Razkrita resnica o posnetkih z grožnjami Janši in Pahorju

Foto: Youtube

Posnetka s terorističnimi grožnjami sta bila le provokacija Mariborčana z neokusnim smislom za humor. Po besedah policije je želel na tak način le pridobiti negativne odzive slovenske javnosti in politike. Za pogumen “eksperiment” mu grozi do tri leta zapora.

Video posnetka, ki sta se pred kratkim pojavila na spletni strani You Tube ter prikazujeta vojaške in druge uradne objekte po Sloveniji ter fotografije nekaterih politikov, sta po nepotrebnem vznemirila javnost.

Šlo je za provokacijo
Njihov avtor je 28-letni Mariborčan, ki se je včeraj sam javil policiji in sporočil, da je posnetke objavil z namenom, da bi z objavo namenoma napačnega sporočila ostale udeležence sprovociral v odzivih.

Neokusen poskus šale, ki ga je avtor sicer kasneje obžaloval, je sprožil ukrepanje pristojnih služb, zato bo proti njemu vložena kazenska ovadba za kaznivo dejanje zloraba znamenja za pomoč in nevarnost, za katero je zagrožena kazen do tri leta zapora.

Osterman bo preklical povečano stopnjo varovanja
Ko bo generalmajor Andrej Osterman prejel tudi dopis obveščevalno-varnostne službe, bo omenjeni ukaz preklical, po vsej verjetnosti še danes, je napovedal načelnik generalštaba Osterman, poroča STA.

N. K.