Alžirec in Maročan priznala krivdo za ugrabitev Mirka Moravca! Se mu bo Eugenija Carl zdaj opravičila in priznala zmoto ter zavajanje?

Mirko Moravec in Eugenija Carl (Foto: Nova24TV/Facebook)

Dva izmed treh migrantov, ki so maja ugrabili 79-letnega Mirka Moravca, sta danes na predobravnavnem naroku priznala krivdo, zoper tretjega pa se bo sojenje nadaljevalo, ko se bo ugotovila njegova dejanska starost. Ob tem se lahko vprašamo, ali se bo razvpita novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl, ki se je takrat osramotila z norčevanjem na račun incidenta, ki bi se lahko končal tragično, opravičila? 

Na Okrožnem sodišču v Novem mestu se je s predobravnavnim narokom danes pričelo sojenje migrantom Omarju Abidiju, Oubiju Boutridu in Abdkarimu Kadfeju zaradi ugrabitve 79-letnega Mirka Moravca, ropa in odvzema motornega vozila. Slovenska tiskovna agencija zdaj poroča, da sta 18-letni Alžirec Boutrid in 25-letni Maročan Kadfe krivdo priznala. Na zaslišanju naj bi se opravičila ugrabljenemu in državi ter izrazila obžalovanje do dogodka, češ da sta imela zaradi dolgotrajne poti v Evropo psihične težave. Sodišče jima je izreklo eno leto in devet mesecev zapora, po prestani kazni pa bosta za pet let izgnana iz države.

Sojenje zoper tretjega ugrabitelja se bo nadaljevalo, ko bo sodišče pridobilo podatke o njegovi dejanski starosti
Sojenje Abidiju se bo nadaljevalo, ko bo sodišče pridobilo podatke o njegovi dejanski starosti, za zdaj pa ostaja v priporu. Abidi namreč trdi, da je mlajši od 18 let, medtem ko je po podatkih iz sodnega spisa in po podatkih, ki jih je ob zaprosilu za azil povedal policiji, polnoleten. Trije migranti so sicer 8. maja v Beli krajini nezakonito prečkali slovensko mejo, nato pa ugrabili Moravca, ga zvezali, strpali v prtljažnik njegovega avtomobila in se z avtomobilom odpeljali proti italijanski meji. Pred mejo naj bi avto z ugrabljenim Belokranjcem zapustili in pot peš nadaljevali v Italijo, kjer so jih prijeli italijanski varnostni organi in jih vrnili slovenski policiji.

Foto: iStock

Imela sta psihične težave?
18-letni Alžirec in 25-letni Maročan sta danes še pred izrekom sodbe svoje dejanje obžalovala ter se opravičila ugrabljenemu Belokranjcu in Republiki Sloveniji. Alžirec je povedal, da je na pot odšel septembra lani, torej dobrih sedem mesecev pred ugrabitvijo, Maročan pa decembra lani. Zaradi dolge poti sta imela, kot sta dejala, psihične in fizične težave, zaradi česar se nista povsem zavedala svojih dejanj. Želela sta si le priti v eno izmed varnih držav v Evropi in tu delati, Alžirec pa tudi študirati.

Carlova se je na veliko norčevala iz ugrabitve
Ob tem velja spomniti na novinarko RTV Slovenija Eugenijo Carl, ki se je iz nesreče Moravca takoj po dogodku na ves glas norčevala. Na družabnem omrežju Facebook je namreč zapisala: “Meni ta zgodba o ugrabitvi niti pod razno ne drži vode.” Daleč od tega, da se je ustavila pri tem, saj je Moravca žaljivo označila celo za državljana XY. Pod objavo je Carlova celo zapisala, da po njenem mnenju ni nobene logike, da bi “trije mulci ugrabili enega XY belokranjskega noniča”, če so hoteli samo avto in čim prej do meje. V nadaljevanju je še zapisala: “Potem, za tako starega človeka bi bila to izjemno travmatična izkušnja, zagotovo ne bi par ur po dogodku naokoli dajal intervjuje medijem, dalje, povsem hladna in neprizadeta izjava hčerke …” Po njeno se je scenarija nekdo lotil povsem po osnovnošolsko.

Carlova celo namignila, da je migrante nekdo podkupil, da so izvedli ugrabitev
V komentarjih je Carlova celo namignila, da naj bi nekdo migrante podkupil, da so izvedli ugrabitev. Zapisala je namreč: “Kot da je težko dati trem prebežnikom dva solda ali jim kaj obljubiti, da nekaj izpeljejo … pol jih pa zafrknit … in potem beseda proti besedi. Nekdo v Sloveniji pač ni filmski režiser Martin Scorsese.” Prav tako je namignila, da naj bi do ugrabitve prišlo zaradi prihajajočih evropskih volitev. “Ker migrant ve, da so volitve. Obvladajo pač,” je posmehljivo zapisala in v istem stilu nadaljevala: “Znano je, da lepilni trak prave širine za lepljenje ust migranti nosijo v nahrbtnikih. Al je tam med trtami kakšna Tedi štacuna?” Le vprašamo se lahko, ali se Carlova ob tem namerava opravičiti žrtvi in pustiti svojo službo na RTV Slovenijia, kjer več kot očitno ne opravlja svojega poslanstva, pač pa jo zlorablja za izvajanje levičarske propagande!

Rok Krajnc

 • samsara

  Prorežimski pisuni in t.i. levičarji se ne opravičujejo.
  Česa takega ne razumejo.

 • alojz

  Ta dec Evgen Carl se ne bo opravičil. Še naprej bo lagal v prid levakov.
  Bodo sojenje ponovili na MB sodišču, ki je njihovo. In zaprli Mirka, ki se je nastavljal z avtom in kar prosil, da ga ugrabijo.

  • SIMON ROZIC

   …pri nas je prav vse mogoče! Do kam že sežejo “kraki” pravice in resnice?

  • mare

   Brez levičarjev bi bila že davno na smetišču zgodovine.

 • boogin1

  Vam komunajzlom ugrabitev slovenskega državljana ni nič takega ? Z ugrabitvijo slovenskega državljana se komunajzarji celo norčujete, namigujete na podkupovanje in povezujete z zaroto stranke SDS.
  Komunajzarji bi ugrabitelju dali še eno priložnost ? Priložnost komu ? Osebam, ki ugrabljajo slovenske državljane, kradejo avtomobile in po nobenih kriterijih ne izpolnjujejo pogojev za kakršnokoli pomoč. Vendar oni vedo za vaše komunajzarske bolane ideje o multikulti EU. Niti v sanjah si ne znam predstavljati, kaj bi doletelo nas tretjerazredne državljane, če bi ugrabitev storil nekdo od državljanov SLO.
  Komunajzarji o ugrabitvi slovenskega državljana razmišljajo takole:
  Odprimo svoja srca in sprejmimo uboge, nič hudega sluteče migrante, ki pred ilegalnim prehodom meje odvržejo dokumente, lažejo o datumu rojstva, imenu,…
  Saj kot se spomnimo pisanja spoštovanega in cenjenega gospoda Grega Repovža v Mladini, ki jo vsi tako radi in strastno prebiramo:
  https://www.mladina.si/170303/dobrodosli-novi-sodrzavljani/ “Prihaja raznolikost, prihaja učenje za nas in zanje, skupni prazniki, enkrat njihovi, enkrat naši. A vseeno. Prihajajo nova hrana in čudovite restavracije pa literatura, glasba in seveda kakšna navada, ki se ji bomo čudili – oni naši, mi pa njihovi. Kar predstavljajte si, kako bodo debelo pogledali, ko bodo prvič videli na primer kurente.”
  Policiste, ki so gospode migrante polovili, je potrebno najstrožje obravnavati in kaznovati, če bodo z akcijo nadaljevali in skušali še naprej ovirati nič hudega sluteče gospode migrante, saj so to njihove človekove pravice. Gospodom migrantom se je potrebno opravičiti, jih odpeljati v azilni dom, postreči za začetek gratinirane palačinke, postreči ekološko in halal hrano in nato odpeljati v stanovanje standarno in spodobno opremljeno, sevede ne gre pozabiti tudi na kartico s prednaloženimi vsaj 2000 EUR-i. Upam, da se kmalu oglasi tudi spoštovana gospa Tanja Fajon, ki se z vso svojo dušo in telesom bori proti nestrpnosti in ksenofobiji, vendar le v primeru, da to niso SLO ali EU državljani, saj so jo določeni ravno za to izvolili v EU parlament, da bo za škodljiva dejanja za SLO in EU ponovno prejela novih 1 milijon EUR.
  Sicer pa med nami in migranti vlada sinergija, mi jim zagotovimo lepo življenje, oni pa nam lepo smrt.

  • SIMON ROZIC

   …med vsemi pravicami iščem naše, Slovenskega državljana človekove pravice!

 • samsara

  “Trije migranti so sicer 8. maja v Beli krajini nezakonito prečkali slovensko mejo, nato pa ugrabili Moravca, ga zvezali, strpali v prtljažnik…”

  Ne, ne, ne! Takrat in še pozneje je minister Poklukar redno javno deklamiral, da, “Slovenska policija popolnoma nazdoruje svojo mejo s Hrvaško”. Ni pozabil dodati, da, “Slovenija je varna država”.
  V podkrepitev omenjenega cikličnega deklamiranjena njegovih javnih nastopih, pa je to papagajevsko ponavljala še prva policistka Bobnarjeva. Kdo jima ne bi verjel?!? Tu pa je še Carlova…
  Tu torej nekaj ne štima! Najbrž je sodišče v hudi zmoti.
  Nekako pa zadnje čase javnih nastopov dotičnih osebkov, z deklamiranjem omenjenih trditev, ne zaznavam. Morda le nisem na tekočem. Saj le kdo ne bi zaupal takima osebama kot sta Šarčev ministrant Poklukar in policistka Bobnarjeva. Izžarevata verodostojnost, kredibilnost, integriteto, vzbujata zaupanje…

 • Antonius

  Norčujejo se norčki in norci, Carlova je pa težja kategorija! Carlova je zlobna, lažnivka in še do dna duše pokvarjena.
  Kar se pa mladoletnosti šerijatarjev tiče?! Saj že otroci vedo, da ne marajo biti ugrabljeni.

 • SIMON ROZIC

  Tako zgleda, ko začnejo novinarski rdeči “plačanci” orati ledino nesmislov in
  čistih idiotizmov.! Carlovo “fuk…” na prikolico in na gnoj ! To si zasluži!

 • tasilo

  Evgen in Carl sta krivdo priznala.

  Na zaslišanju naj bi se opravičila ugrabljenemu in državi ter izrazila obžalovanje do dogodka, češ, da sta imela zaradi dela na RTV SLO psihične težave. Sodišče jima je izreklo eno leto in devet mesecev zapora, po prestani kazni pa bosta za pet let izgnana iz države.

  No, potem sem se pa zbudil …

  • von Rhein

   Škoda,ker si se prezgodaj zbudil. Če bi še naprej sanjal bi doživel,da je višje sodišče po pritožbi tožilca zvišalo kazni. Evgenu na eno leto,devet mesecev in 3 dni,Carlu pa na eno leto devet mesecev in 2 dni vikend zapora.

 • Franc Šink

  Evgenija nima predstave o črncu in njegovim orodjem. njen spol ni 100% določen.

 • rubec

  Če bom sadil endivijo sorte carl, da bom imel vse gnilo na njivi, mi je v naši trgovini s sadikami rekla šefinja. Lani naj bi njen kozel pojedel samo en list te sorte solate, tako da je imel revež usta postrani kot da bi ga kap narukala. Zdaj je kar je, pravi. Da bi ga odpeljala na kliniko za koze v švicarski Basel, ji pa enostavno ne znese. Veste, plače so tukaj za en kurc. To zadnje je rekla bolj potihem, ker kako bi pa zgledalo da šefinja v trgovini naglas preklinja.

 • Miro Jereb

  Carliva za KOZLAT…

 • ZatonMesecnikov

  #Alžirec in Maročan priznala krivdo za ugrabitev Mirka Moravca!#

  Sledila bo pogojna kazen. Pa azil imata verjetno že vložen. Priplaziš se sem, narediš pizdarijo, potem pa ti vse oprostijo pa še na hrani te imajo…..

  Norost per excellence….

 • FORT WORTH

  Zlobna sadistka + radikalec + islamisti = podn od podna !!

 • Ryuk

  Opravičilo? Ne zadržujte diha. Na hanzi tv so danes objavili novo lažno novico, da naj bi Trump predlagal uporabo jedrskega orožja proti orkanom.
  https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-amerika/trump-naj-bi-predlagal-uporabo-jedrskega-orozja-proti-orkanom/497845

 • gomurko

  Z veseljem jih bo obiskovala v Koprskem zaporu! :)

 • Janez Korenjak

  Eugenito Carli, znani RTVjevski transvestit, bo še naprej nastavljal rit socialistom, opravičil pa se zanesljivo ne bo – namesto tega lahko pričakujeo le nov izliv gnojnice zoper opozicijo. Saj je pa plačan za to.

 • Artur

  Od kdaj se lahko od komunajzlskega psihopata pričakuje opravičilo, kot da bi od magarca, ko se ti poserje na dvorišču pričakoval, da ti bo rekel ups… sorry uteklo mi je drugič bom bolj pazil kako in kje se userjem.

 • Franjo Trojner

  Mila kazen za ugrabitev! Res mila! Kakšno je to sporočilo vsem možnim posnemovalcem? In kako veliko odškodnio bodo ugrabiteji izplačali ugrabljenemu Mirku Moravcu za vse kar so mu storili in je pretrpel, pa ne piše nikjer.
  Ta leva oblast postaja vedno bolj nevarna državljanom Slovenije. Morda se po nekem čudežu celo dogodi, da novinarski ceh novinarko za njeno brezsramno natolcevanje in nepreverjeno pisanje celo sankcijonira. Eh, v Sloveniji to že ni možno, zelo verjetno bo celo nagrajena. Tisto kar piše v zaenkrat še veljavni USTAVI in ima v svojem kodeksu zapisano večina medijev je v tem primeru čisto razvodenelo. Kje je v omenjem članku novinarke Evgenije prepoznati poklicna merila in načela novinarske etike in kaj se je zgodilo z :
  – etičnostjo
  – strokovnostjo
  – poštenostjo
  – objektivnostjo
  – natančnostjo
  – nepristranskostjo
  – z preverjanjem dejstev
  – verodostojnostjo
  – odgovornostjo
  – neodvisnostjo
  – pravičnostjo ????????????
  Takšno pisanje zagotovo ne pripomore k objektivnosti poročanja, obveščanja javnosti, ki ima pravico biti informirana z pravočasno in verodostojno informacijo. Takšno nepreverjeno pisanje meče slabo luč na cel medijski ceh.

 • trumpet2018

  nepismena barbara, oziroma kriminalca (ugrabitev je kaznivo dejanje) , sta mislila delati in študirati, hahahahahahahah…….takoj oba deportirat. V Nemčiji jih dela samo 2 procenta, pa še to v glavnem hvatajo krivine, madlegujejo ženske in sabotirajo delovni proces

 • bubamara

  Uboga Zemlja, kaj mora nositi.

  • 12345

   Vključno z nama.

 • trumpet2018

  ta je že brez konoplje dovolj prizadeta, je sploh ne rabi, mogoče samo za blaženje simptonov shizofrenije, kot pri vseh skrajnih levičarjih

 • Janez Korenjak

  Ja, za tega transvestita je žaljenje z “nonotom” in insinuiranje legitimna pravica in obveza novinarja. Primer odlične novinarske prakse RTV presstitutk.

 • Andrej

  Carlova opravičila? Zakaj pa? Tako ali tako je kriv Janša.

  • 12345

   Ritolizništvo, je vzrok večina izjav na “levi” . En drugmu v rt lezejo, ker tako funkcionira oblast.
   Slovenka leta 2013, imaš prav, se ne bo opravičila.
   Nikoli.

 • RATATA

  Carl batenCompressor princ.Eugenija je karakterno zelo podobna žlahtniku princEugenu Bergantu von Rakocheviću. Prekaša ga le po žlehtnobi in nepredihtanosti.

 • mginko

  Tovarišica Evgenija z opranimi možgani se ne bo nikoli opravičila. Tako je v komunističnem zakoniku – tudi za novinarske pisune.

 • antimur

  Ta kučanistična pokvarjenka je tako svinjska, da ji je laž in antislovenstvo še edino s čim operira.

 • Imperial Commando

  Zanimivo, da dežurni norčki Dada, Tunek in Paulus nič ne komentirajo oz. branijo Efigenijo :)

 • totex39

  Opravičilo je premalo, gospod Moravc jo mora tožiti za lažne klevete, ki jih je o njem pisala.

 • montyamp

  Qurbe se ne opravičujeo , sploh pa ne komunistične , ker so naprej plačane s položnicami in to prisilno .

 • Felikss_AH

  Maoistična RTv Slo pravi da sta se “PREBEŽNIKA” opravičila in bla bla… toliko da se niso razjokali nad “grozovito” obsodbo nato pa še “grozovit” izgon. A se nebi dalo intervjuvati urednika ali nekoga ki v kup klanfa njihov dnevnik, in vprašati za “strokovno” razlago termina “prebežnik” in zakaj so “prebežniki” iz Alžira in Maroka tretirani pri njih kot prebežniki… namreč od česa tam PREBEGUJEJO.

 • VERZIFIKATOR

  Carla Eugenia Imigranti

  NEUSLIŠANA UGRABITEV

  Geni spet se nam je oglasila,
  z morja, kjer pomembnih ni dogodkov,
  tudi ni kaj proda več dohodkov,
  klavrna od tam so poročila.

  Vse dogaja v krajini se beli,
  ki je daleč stran, poroča Geni,
  žal vpleteni niso tamkaj njeni,
  v Kopru tega niso prav veseli.

  Ugrabitve so na dnevnem redu,
  toda kaj ko Geni ni na vrsti,
  jezik jo srbi močno in prsti,
  kdaj že ona da bo na sporedu.

  Ni plačljiva vrste te storitev,
  da le kdo za hip jo vsaj ugrabi,
  Geni se ponuja, tujce vabi,
  je pripravljena na ugrabitev.

  Kje ste ugrabitelji pošteni,
  vi ne veste, kakšno reportažo
  bom spisala za kilometražo,
  takšni kriki so vabljivi njeni.

  V avtu, kombiju ali pa v busu,
  ur bi najmanj šest, še več zdržala,
  kaj bi za dogodek takšen dala,
  pa žal ni po njihovem okusu.

 • centurion

  “Ob tem se lahko vprašamo, ali se bo razvpita novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl, ki se je takrat osramotila z norčevanjem na račun incidenta, ki bi se lahko končal tragično, opravičila? ”
  Pustite Carlovo pri miru!!!
  Punca, punec al nekaj ženski podobnega
  špara denar za operacijo pri lepotnem kirurgu,
  (lep je kirurg ne ono) pa bo morala dr.Zimermanu
  peneze odštevat, za klevetanje.
  Zdaj še brca v jajca iz Bele krajine…
  Boli,boli….

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  Če prav razumem spodnjo pesnitev, je bil morda motiv
  za tako čudno pisanje – tudi precej “čudne” novinarke
  pač
  morda – nezadovoljstvo – morda z – morda – z njeno “prepuščenostjo same sebi”.
  Ni – se zdi – sočnih tem – na obali,
  pa se je brez vsakega smisla – vtaknila v neko resno pomembno ekcesno dogajanje
  v Beli krajini.
  Ampak veste,
  take ljudi – kot se zdi – tista – precej nenavadna novinarka z Obale
  je
  verjetno res težko – udobrovoljiti.
  Naj pokaže sama nekaj več prijaznosti do ljudi, pa bodo verjetno tudi ljudje okrog nje,
  morda – bolj prijazni do nje. Te E. Carl – sloh ne berem.
  Ali res ni pokazala niti kančka sočutja ali ogorčenosti – da je bil
  zaradi nedvomne
  povsem egoistične potrebe mladih nelegalnih migrantov
  ugrabljen 80 letni Slovenec, zelo OK domačin iz Bele krajine. L. r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  KI NITI NI ŠALA

 • if

  Gospa Carl se ni zmotila.

  Glede razumevanja migracij je poročala nestrokovno, navijaško, v škodo ugrabljenega, zdrave pameti, demokracije in prihodnosti RS.

 • xtc

  Evglenija bi jih z veseljem uzela,samo ,da bi bila redaljka ,SLo klientele pač ni več uvelo,zacmrknjeno,razklopotano-na to oni niso pozorni,delujejo v večji tolerančnisferi.

 • šmentanamuha

  Evgenijo Carl je potrebno tožit, ker se je kot novinarka javno norčevala iz tako resne zadeve, kot je ugrabitev. Ugrabitev se je srečno razpletla, lahko pa se tudi ne bi.
  Da moramo to poniglavo osebo za njeno neetično in sovražno vedenje do domačega državljana še prisilno plačevati, je nesprejemljivo. Takšno govno nima kaj iskati na javni televiziji.

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++ se kar strinjam.
   Grdo se je norčevala iz resnih stisk,
   nedolžnega, ok, poštenega, starega človeka, Slovenca. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  Tudi ta – je
  – se zdi – “SKOČILA V BAZEN – PRAZEN VODE”.

  ŠALA

  Sporočamo Vam, vsej t.i. javnosti – žalostno vest,
  da je
  v 42. letu – “POLITIČNO UMRL” – “SKOČIL JE V BAZEN – PRAZEN – VODE”
  sedanji “žal – nisem ga volil – zato – žal” preds. LMŠ vlade.

  DO POLNIH
  40 LET DELOVNE DOBE – ZA UPOKOJITEV – MU MANJKA – ŠE VELIKO LET.
  Zato
  mu “CVETJE” NA NJEGOV – “POLITIČNI GROB”
  NOSITE

  KAR NA NJEGOVO – DELOVNO MESTO.

  Po
  “SKOKU NA GLAVO V PRAZEN BAZEN” – namreč
  – vseeno še nekaj miga in pobrcava.
  Je prijazen človek, ta LMŠ M:Š:
  Morda vam bo pokazal – BUŠKE
  od njegovih skokov na glavo – V PRAZEN BAZEN.L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Jan Kovalski

  Me pa močno preseneča, da Eugenija Carl ni pristopila k sodišču in pričala, da se je tisti Belokranjec ugrabil sam.

 • Janez Kepic-Kern

  NEHAJMO GLEDATI IN PLAČEVATI TE “NEINFO” TV
  RTV SLO, POPTV ITD.
  KI NAM POGOSTO VSILJUJEJO “BLATNO VODO” NEINFORMACIJ.
  T
  SPODAJ – JE KRISTALNO ČISTA “INFO”, PESEM, SPOROČILO.

  “BEATA FUNTANELLA” = POSVEČENI, BLAGOSLOVLJENI VIR
  ŽIVLJENJE DAJAJOČE VODE.
  PESEM PETA NA 40. OBLETNICI POROKE – ZAKONCEV – CESARI L.R. JANEZ K.K. KOMENDA
  NA KORZIKI.