20-letnik iz Šentjurja mladoletnikom preprodajal pirotehniko

Datum:

Policijska preiskava je pokazala, da je poškodovani 14-letnik, ki so mu zaradi hudih poškodb amputirali obe roki, kupil pirotehniko od 20-letnika z območja Šentjurja.

Policisti so ugotovili, da je 20-letnik, ki je poškodovanemu prodal več kosov pirotehnike, tovrstne izdelke prodajal tudi drugim osebam, med njimi več mladostnikom. Večjo količino pirotehničnih izdelkov naj bi za nadaljnjo preprodajo kupil na ljubljanskem območju, kar policisti še preverjajo.

Celjski kriminalisti v primeru poškodovanega 14-letnika obravnavajo sum kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom. V celotni preiskavi so policisti zasegli skupaj več kot 3.500 kosov različnih pirotehničnih izdelkov.

Po zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih je prodaja pirotehničnih izdelkov dovoljena med 19. in 31. decembrom, uporabljajo jo lahko med 26. decembrom in 1. januarjem. Pirotehnične izdelke prve in druge kategorije lahko uporabljajo mladoletniki, stari od 14 oziroma od 16 let, če so pod nadzorom staršev ali skrbnikov. Prodaja, posest in uporaba izdelkov druge in tretje kategorije, katerih glavni učinek je pok in med katere spadajo predvsem petarde, pa je prepovedana.

B. J., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo 25. februarja bo v okviru kvalifikacij za...

Novo mesto: Najboljši športniki prejeli županova priznanja

Tradicionalna že 38. prireditev Športnik leta je potekala v...

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...