Celjski kriminalisti zaradi mamil odvzeli prostost 10 osebam

Foto:STA

Celjski kriminalisti so v četrtek v sodelovanju z Generalno policijsko upravo zaključili obsežno kriminalistično preiskavo s področja prometa z mamili. Za 151 kaznivih dejanj so kazensko ovadili 11 oseb s Celjskega, starih od 29 do 42 let, 10 osebam pa so odvzeli prostost.

Ob zaključku preiskave, v kateri so poleg kriminalistov sodelovali pripadniki posebne policijske enote PU Celje in specialne enote, so opravili 9 hišnih preiskav, 10 osebnih preiskav in štiri preiskave vozil, so sporočili s PU Celje.

Vse hišne preiskave so bile opravljene na območju Policijske uprave Celje. 10 osebam so odvzeli prostost, 8 od njih pa v nadaljevanju odredili pridržanje in jih bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Hudodelska združba vsakodnevno prodajala heroin
Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da so glavni akterji delovali v hudodelski združbi in vsakodnevno prodajali heroin v količinah od 0,5 do 800 gramov. Pri tem so oskrbovali odvisnike in nadaljnje prodajalce s celotnega območja PU Celje, predvsem z območja koroške, šaleške in savinjske regije.

Kriminalisti predvidevajo, da so osumljeni mesečno prodali od 1 do 2 kilograma heroina, katerega cena za gram se giblje med 20 in 40 evri.

Foto: printscreen/Youtube

Foto: printscreen/Youtube

Pri hišnih preiskavah zasegli drogo, tehtnice, folijo in drugo
Pri hišnih preiskavah so kriminalisti zasegli 2 kilograma heroina, 40 gramov kokaina, denar za izvrševanje kaznivih dejanj, natančne tehtnice za tehtanje odmerkov s sledmi droge, alu folije z manjšimi odmerki droge ter motorne žage, za katere obstaja sum, da so povezane s kaznivimi dejanji.

Štirje osumljenci so specialni povratniki, istovrstna kazniva dejanja so namreč izvrševali tudi že v preteklosti.

V. V., STA

  • Čakija Noris

    Policajem pa res ne moreš verjet. Štrajkajo ali ne štrajkajo?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!