fbpx

Na Dolenjskem 16-letnik z vozilom v drevo, umrl na kraju nesreče

Foto: STA

Danes sta se na Dolenjskem zgodili dve hudi prometni nesreči. V prvi je 16-letnik z osebnim vozilom trčil v drevo, pri čemer je na kraju nesreče umrl. V drugi prometni nesreči pa se je hudo poškodoval motorist. 

Okoli 15. ure se je zgodila prometna nesreča v Šentjerneju. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi mladoletnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad osebnim avtomobilom, zapeljal s ceste ter trčil v drevo. 16-letni voznik je zaradi hudih poškodb umrl, huje poškodovano 16-letno sopotnico pa so reševalci odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo, so sporočili s PU Novo mesto.

Nekaj pred 10.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Sotesko in Dvorom. Po prvih ugotovitvah naj bi 31-letni motorist prehiteval kolesarja in ga z vozilom oplazil. 29-letni kolesar je izgubil oblast nad kolesom in trčil v drugega, 31-letnega kolesarja. Oba kolesarja sta se pri padcu lažje poškodovala. Oblast nad motorjem pa je izgubil tudi motorist, ki je po padcu zadel v stoječe tovorno vozilo. Voznik tovornega vozila naj bi padec kolesarjev opazil in vozilo pravočasno ustavil. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v novomeško bolnišnico.

A. D.