fbpx

Balkanski bojevniki ne vedo ničesar o kokainu. Vsega so krivi mediji.

Dragan Tošić (foto: STA).

Prvi mož v zadevi Balkanski bojevnik je tako kot na prvem sojenju zanikal svojo vpletenost v preprodajo mamil. Trdi, da bo svojo nedolžnost tudi dokazal, sodišče pa je pozval, naj ne odloča na “podlagi negativno ustvarjene medijske podobe, ampak na podlagi dokazov”.

Dragan Tošić opozarja, da je po tem, “kar so določeni organi servirali medijem”, postal prvi obraz slovenskega organiziranega kriminala. Po njegovem se je nekaterim organom in osebam očitno zdelo pomembno, da ustvarijo podobo o njegovi zločinskosti, zaradi česar da sploh ni več važno, ali bo obsojen, temveč le, kdaj bo. Zato bo svojo nedolžnost dokazoval do konca, je napovedal Tošić, ki je po ugotovitvah iz obtožnice vodja slovenskega dela mednarodne preprodajalske združbe.

Tošić in druščina na vprašanja niso odgovarjali
Obtoženi se je danes sicer skliceval na zagovor s prvega sojenja meseca maja 2011, dopolnil ga je le z ugotovitvami oziroma dokazi, ki so se izvedli skozi prvo sojenje in naj bi dodatno dokazovali njegovo nedolžnost. Na vprašanja ni odgovarjal.

Poleg Tošića je vpletenost v preprodajalsko hudodelsko združbo danes zanikalo tudi šest drugih obtoženih, kolikor je bilo danes zaslišanih. Vsi tudi vztrajajo pri zagovorih s prvega sojenja, na vprašanja niso odgovarjali. Ostali bodo zagovore podali na naslednjem naroku, ta bo že v torek.

Prvi balkanski bojevnik ne ve ničesar o kokainu
Po Tosićevem mnenju ga dokazi iz drugih držav, med drugim tudi pričanje enega od srbskih skesancev, v celoti razbremenjujejo, “zgolj slovenska policija je predložila nekaj popolnoma drugega in ga poskušala vplesti v vlogo organizatorja”. Zato je neizpodbitno razvidno, da ni imel organizatorske vloge pri očitanih dejanjih trgovanja s kokainom, je opozoril.

Tošić je v svojem zagovoru na prvem sojenju maja 2012 sicer priznal, da pozna domnevnega kralja kokaina Darka Šarića, a je hkrati zanikal, da bi bil član hudodelske združbe, ter zatrdil, da “nikoli ni imel opravka z mamili”.

N. K., STA