fbpx

Afera Dimic: obnova murglske hiše na sodišču

Simona Dimic

Nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak, drugi mož Vegrada Matej Košič in partner nekdanje vodje Pahorjevega kabineta Simone Dimic Roman Horvat, bi morali stopili pred sodnika zaradi sporne obnove hiše v Murglah. Bolezen je to preprečila.

Hišo, ki je v lasti Simone Dimic in Romana Horvata so Vegradovi delavci obnavljali z materialom, ki je bil namenjen gradnji celovških dvorov. Obtožnico zoper trojico je vložilo specializirano državno tožilstvo.

Hilda Tovšak in Matej Košič sta obtožena zlorabe položaja, Roman Horvat pa napeljevanja h kaznivim dejanjem. Luksuzno hišo v Murglah je gradila Vegradova hčerinska družba, ki jo je vodil Košič, vendar računi nikoli niso bili poravnani, podjetje pa je končalo v stečaju. Dimičeva in Horvat naj bi s tem pri obnovi hiše prihranila 120 tisoč evrov.

Afera Dimic se je pričela, ko je Simoni Dimic, ki je bila takrat vodja Pahorjevega kabineta, državna NLB, ki jo je vodil Draško Veselinović, podelil kar dva kredita po 350 tisoč evrov po izjemno nizkih obrestnih merah. Dimičeva si s plačo 2.200 evrov tako ugodnega kredita ob normalnih pogojih, nikoli ne bi mogla privoščiti.

Predobravnavne naroke, ki bi morali biti danes so preložili zaradi bolezni Košiča in odsotnosti Tovšakove.

Marko Puš