fbpx

Alkohol botroval prometni nesreči pri Naklem

Foto: Policija

Gorenjski policisti so ob koncu tedna zabeležili kar 24 prometnih nesreč, od katerih so tri povzročili vozniki pod vplivom alkohola. Ena se je zgodila na avtocesti pri Naklem, kjer je voznik izgubil nadzor nad vozilom. 

Voznik je vozil pod vplivom alkohola – policisti so zabeležili, da je imel v času nesreče v krvi 1,09 mg/l alkohola. V nesreči sta bila lažje poškodovana voznik in sopotnica. Na avtomobilu, ki je obstal na cesti v nevoznem stanju, potem ko je trčil v kovinsko varovalno ogrado, je nastala velika škoda.

Padla je iz vozila
Zaradi pretiranega uživanja alkohola se je zgodila prometna nesreča tudi pri Bohinjski Beli, kjer je voznik zaradi nevarne vožnje zapeljal s cestišče, sopotnica pa je med nesrečo padla iz vozila, pri čemer se je huje poškodovala.

Alkohol je nezaželen spremljevalec voznikov na cesti, saj že v majhnih količinah vpliva na voznikovo dojemanje situacij v prometu in reakcije, na drugi strani pa zelo ogroža tudi ostale udeležence v prometu, ki se s takim voznikom srečajo. Za volan zato sedite samo trezni in z ničelno stopnjo alkohola, opozarjajo policisti.

Ž. K.