fbpx

Kriminalu migrantov ni videti konca. V Ljubljani so dva zasačili, ko sta kradla v nakupovalnem centru. Bizarno, kaj sta potrebovala.

Foto: iStock

Incidentom v Ljubljani ni videti konca. Najprej so migranti grozili z nožem varnostniku v Parlament pubu, nato vdrli v sobo in mučili drugega migranta na Karlovški cesti, tokrat pa sta dva migranta kradla v Intersparu na Viču, so nam potrdili na PU Ljubljana.

Policija je bila nekaj po 19. uri obveščena, da so v prodajalni na območju Viča prijeli dve osebi, ki sta bili zaloteni pri tatvini. Na kraju dogodka so policisti ugotovili, da sta tujca – državljana Afganistana, prosilca za mednarodno zaščito, izvršila tatvino izdelkov.

Ukradla sta ravnalnik las, nogavice in spodnjice
Afganistanca sta ukradla ravnalnik las, moške nogavice in moške spodnje hlače v skupni vrednosti 36,18 evra. Policisti so na podlagi predloga za pregon odgovorne osebe opravili zaslišanje in bodo po vseh zbranih obvestili na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Policija nasilnežev ne more pridržati, ker za to ni zakonskih pogojev
Do incidenta je prišlo le dva dni potem, ko so trije migranti iz Afganistana brutalno mučili eno osebo, in sicer prav tako Afganistanca. Neuradno so bili stari okoli 30 let. Incident se je zgodil v prostorih, kjer bivajo, do pretepa pa je po podatkih policije prišlo zaradi spora in vpliva alkohola. Kot smo neuradno izvedeli, so napadalci nasilno vdrli v sobo žrtve ter jo začeli pretepati, med drugim tudi z leseno palico. “Nobenemu od udeležencev ni bila odvzeta prostost, saj za to ni bilo zakonskih pogojev,” so pojasnili na policiji.

Prejšnji teden pa je skupina migrantov pred Parlament pubom izsiljevala in grozila varnostnikom. Del skupine je pred prihodom policistov že odšel, del pa so jih popisali. Pridržali niso nikogar.

Nina Knapič