fbpx

Avstrijci razkrinkali mrežo ljudi, ki so čez Slovenijo tihotapili migrante. So jih naši policisti spregledali?

Foto: Google street view

Avstrijski vojaki so pri prehodu slovensko-avstrijske meje zasačili tihotapca ljudi. V tovornem vozilu je prevažal 5 ilegalnih migrantov, domnevno iz Bangladeša.  40-letni Romun, voznik tovornega vozila, je v pridržanju, saj ga avstrijske oblasti na podlagi dokazov sumijo, da je le del večje “tovornjakarske” verige tihotapcev. 

Do odkritja tihotapske verige je prišlo v noči iz nedelje na ponedeljek, na mejnem prehodu Žetinci pri Gederovcih (vas na avstrijski strani). Sumljive “avtoprevoznike” (v tovornjaku so sedeli trije možakarji) so ustavili okoli pol četrte ure zjutraj. Avstrijske oblasti so posumile, da nekaj ni v redu, ko so v tovornjaku s poljskimi registrskimi tablicami sedele osebe z madžarskimi, a nerazpoznavnimi osebnimi dokumenti, poroča Sobotainfo.

Avstrijski vojaki so nato stopili proti zadnjemu delu vozila, kjer so odkrili že omenjene migrante. Policija ima velike težave s sporazumevanjem z migranti, saj ti ne govorijo angleško, prevajalca pa ni bilo na voljo. Domneva se, da so migranti iz Bangladeša, na poti pa naj bi bili že nekaj mesecev.

Tovornjakarji naj bi bili del večje tihotapske verige. O tem naj bi pričala navodila, ki jih je na telefonu imel voznik tovornega vozila, prejemal pa naj bi jih vodja organizirane mreže. Na Policijsko upravo Murska Sobota smo naslovili vprašanja, ali so so seznanjeni z odkritjem avstrijskih oblasti in kako se vključujejo v odkrivanje tihotapske verige. Njihove odgovore še čakamo.

Ž. K.