fbpx

Covid-19 zahteval novo smrtno žrtev – V bolnišnicah se zdravi 19 okuženih bolnikov

Foto: UKC Ljubljana

Iz Vlade Republike Slovenije so preko družabnega omrežja Twitter sporočili, da so v petek potrdili 14 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Na žalost pa tokrat poročajo o novi smrtni žrtvi. Skupaj je tako na račun okužbe z novim koronavirusom umrlo 116 oseb. 

V petek so opravili 918 testiranj. V bolnišnicah se zdravi 19 bolnikov s Covidom-19, od tega štirje na intenzivni negi. V petek so v domačo nego odpustili štiri bolnike.

Skupaj so v Sloveniji doslej potrdili 2066 okužb z novim koronavirusom, za Covidom-19 je umrlo 116 oseb. Direktor NIJZ dr. Milan Krek in vodja svetovalne skupine za Covid-19 pri ministrstvu za zdravje dr. Bojana Beović sta ob projekciji Instituta Jožef Stefan (IJS) glede širjenja novega koronavirusa pozvala državljane k odgovornemu ravnanju, sicer bo uvedba nekaterih ukrepov za zamejitev širjenja virusa neizbežna.

Krek ljudi poziva, da naj nosijo maske, ki so obvezne v vseh zdravstvenih ustanovah, v domovih za starejše in v vseh javnih prostorih. “Potrebno je zmanjšati obiske starih staršev,” je po poročanju STA pozval Krek in ljudem, ki se odpravljajo na dopust, svetoval, da naj se tam obnašajo enako kot doma, se izogibajo množicam, nosijo maske in si razkužujejo roke.

Nina Žoher