Belokranjski policisti samo v enem dnevu prijeli 41 nezakonitih migrantov!

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v enem dnevu izsledili in prijeli kar 41 nezakonitih migrantov različnih držav. Koliko jih je policijski kontroli ušlo in se prosto potikajo po državi, ni znano.

Migrantski naval pred prihajajočo zimo se očitno zopet stopnjuje, saj so s četrtka na petek prijeli 41 ilegalcev, medtem ko jih je dan prej policija ujela le osem, večinoma iz afriških držav.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Beli krajini v krajih Preloka, Učakovci in Bistrica izsledili in prijeli 41 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z državljani Afganistana, Sirije, Irana, Maroka, Alžirije in Tunizije še niso zaključeni.

C. Š.

 • Andrej

  Zakaj so jih pa prijeli? Zdaj jim morajo pa azil preskrbeti, pa prevoze, pa hrano, pa nastanitev, pa…. Obkrožijo naj jih s policijskimi psi in peš po gozdovih daleč od naseljenih krajev naprej, dokler ne bodo tipi ugotovili, da tukaj ni raj in bodo sami hoteli ven. Tile mladci bodo tudi druge obvestili in bo kmalu mir.

  • Friderik Peršič

   Na žalost , to ni dovoljeno …

   • Jože Kovač

    Ampak prepovedano pa tudi ni varovanje meje !! In način varovanja NI strogo predpisan, tako, da lahko uporabijo tudi strelno orožje, ne samo pse za ustavljanje kriminalcev. Ker KZ-1 člen 308 lepo definira vsakega, ki prečka mejo izven mejnega prehoda za kriminalca, je potrebno spoštovati zakone. Če policist reče stoj, on se pa ne iustavi, ima pravico streljati !!

    • Friderik Peršič

     Luknja v zakonu …in , ne boš verjel , ti fantje z vzhoda , pa naj zgledajo še tako butasto in nepismeno , jo poznajo …

     • Jože Kovač

      Mogoče so naši NGO-jevci rekli tem lopovom z vzhoda, da pri nas policija ne spoštuje zakonov, ampak štrajka za boljše plače, pa še streljati jih je strah, da se ne bojo samopoškodovali. In to se dogaja stalno, če bi bil jaz PV, bi jim za začetek prepovedal združevanje v sindikate vsem iz JS, pa naj grejo delat v Nemčijo, saj merkla trdi, da rabi izobraženo delovno silo. Ups, bojo morali kar kam drugam, saj imajo policijsko akademijo.

    • samotoje

     Saj je vse res, le en majčken detajl je treba dodati- invazivni osebki se ustavijo in prosijo policiste za prevoz do azilnega doma. Policisti to naredijo, ker se bojijo one smrklje iz nevladnega gnezda. Tako to gre.

     • Jože Kovač

      Seveda to spada pod pomoč pri ilegalnem prečkanju meje. In ker se ve, kateri policisti so jih pripeljali, je treba sprožiti postopek po KZ-1 člen 308
      (3) Kdor se ukvarja s tem, da tujce, ki nimajo dovoljenja za vstop v Republiko Slovenijo ali prebivanje v njej, nezakonito spravlja na njeno ozemlje, jih po njem prevaža ali jim pomaga pri skrivanju ali kdor dva ali več takih tujcev za plačilo nezakonito spravi čez mejo ali ozemlje države, se kaznuje z zaporom do petih let in denarno kaznijo.
      (4) S kaznijo iz prejšnjega odstavka se kaznuje uradna oseba, ki omogoči tujcu nezakonit vstop na ozemlje Republike Slovenije ali nezakonito prebivanje na njem.

      In v notranjosti države NE MORE NOBEN TUJEC zaprositi za azil, izključno na mejnih prehodih, pa še to samo, če ima s seboj avtentifikacijske dokumente. Če bo država upoštevala zaklon, me zanima, koliko policajev bo migrante vozilo po Sloveniji. In policija povrh vsega še štrajka za višje plače. A to pomeni, da se migrantski val manjša, pa iz tega naslova ni več dovolj denarja?

 • Nocoment20.04

  Plenkovic jih pospremi osebno do nase meje.

 • Marcos Kače

  Samo malo, če prečkajo Slovenijo ni prav, če se v Sloveniji usavijo je še slabše, če jih ustavijo na meji tudi ni ok. Nora24tv, se bo treba počasi odločit, kaj bi radi a?

  • Anton

   vsi ti so ilegalni prišleki, za vse te velja naslednji ukrep, predaja hrvaškim policistom. Kak azil, lepo vas prosim, pa kaj ste na glavo padli?

   sarkazem press

  • stajerc5

   Snajper, prvih deset pade, nobenega ni vec, si razumel!?

   • Marcos Kače

    A je to uradno mnenje Nove24tv?

    • stajerc5

     Moje osebno…, in se zelo-zelo-zelo veliko drugih!

 • Olga2345

  Postopki “niso zaključeni”?!!!
  Ovaditi je treba vse, ki v trgovanju z ljudmi sodelujejo in skorumpirane Sorosove politikantte, s Kučanom in Fajonko na prvem mestu!

 • Artur

  Policijski postopki z državljani Afganistana, Sirije, Irana, Maroka, Alžirije in Tunizije še niso zaključeni ???!!!
  Ma kakšni postopki za boga milega ?Z gumištrudlom po njihovi parazitski grbi zaradi nezakonitega prečkanja državne meje potem pa jih zvritnakat nazaj čez mejo .

 • Maščnek

  41 migrantov, povprečna starost ugotovljena po zobovju 43 let. Izobrazba nula, tuji jezik nula, delavna doba kot naš polmesečnik prav tako nula.Zaposljivost ni možna, možna obravnava samo kot turisti. Dobrodošli!

  • šmentanamuha

   Tak nekak, ja.

 • Jožef

  Kaj nimate orožja, policaji. Kaj bi z mano naredili, če ne bi upošteval prometnih predpisov in ne bi ustavil avtomobila, ko policaj to zahteva. Kaj bi policaji naredili z mano, če ne bi imel pri sebi osebne izkaznice. A bi me prijazno odpeljali domov, kjer stanujem in mi pod nos pomolili obrazec za izdajo osebne izkaznice.
  Smo Slovenci, smo enakopravni, a nas je kdo vprašal, če smo pripravljeni hraniti in nastaniti te vdiralce v Slovenijo.
  Ljudje, poglejte na internetu kaj se kuha v zahodnem svetu in kaj napoveduje neznani tviteraš QAnon.
  Levičarjem se slabo piše in roka pravice se bo stegnila tudi po Sloveniji.

 • slosin

  čestitke policajam…vseh 41 so uspešno pripeljali v azilne domove, torej obvladujejo situacijo…

 • šmentanamuha

  Kam jih devajo potem?

  • samotoje

   Najprej za mizo na raznovrsten bio obrok, potem malo gledajo plazmo TV, potem pa počivat.

 • samotoje

  Kje pa je kakšen Sudanec? Sudanci manjkajo v zbirki. Če ne bo vsaj enega Sudanca na veri gud azil v Zlovenija, ni multikultija. Zahtevajmo še vsaj enega Sudanca!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!