fbpx

Hude telesne poškodbe kolesarja, motorista brez čelade in voznika osebnega avtomobila

Foto: STA

Na območju celjske in koroške regije se je minuli vikend zgodilo 41 prometnih nesreč, od tega so se 3 končale s hudimi telesnimi poškodbami.

S PU Celje so sporočili, da se je prometna nesreča zgodila v soboto popoldne, ko je 22-letni kolesar vozil po lokalni cesti Kasaze–Migojnice in je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča padel in se pri padcu hudo telesno poškodoval.

S hudimi telesnimi poškodbami se je končala tudi prometna nesreča, ki se je zgodila v noči na nedeljo v Podklancu v Ravnah na Koroškem. 35-letni voznik osebnega vozila je vozil iz smeri Raven proti Dravogradu in je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotnosmerno vozišče ter trčil v osebni avto, ki ga je vozila 63-letna voznica. Ta se je pri trčenju hudo poškodovala, lažje poškodbe pa sta utrpela tudi dva sopotnika v njenem avtomobilu.

V nedeljo zjutraj se je prav tako zgodila prometna nesreča, kjer se je 21-letnik hudo telesno poškodoval. Voznik kolesa z motorjem je brez čelade vozil neregistrirano kolo z motorjem izven naselja Črenškova v Celju in zaradi neprilagojene hitrosti ter vožnje pod vplivom alkohola izgubil oblast nad vozilom, zato je padel na vozišče.

N. K.