fbpx

15-letni Slovenec, ki so ga našli ob Vrbskem jezeru, umrl zaradi “ekstazija”?

Vrbsko jezero. Slika je simbolična. Foto: EPA.

V enem od počitniških domov za otroke ob Vrbskem jezeru so v soboto okoli sedme ure zjutraj našli mrtvega 15-letnega Slovenca, poroča časopis Dnevnik. Reševalci fantu po navedbah avstrijskega časopisa Kleine Zeitung poskušali pomagati, a je bilo prepozno. Policisti so sicer našli prepovedano konopljo in ekstazi, tudi nekatere priče so govorile o morebitni zastrupitvi z drogo.

Preberite še: [KADROVANJE] Šarčev izbranec za direktorja Zavoda za zaposlovanje, Mitja Bobnar, zaposlil svojega mentorja pri diplomi, padlega bankirja Marka Bošnjaka

Sodna obdukcija je v soboto popoldne pokazala, da je najstnik umrl zaradi ogromnega pljučnega edema, ki naj bi bil povezan z zaužitimi drogami. Dodatne preiskave bo izvedel koroški deželni kriminalistični oddelek, piše Kleine Zeitung.

Kot še piše Dnevnik, okoliščine smrti 15-letnika niso povsem razjasnjene. Priče vedo povedati, da je na črno bival v enem od domov združenja Otorški prijatelji Štajerske, od koder pa so že sporočili, da fanta ne poznajo ter da sploh ne bi smel biti na območju njihovega poletnega doma.

L. S.