fbpx

Bralec ogorčen nad vso bando: V stanovanjski objekt v Ljubljani vpadel zafiksan migrant s hepatitisom, v pretepu in prerivanju je ugriznil soseda!

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Medtem ko se vedno več evropskih medijev opogumlja in poroča o kriminalu in nasilju migrantov, ki so prispeli v Evropo z namenom lagodnega in brezskrbnega življenja, pa se v Sloveniji mainstream mediji držijo drže cenzorjev, ki skrbijo za dobro ime migrantov, čeprav se ti pogosto vpletajo v nasilna dejanja, kar pa ne čudi, glede na to, da integracija ne predstavlja njihovega najmanjšega interesa. Nič čudnega tako ni, da je v Guncljah pri Vižmarjah prišlo do napada in vpada zafiksanega migranta, posredovati je morala celo policija, o incidentu pa ne duha ne sluha nikjer. Bo to postala nova realnost?

Na nas se je obrnil ogorčen bralec in z nami delil zgodbo svoje tete, ki stanuje v ljubljanskih Guncljah pri Vižmarjah. “V torek je migrant kolovratil po cesti, vpil in razgrajal, nato pa se ustavil pri stanovanjskem objektu ter pozvonil. Snaha je šla odpret vrata, zafiksan migrant pa je kar vpadel. Nato sta sledila prerivanje in pretep, na pomoč je pristopil sosed, saj se nasilneža drugače ni dalo umiriti.” Migrant je nato pričel gristi naokoli in pri tem ugriznil soseda.

Naslednji dan, ko je migranta policija odpeljala, je sosed dobil poziv, da naj se zglasi v bolnišnici, kjer bo dobil injekcije; ugotovili so namreč, da je migrant okužen s hepatitisom. Glede na to, da bo moral sosed šest mesecev hoditi na preglede, se človek vpraša, kako je mogoče, da se o takšnih primerih molči. “Ogorčen sem nad vso bando, ki prihaja, ker se nikjer nič ne piše. Kaj skrivajo?” se sprašuje naš bralec. Glede zadeve smo se obrnili na Generalno policijsko upravo Ljubljano in povprašali o okoliščinah napada. Ko bomo prejeli odgovor, bomo tega nemudoma objavili.

Drama na železniški postaji
Vidimo pa lahko, da nikakor ne gre za osamljen primer, včeraj zgodaj zjutraj se je namreč na glavni ljubljanski železniški postaji odvijala prava drama. Po moškega, ki je razgrajal in razmetaval vse, kar mu je prišlo pod roke, so po navedbah Slovenskih novic prišli policisti. Izkazalo se je, da gre za migranta iz Bangladeša. Njihova bralka  je povedala, da se je “modelu snelo” in je razmetaval hrano, ki so mu jo dajali dobri ljudje. Pri tem naj bi kar pošteno nasmetil okolico. Omenjeni migrant naj bi več dni postopal, razgrajal je tudi že v preteklih dneh. “O tem naj bi bila celo obveščena policija, a je do zdaj vedno zbežal. Tokrat mu ni uspelo, saj sta ga do prihoda policistov zadržala varnostnika,” so še poročali.

Fotografija je simbolična.

Migrant, ki je divjal po ljubljanski železniški postaji, po navedbah policije ni kršil samo javnega reda in miru, ampak tudi zakon o tujcih, saj je v državo preko Italije vstopil nezakonito. Začasno bo nameščen v centru za tujce, nato pa naj bi ga izgnali. Seveda le v primeru, če se ne bo angažirala katera od nevladnih organizacij ali pa celo kdo izmed politikov iz vrst SD ali Levice kot v primeru Ahmada Shamieha.

N. Ž.