fbpx

Razkrite brutalne taktike skrajnežev: “Čim več otrok imeti s sabo. Otroci so naš ščit …”

Otroci na protestu (Foto: posnetek zaslona)

Na petkovem protivladnem protestu, kjer so skrajni levičarji spodkopavali demokratične vrednote, smo bili priča tudi številnim prisotnim otrokom. Teh njihovi starši niso privlekli iz malomarnosti, pač pa so jih namerno grobo zlorabili v politične namene. Še več, po vzoru Hamasa in Islamske države so jih skušali v primeru izbruha nasilja uporabiti celo kot živi ščit. 

Na petkovem protivladnem protestu, kjer so skrajni levičarji in privrženci strank Levica, LMŠ in Socialni demokrati spodkopavali demokratične vrednote, smo bili priča naravnost perfidnim taktikam. Med drugim so protestniki v politične namene grobo zlorabili otroke in pri tem ogrozili njihovo varnost.

Ne le, da so jih sredi epidemije s tem izpostavili nevarnosti okužbe z novim koronavirusom, na protestih so bili tudi številni skrajneži, ki so se v preteklosti protestov udeleževali oboroženi.

V primeru izbruha nasilja bi bili najbolj ogroženi otroci
V primeru izbruha nasilja in uporabe orožja s strani protestnikov ali pa v primeru, da bi bila policija prisiljena za obvladovanje množice banditov uporabiti sredstva, kot so solzivec ali vodni top, bi bili najbolj ogroženi prav otroci.

Otroci na protestu (Foto: posnetek zaslona)

“Čim več otrok imeti s sabo. Otroci so naš ščit”
Skrajneži pa svoje otročadi na proteste niso privlekli iz malomarnosti in brezbrižnosti, pač pa so to storili namerno. Poslužili so se namreč perfidne taktike uporabe otrok kot živi ščit, k čemer so pozivali tudi prek družbenih omrežij pred samim protestom: “Čim več otrok imeti sabo. Otroci so naš ščit. Saj pri nas si ne bo noben upal preko otrok. Jaz imam enega v nosilki, drugega na kolesu. To je to.”

Foto: posnetek zaslona

Bodo pristojni ukrepali in zaščitili otroke ter starše spravili za zapahe?
Po družbenih omrežjih se že vrstijo pozivi pristojnim Centrom za socialno delo, naj ukrepajo, kazensko odgovorni pa so v tem primeru tudi starši. Za starše, skrbnike, rejnike ali druge osebe, ki hudo kršijo svoje dolžnosti do mladoletne osebe, kazenski zakonik predvideva zapor do treh let. Za tiste, ki mladoletno osebo silijo k dejanjem, ki so škodljiva za njen razvoj, ali pa z njo surovo ravna, pa se predvideva zaporna kazen do petih let.

Foto: posnetek zaslona

Pri zlorabi otrok so se protestniki zgledovali po terorističnih skupinah, kot sta Hamas in Islamska država
Pri tem so se očitno zgledovali po najhujših terorističnih skupinah, kot sta Hamas in Islamska država, ki pogosto svoje otroke uporabljajo kot živi ščit in jih pošiljajo na prvo bojno linijo. Tako ni naključje, da smo bili na protestu priča tudi zastavam Palestine!

Foto: družbena omrežja

Rok Krajnc