fbpx

Cakić na sojenju: “Bil sem zlorabljen, videl sem Gašperja Tiča z nožem v roki in stolom”

Gašper Tič. (Foto: STA)

Stefan Cakić, ki mu na Okrožnem sodišču v Ljubljani sodijo za uboj Gašperja Tiča v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, je v današnjem zagovoru, ki ga je prebral, nakazal na spolno zlorabo. Sojenje bo sicer po odločitvi sodnika Cirila Keršmanca, ki je ni posebej obrazložil, potekalo ob navzočnosti javnosti. Kot je dejal, je bil v Tičevem stanovanju spolno nadlegovan in zlorabljen. Občutil je bolečino in to, da mu je bilo odvzeto dostojanstvo. Želel je umreti. Nato nova slika v glavi. Videl je Gašperja Tiča z nožem v roki in stolom, kako ga je dvignil nad njim. In nato spet nova slika. Gašper Tič leži na tleh, veliko krvi, nato on pod tušem krvav.

Cakić, ki ga obtožnica bremeni, da je 18. junija lani v jutranjih urah vzel življenje igralcu Gašperju Tiču v njegovem stanovanju v Ljubljani, je danes povedal, da se slabo počuti, ker je imel ponoči zobobol. Zato se danes ni posebej zagovarjal, ampak je prebral pisni zagovor, ki ga je podal že v preiskavi.

Med drugim je povedal, da je tisto noč popival in užival kokain. Ko je s prijatelji prišel v drug lokal, je tam zagledal Gašperja Tiča s prijatelji. Z njim se je zapletel v pogovor, saj sta se poznala že od prej. Odhoda iz lokala se ne spominja, glede poznejših dogodkov pa ima v glavi samo določene slike.

S spolnim nadlegovanjem mu je bilo odvzeto dostojanstvo
Da je šlo za verjetnost spolne zlorabe, smo na Nova24TV poročali že takoj ob razkritju smrti znanega igralca Tiča. Kot je dejal Cakić, se je v stanovanju zbudil z občutki spolnega nadlegovanja in spolne zlorabe. Občutil je bolečino in pa to, da mu je bilo odvzeto dostojanstvo. Želel je umreti. Nato nova slika v glavi. Videl je Gašperja Tiča z nožem v roki in stolom, kako ga je dvignil nad njim. In nato spet nova slika. Gašper Tič leži na tleh, veliko krvi, nato on pod tušem krvav. Pri tem je, kot je dejal, imel občutek umazanosti in pa tega, da se je zgodilo nekaj slabega. Zadnjega, kar se spomni, je, da je šel iz stanovanja in mimoidočemu rekel, naj pokliče policijo.

Stefan Cakić (foto: Nova24TV)

Povedal je, da ni homoseksualno usmerjen in da ni nikoli imel spolnega odnosa z moškim. Leta 2015 je šel v Francijo v Tujsko legijo, o čemer ne želi govoriti, po prihodu domov pa se je zelo spremenil, je dejal.

Predvajali so telefonske pogovore
V nadaljevanju sojenja jo sodnik predvajal posnetek klica moškega iz bližnje trgovine, ki je poklical policijo. Dejal je, da mu je neki fant povedal, da je bil tarča napada. Kot je pojasnil, je bil fant v šoku in vidno živčen. Kasneje je po telefonu govoril Cakić, ki je pojasnil, da je bil tarča spolnega napada ter da ga je prijatelj gej z nožem silil v spolni odnos. Zato je v samoobrambi napadalca zabodel.

Na predobravnavnem naroku 17. januarja 22-letni Cakić krivde, kot jo opisuje obtožnica, ni priznal. Priznal je, da je Tič umrl za posledicami vbodov, ki mu jih je zadal, a dodal, da mu smrti ni želel, kot naj bi mu to očitala obtožnica. Tožilka Tamara Gregorčič Cakiću očita kaznivo dejanje uboja, poroča STA. V obtožnici piše, da je Cakić 18. junija letos vzel življenje igralcu Gašperju Tiču v njegovem stanovanju v Ljubljani v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti zaradi kombinacije zaužitega alkohola in kokaina ter osebnostne motnje.

C. Š.