fbpx

Avstrijca na Bovškem zasilno pristala s Pipistrelovim letalom

podjetij. (Foto: Bobo)

Policisti so bili v soboto obveščeno o letalski nesreči na območju Bovca, v kateri sta se lažje poškodovala pilot in sopotnik, nastala pa je velika materialna škoda.

Kot so sporočili s PU Nova Gorica, je dvosedežno ultralahko letalo znamke Pipistrel zasilno pristalo na travniku, neposredno ob obveznici Bovca in nekaj sto metrov od naselja. Letalo je pilotiral 60-letni Avstrijec, z njim pa je bil tudi 80-letni sopotnik, prav tako avstrijski državljan.

Nameravala opraviti le krožni let, kaj se je zgodilo?
Po do zdaj zbranih informacijah je pilot skupaj s sopotnikom vzletel z letališča Caorle (blizu Benetk) nekaj pred 15. uro. S sopotnikom sta nameravala opraviti krožni let nad Kanalsko dolino v Republiki Italiji ter se vrniti na omenjeno letališče. Podrobna preiskava glede vseh okoliščin in vzroka nastanka letalske nesreče oziroma zasilnega pristanka še vedno poteka in ni zaključena.

Po nestrokovni oceni je nastala velika materialna škoda, pilot in njegov sopotnik pa sta bila le lažje poškodovana z nekaj praskami po obrazu, so še sporočili s policije.