fbpx

[Ekskluzivno] Očividka pokola v Mariboru: Fant je imel razparan trebuh – Bi policija lahko preprečila spopad? Priča zatrjuje, da so policiste klicali kar pol ure, na rešilca pa so čakali 20 minut

Foto: STA

Slovenijo je pred dnevi pretresel novi spopad sredi ulice, v katerem jo je skupil tudi eden od 25-letnih fantov, ki je zaradi posledic poškodb, izgubil bitko z življenjem. Očividka je ekskluzivno za Novo24Tv zaupala, da bi lahko bile posledice mnogo bolj blage, če bi se policija nemudoma odzvala in če bi rešilec prišel prej. “Pretep se je začel nekaj čez peto uro, policisti so bili na kraju nekaj minut do šestih. Klicali smo jih kar s treh različnih telefonov, napadalci pa so se, preden so prišli policisti, že razbežali. Samo mi smo jim dali izjavo, samo naša družba je ostala,” nam je zaupala. 

V nedeljo zjutraj je bila policija PU Maribor okrog 5.35 obveščena o pretepu petih oseb v Mariboru na Vodnikovem trgu, v katerem je ena od oseb dobila tako hude poškodbe, da je umrl. V uredništvo Nove24TV nas je kontaktirala očividka in nam zaupala, da je bilo vse skupaj grozno in da fant, ki je dobil najhujše rane, sploh ni bil vpleten v prepir, temveč je šel ravno takrat mimo, ko ga je eden od moških, vpletenih v pretep, zabodel v trebuh.

“To ni bil pretep, to je bil krvavi pokol. Ta fant je imel razparan trebuh, kar popkovina mu je ven gledala, bil je v nezavesti,” je dogajanje slikovito opisala pretresena očividka, ki ne želi biti imenovana, saj se boji napadalcev, njene podatke pa hranimo v uredništvu Nove24TV. Od neuradnih virov naj bi namreč izvedela, da so moški, ki so napad začeli, izterjevalci. “To so tisti, ki jih najameš, če ti je nekdo dolžan denar,” je še previdno dodala.

“Rešilec ni prišel takoj, policisti pa so prišli, ko je bilo že vsega konec”
S PU Maribor so sicer sporočili, da so po pretepu reševalci v UKC Maribor prepeljali tri osebe, ena od njih pa je tako hudo poškodovana, da se zdravniki za njeno življenje še borijo. Prav tako so dodali, da so med vzpostavljanjem javnega reda pridržali eno osebo, uporabili pa so tudi prisilna sredstva.

Vendar pa se naš vir ob tem le drži za glavo – zatrjuje namreč, da so morali kar pol ure klicati na telefonsko številko policije, preden se jim je sploh kdo oglasil, pa še, ko se jim je oglasil policist, se je “drl na nas, naj kličemo rešilca. Pretep se je začel nekaj čez peto uro, policisti so bili na kraju nekaj minut do šestih. Klicali smo jih kar s treh različnih telefonov, napadalci pa so se, preden so prišli policisti, že razbežali. Samo mi smo jim dali izjavo, samo naša družba je ostala”. Rešilec pa je po pripovedovanju očividke potreboval kar 20 minut. “Rešilec ni prišel takoj, policisti pa so prišli, ko je bilo že vsega konec – še za rešilcem, ki je že odpeljal tistega fanta v bolnišnico.” Prav tako je prepričana, da so policisti prijeli napačnega, saj se je aretirani fant “drl na policiste, kje tako dolgo hodijo, kakšni policisti so to, pa so ga aretirali. Ta, ki so ga aretirali, sploh ni bil nič kriv, ampak je bil še napaden”.

Vprašanja v povezavi s trditvami očividke smo poslali tudi na PU Maribor, natančneje njihovemu predstavniku za odnose z javnostjo Miranu Šadlu. Zanimalo nas je predvsem, ali je res, da so pridržali nedolžnega in ali je res, da je mariborska policija potrebovala toliko časa, da se je odzvala, kot zatrjuje očividka. Na Policijski upravi Maribor so nam odgovorili, da so prvi klic o dogodku prejeli ob 5.35, patrulje pa so bile na kraju ob 5.52. O dogodku smo prejeli več klicev. Vse smo sprejeli in evidentirali. Policisti so med intervencijo obravnavali 36-letnika, ki na kraju ni upošteval zakonitega ukaza policistov in je nadaljeval s kršitvijo tako, da je izzival k pretepu ter žalil policiste, zato mu je bilo po Zakonu o prekrških odrejeno pridržanje (109. člen). Kriminalistična preiskava dogodka se intenzivno nadaljuje.

M. S.