fbpx

39-letnica se je izdajala za odvetnico in tako služila

Foto: iStock

Policisti PU Nova Gorica so v začetku septembra na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici vložili kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj goljufij in ponarejanja listin zoper 39-letno osumljenko z območja Mestne občine Nova Gorica.

Policisti so v sklopu dlje časa trajajoče preiskave ugotovili, da je omenjena osumljenka, ki se je večinoma lažno predstavljala kot odvetnica in direktorica družbe z Obale, oškodovancem ponujala odvetniške storitve v zvezi z urejanjem lastništev nepremičnin in pridobivanjem nepovratnih sredstev za gradnjo objektov iz evropskih skladov. V več primerih je oškodovancem izročila ponarejene sklepe sodišča, s katerimi je dokazovala opravljen posel, so sporočili s PU Nova Gorica. Po do sedaj zbranih podatkih je omenjena ženska delovala predvsem na območjih PU Nova Gorica in Koper.

Vsi, ki ste bili oškodovani – pokličite policijo
Policisti Policijske uprave Nova Gorica pozivajo vse morebitne žrtve oz. oškodovance tovrstnih kaznivih dejanj, ki bi policiji lahko nudili koristne informacije v zvezi z omenjenimi kaznivimi dejanji, da se zglasijo na najbližji policijski postaji oz. pokličejo na znano interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 12 00.

J. F.