i. sovražni govor.
     Mi – ne.
     Mi samo oodgovarjamo – na vaše provokacije.
     Kar – sebe – “cenzurirajte, kaznujte”.
     Ni “krivec” tisti – ki se brani! To smo mi.
     Krivec je tisti, kii napada. To ste – vi.
     V 2. vojni so KPS, KPJ STALINI, TITO NAPADALI – DOMOBRANCI SO SE BRANILI.
     BILI SO
     NIČESAR KRIVA ŽRTEV, KI SO JO HOTELI KP STALINI – RAZLASTITI, POBITI ITD.
     IN,
     KI NAJ BI BILI ŽRTEV, ZAPOVRH ŠE KRIVI IN BI MORALI BITI ZAPOVRH – ŠE TIHO !
     To
     JE SITUACIJA – KO “TAT MED KRAJO” KAŽE NA NEKOGA:”ON – KRADE. PRIMITE GA”
     TO
     JE TO, MAR NE? Bil si “na oblasti” – pa – na oblasti človeku uide – bistrost duha.
     Mar ne?
     Kar doživljaš je – izguba “bistrost”
     – ker si bil “na poziciji oblasti”. No, če ni hujšega. Boš preživel do smrti,
     brez samostojnosti, do smrti v “skrbi za oblast brez kreposti “,
     za slavo brez zaslug itd. Itd.”
     “Mrlištvo je mučen uk zamujenega, v mrlištvu – zaživa”
     Da bi začutili vsaj nekaj – od “večnosti”. Au revoir. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
     P.S.
     “BLEF – TOKRAT – NE BO USPEL” Zunanjih sovražnikov, Nemcev, tokrat – ni.
     Situacija – je jasna. Mar ne. In tega vas je – strah.
     “V SRCU STRAHU – PREBIVA – NEPOVEZANOST.” Grafit iz sodobne LJ. GOODBYE.

 • večni srb

  Najhuje bi bilo, če bi bila cenzura prepuščena političnim blokom, ker na koncu se bodo lahko obranili samo tisti, ki imajo dovolj političnega vpliva. Lažejo pa v politiki vsi.

  Naj državna podjetja sponzorirajo vse, samo da ni Janša.

  • Foglof Tunek

   Čuj četnik, Društvo novinarjev Slovenije je največja stanofska organizacija na področju novinarstva z več kot 110-letno tradicijo. Njen ključni cilj je ustvarjanje pogojef, ki novinarkam in novinarjem v Sloveniji omogočajo nemoteno opravljanje njihovega dela in poslanstva…seveda brez sovražnega govora… Kapish ?

   • večni srb

    Seveda, mi vidimo reklame za potrošniške proizvode in storitve, podjetja zaslužijo in plačajo medijem za reklamo, ti pa plačujejo objektivne in neodvisne novinarje.

    • Foglof Tunek

     Čuj, v zadnjih letih se fSloveniji načrtno ustvarja vzdušje sovraštva do medijef in novinarjef. Gre za ciljno voden proces, pri katerem prednjačijo mediji, ki so bodisi v lasti političnih strank bodisi lastniško ali poslovno povezani z osebami iz strank…Nova24TV je šolski primer sovražnega govora in fake news-a ki ga vodi osebno Janez Janša. Tudi Demokracija je isti kurac. Tote kurbe desničarske izkoriščajo prazen prostor, ki so ga za seboj pustili kriza, ekonomsko šibki medijski lastniki !!!

     • večni srb

      Šrot je pokupil vse omembe vredne medije v državi, povej mi enega novinarja, ki v tistih časih ni lagal za njega oziroma za globoko državo, katere kapital je obračal.
      Kar se laži v medijih tiče, tako povedo več o svoji uredniški politiki kot objektivni. Zakaj bi si kdo izmišljeval kaj takega?

     • Foglof Tunek

      Čuj, nekatere od totih desničarskih medijef financirajo podjetja, v katerih ima prevladujoč lastniški fpliv država, v njenem imenu pa upravljalsko funkcijo izvaja Slovenski državni holding. V totih strankarskih medijih lahko ob člankih, namenjenih diskreditaciji političnih nasprotnikof, novinarjef ali drugih izbranih tarč, zasledimo oglase podjetij, ki so v izključni ali večinski lasti države!?!?… To ni praf in pika !!!

     • večni srb

      Če bi poslušali tebe, bi čez noč ostali brez večine vaških glasil in občinskih biltenov.

     • Foglof Tunek

      Ni res kar praviš, a pazi… Če že govorimo o privat političnih medijih… to posledično pomeni, da omenjena podjetja z denarjem, ki ga namenjajo za oglase, v resnici neposredno financirajo politične stranke. S tem obvodom kršijo zakonodajo o financiranju volilnih kampanj in političnih strank, saj te že od januarja 2014 ne smejo več sprejemati denarja… A ti to razumeš ali boš spet samo filozofiral ?

     • večni srb

      Razumem, brez skrbi. Enkrat sem se pogovarjal o tem na uredništvu Mladine, pa mi je urednik samo pokazal edino barvno stran v tedniku, kjer je bila natisnjena reklama glavnega sponzorja.
      Drugič sem bil napaden v občinskem glasilu, obrnili so noč in dan čez celo stran, prosil sem par prič in jim nesel pokazat celo škatlo materiala, ki dokazuje, da so se debelo zlagali, pa mi je gnila novinarka rekla samo, da bo pogledala. Že v komunizmu sem imel probleme, ko sem uredništvo opozoril na očitne dezinformacije, so moje mnenje objavili med pismi bralcev, uradne laži so pa pustili.

      Če bi bil v politiki, se ne bi sekiral.

     • tohuvabohu

      Saj to dobro vemo, koga financirajo privat “mediji” Delo, Dnevnik, Mladina, Ciciban itd. Udbomafijo, mar ne?

  • Andrej

   A ti to sarkastično? Daj, jasno povej, če se strinjaš s tem:

   “Lažejo pa v politiki vsi.”
   in
   “Naj državna podjetja sponzorirajo vse, samo da ni Janša.”

 • Olga2345

  Bravo!
  Zgleda, da omenjeno društvo nima novinarjev (razen častnih izjem), ampak samo politkomisarje, pisune 571! Spomnimo se, kako so lagali o “pritiskih” na medije Janševe vlade! Sramota!

  • Kdo je “Gregor Preac”?

   • tohuvabohu

    Vprašaj Tatjano Pirc z RTV.

   • Andrej

    A to se ti hvališ s svojo nevednostjo? Ata Google ti bo marsikaj povedal. Samo, ti nočeš poslušat.

 • xtc

  Kdo bo odstopil?
  Levi?
  Samo z nogami napreje.
  Sicer pa ,če sem še Šurlonekako požiral,pa je njegova zadnja kolumna nivo trola-Reporter v lasti tajkuna Odlatka(Kučanovega človeka) razglaša za verodostojen medij.
  Čas je ,da Biščak in Vasle zaradi tega blatenja udarita nazaj.
  Reporter postaja žal vse bolj podoben Dnevniku in Delu sramota.

  • Slovenka

   Pred nekaj dnevi sem ga odjavila. Končno.

 • Slovenka

  Sluz na sluz Reporter.

 • Janez

  KOMUNISTI
  IN POKOMUNISTI NISO PREBRALI NEKIH KNJIG:
  – SLAVA – BREZ ČASTI, SMIJEH JUDE IŠKARIJOTA,
  ČAST – BREZ SLAVE, PREVZETNOST IN PRISTRANOST,
  MOJSTER IN MARGARETA, IZGUBLJENE ILUZIJE,
  EVANGELIJSKE PRILIKE. In še mnogo tega.
  Učili se bodo iz izkušenj,
  kot se slabi šoferji učijo – iz karambolov. Lahko noč vsem. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  VEČ V MOJI REVIJI IN NA MOJEM OSEBNEM PORTALU “SLOVENIANA”
  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60l2.8953j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
  G. G. Preaca ne poznam, morda je ok. Če je ok, se mu opravičujem.
  A – mora biti za ugotovitev identitete J.B.TITA.

 • samotoje

  Gregor Preac, dober poznavalec islamskega dela sveta, prodoren analitik, je bil prvi, ki je v našem tisku stampedo migrantov čez ozemlje Evrope poimenoval s pravim imenom- islamska invazija. Odlično, Gregor Preac.

  • tomnidari

   Mislim, da je še prej Zoran Dernovšek opozoril in to na RTV, da gre za okupacijo Evrope in 3.sv. vojno.

   • samotoje

    Tega ne vem, v tisku je bil Preac prvi.

    • tomnidari

     Ene 3 leta nazaj je bil z njim intervju, pa se ne spomnem ne kje ne točno kdaj.

   • lili pili

    Tega sds ovce ne spremljajo samo kaj je tukaj gor in na demokraciji…bedno a ne

 • Andrej

  DNS (vodstvo) v imenu članov, ne da bi jih vprašali, pošljejo neko mnenje v eter. Eden od članov (kje pa je ostalih 500?) je zbral toliko poguma, da se je temu uprl. Zdaj pa pljuvajo po njem, namesto, da bi mu čestitali za pogum. In potem onim iz SDS očitajo, da so ovce.

 • lili pili

  En novinar, prizadeta dva medija pa takle halo, krivi pa ste si sami, ker da ta dva medija prideta do oglasevanja najprej zlonamerno piseta o nekem podjetju potem pa v zameno za narocilo oglasevanja s takim pisanjem prenehat?

  Kje je tukaj posteno pisanje in kje izsiljevanje….