Banksterka Pajenkova lagala tudi pred sodiščem – njena obramba ruši postopek, ker je Logarjeva komisija ni opozorila na snemanje?!

Banksterka Romana Pajenk. (Foto: STA)

Nekdanja predsednica uprave Probanke Romana Pajenk na ljubljanskem okrajnem sodišču danes ni priznala krivde za kaznivo dejanje krive izpovedbe pred parlamentarno preiskovalno komisijo. Tožilstvo jo preganja na podlagi naznanila Logarjeve komisije o bančni luknji, da je med zaslišanjem lagala o posojilih Probanke podjetjem, povezanim z njenim bratom Tomažem Ročnikom.

Nekdanja predsednica uprave Probanke je med pričanjem pred parlamentarno komisijo, ki je preiskovala zlorabe v bančnem sistemu, zatrjevala, da o bratovih poslih in o posojilih, ki jih je najemal v tej banki, ne ve ničesar. Predsednik komisije Anže Logar je takrat dejal, da ima komisija neizpodbitne dokaze, da je Romana Pajenk lagala.

V to je prepričan tudi tožilec Luka Moljk, ki meni, da je med drugim krivo pričala, ko je dejala, da se je izločila iz vseh pogovorov o posojilih na banki, povezanimi z bratovimi podjetji.

Izločiti želijo dokaz, ker je niso opozorili na snemanje?!
Banksterka Pajenkova in njen odvetnik Miha Kozinc temu pričakovano oporekata. Iz dokaznega spisa zahtevata izločitev magnetograma s seje, na kateri je bila zaslišana obdolžena. “Dokaz je bil pridobljen na nedovoljen način, saj obdolženka ni bila opozorjena, da se bo njena izjava snemala, še manj pa, da bo reproducirana. Opozorjena je bila le na posledice krivega pričanja, ne pa tudi na snemanje,” je dejal. Prav tako zahtevata izločitev posnetka zaslišanja t. i. skrite priče, ki je bila zaslišana v zaprtem delu seje preiskovalne komisije. “Obrambi pojem skrite priče ni znan, takšnega pojma ne pozna niti zakon o kazenskem postopku,” je dodal Kozinc, odvetnik, globoko vpleten v levo politično sceno.

Tožilec se s tem ni strinjal in je dejal, da je bilo dejstvo, da se izjave na sejah parlamentarnih komisij snemajo, splošno znano. “Če ne drugega, priče z lastnim dejanjem aktivirajo gumb za mikrofon,” je dejal. Glede “skrite priče” pa je dejal, da ji je takšen opis dala preiskovalna komisija, saj se priča ni želela izpostavljati javnosti. “Nedvomno pa jo stranke v tem postopku poznajo in vedo, za koga gre,” je sklenil.

Sodnica Vesna Drvarič je zaradi odločanja o teh predlogih za nedoločen čas preložila nadaljevanje sojenja.

Hana Murn

 • IZBIRA

  Laži, laži lažite to komunisti delate najbolje.

 • ISIS prefektura NATO

  Jebes preiskovalne komisije. Kje so organi pregona? Aja saj so si nepremicnine oz naplenjeno bogatstvo zascitil ze pred preiskovanjem in davcno financnim inspektoratom.

 • RATATA

  pajkovka ima za kvalitetno laganje premalo intelekta, pameti in spomina! Njeno laganje je dobro le za našo pulcijo in krivosodje, ki jim drugi povedo, kaj je s kom treba storiti!!

 • Čivko

  Ta baba je od hudiča.

  • KAPIBARA

   Sam po sebi ne, je pa s pomočjo ostalih hudičev..

 • ISIS prefektura NATO

  Kaj pa Jajotov Kovacic, nadzornik NKBM. Kako da ima on prvilegi, da ja nedotakljiv?
  Ta je sds opcija pa je prav tako zgubil spomin in integriteto.
  Pajenkovi se kavo postrezojo v prostorih kjer je preiskovalna komisija. Drugorazredmu drzavljanu nataknejo lisice.

  • SIMON ROZIC

   …kava je po naročilu, lisice pa tudi; oboje naročil prihaja od “zgoraj” , od
   samega presvetlega Murgeljskega kralja škratov….Jasno?

   • ISIS prefektura NATO

    Potrebno je dodat da so RKC bankirji prav tako priviligirani. Ter Jajotov Kovačič.

    • pytm

     DOKAŽI tvoje nebuloze !

 • SIMON ROZIC

  Kakorkoli bo že, pa četudikribva in lažniva , je že vnaprej v “Božji” milosti,
  pardon!, v Kučanovi milosti, kar je za 100% bolje!

  • mginko

   In koliko časa bo to milost narod še “sprejemal” ?’

   • SIMON ROZIC

    …sam Bog ve!

 • Olga101

  Za “naše” dokaz ni dokaz, za “naše” je resnica laž!

 • Artur

  Ko bodo migranti posilili vašo hčer, zaklali vašega sina, odžrli pokojnino vašim staršem, se spomnite osmerice ustavnih sodnikov, ki so omogočili te zločine:
  http://www.demokracija.si/fokus/ko-bodo-migranti-posilili-vaso-hcer-zaklali-vasega-sina-odzrli-pokojnino-vasim-starsem-se-spomnite-osmerice-ustavnih-sodnikov-ki-so-omogocili-te-zlocine.html

  Če se bodo žrtve samo spomnile na njih zaradi tega bodo še dobro prišli čez, če se bo mojim bližnjim kaj hujšega zgodilo po tej njihovi “zaslugi” ga ni boga ki bi mi preprečil še mnogo več ne samo to da bi se samo spomnil na njih.

 • samotoje

  Na koncu bo Pajenk ugotovila, da je laganje in krivo pričanje pred preiskovalno komisijo ena od njenih manjših težav. Ne vem pa, zakaj ni rekla, da ni vedela, kaj podpisuje, ker ne zna brati. Glede na nivo novodobne slovenske “jetsetterske” zalege, bi zvenelo kredibilno.

 • Beli Sneg

  Vsak bedak ve, da se pričanja pred preiskovalno komisijo snemajo. Njen izgovor je pripraven, le za to gre in nič drugega. Laganje in izmikanje je rdeči bandi in njihovim naslednikom v krvi. Vlečejo ga še iz partizanskih časov.

 • mginko

  Pa saj ni zasliševal samo Logar. A za kozinca so ostali člani-priče ovce?