Današnji dan v znamenju prometnih nesreč – življenje izgubile že tri osebe

Foto: STA

Danes so se zgodile tri hude prometne nesreče. V nesreči pri Lipovcih je umrl 60-letni kolesar, v nesreči pri naselju Plave sta življenje izgubila dva mlada voznika, tri osebe pa so bile poškodovane. V nesreči pri počivališču Lukovica na štajerski avtocesti pa so bile prav tako poškodovane tri osebe.

Na traktorski oziroma kolesarski stezi v Lipovcih na cesti Murska Sobota-Beltinci je danes okoli 8. ure v prometni nesreči umrl 60-letni kolesar. Do nesreče je prišlo, ko je 32-letni voznik traktorja prehiteval kolesarja, ta pa je izgubil nadzor nad kolesom in padel pod priklopnik traktorja.

Kolesar je izgubil oblast nad kolesom in padel pod priklopnik
Kolesar naj bi po podatkih policije oblast nad kolesom izgubil zaradi neprilagojene hitrosti vožnje svojim sposobnostim. Kolesar je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. To je letos že sedma žrtev na pomurskih cestah.

V hudi nesreči na primorskem mrtva dva mlada voznika
Na cesti Plave-Solkan se je nekaj po 2. uri pri naselju Plave zgodila prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubila dva mlada voznika osebnih avtomobilov, tri osebe pa so bile lažje poškodovane.

Kot so pojasnili na policiji, je 30-letna voznica osebnega avtomobila, doma iz okolice Nove Gorice, pripeljala iz smeri Solkana proti Plavam kot tretja v koloni vozil. V kraju Dolga njiva je začela prehitevati pred njo vozeči osebni avtomobil, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 24-letni voznik osebnega avtomobila, doma s Tolminskega. Med vozili je prišlo do čelnega trčenja, ki je bilo tako silovito, da je iz vozila voznice odtrgalo motor, ki je trčil v vozilo, ki ga je prehitevala.

Zaradi hudih poškodb sta 30-letnica in 24-letnik na kraju nesreče umrla. Sopotnik v vozilu 24-letnika je dobil lažje poškodbe in so ga z reševalnim vozilom odpeljan v šempetrsko bolnišnico. Lažje sta se poškodovala tudi voznik in sopotnica v osebnem avtomobilu, ki ga je prehitevala voznica. Oba so prav tako odpeljali v bolnišnico.

Nesreča na štajerskem na srečo ni zahtevala življenj
V nesreči, ki se je okoli 7.20 zgodila na štajerski avtocesti pri počivališču Lukovica, so se poškodovale tri osebe, ki so jih odpeljali v ljubljanski klinični center. Voznik je s kombiniranim vozilom s priklopnikom med izvozom in uvozom Lukovica v smeri Maribora prebil zaščitno ograjo in pristal na strehi.

Posredovali so delavci Darsa, policisti in gasilci, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečencev, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč avtovleki pri nalaganju poškodovanih vozil. Reševalci so na kraju oskrbeli tri poškodovane osebe in jih prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Vozite previdno in odgovorno!

A. R., STA

 

 • Franc Šink

  Pa to je stalnica v “urejeni” Slovenski varnosti.

  • Jojo

   Ljudje so sami krivi za nesrece na cestah. Za tisto 30 letno psico je bila kriva “urejena” slovenska varnost ane. Za biciklista ki je vozil prehitro tudi ane? Ne nabijaj nekaj v tri krasne…

   • Franc Šink

    Mislil sem na prometno varnost.Oprosti.

 • Jojo

  Una 30 letna [email protected][email protected] naj gnije v peklu… Bog ji daj…

 • tarantela

  Danes sem prvič po dolgem času videl motorista, ki se je držal predpisov o omejeni hitrosti!!!
  Tudi za kolesarje bo potrebno nekaj urediti. Vse več jih je na cestah, nekateri vozijo po cestišču, ki je namenjeno za motorna vozila, kljub temu, da imajo poleg označeno kolesarsko pot. Nekateri kolesarji zmanjšajo hitrost, ko zaslišijo za seboj avto, zaradi upočasnjene vožnje vozijo cik-cak in izgubljajo ravnotežje. Nerodno je tudi, ko po lokalnih in regionalnih cestah vozijo kolesarji, kjer je cesta ovinkasta in nepregledna, avtomobili ne morejo prehitevati in se nabira kolona vozil. Treba bo urediti poti za kolesarje!

 • Unikatna

  Na starejše kolesarje bi morali vozniki še posebej paziti!!
  Mnogi se ne držijo predpisov in tako umirajo nič krivi za nesrečo!!
  Na žalost voznike nič ne izuči.

 • xtc

  oB NEKATERIH KOMENTARJIH SE ZDRZNEM:
  dEFINITIVNO PA JE ZADEVA TAKA;KO NAS USODA POKLIČE SMO PAČ NA VRSTI:
  oSEBNO CESTO JEMLJEM;KOT REALNOST ;DA SE OB KONCU DNEVA PAČ NE BOM VRNIL DOMOV_LAHKO TUDI ZARADI SVOJE ALI TUJE NAPAKE;KI JE BILA NAMERNA;NENAMERNA ALI ŠE KAKŠNA:
  Žal je ženska storila napako;precenila svoje sposobnosti ali celo avtomobila in naredila neumnost;to lahko doleti tako mene kot vsakega komentatorja;ki modruje tule:Seveda pa opažam žal vse več čudnih obnašanjVOZNIKOV KOT VOZNIC ZARADI MOBITELA AMPAK NE VEČ TELEFONIRNJA AMPAK VSE DRUGEGA POČETJA::
  Zgovarjanje na preveliko hitrost je najbolj priljubljen šport na policiji najlažje se kasira in zagovori nesrečo;čeprav je hitrost največkrat posredni vzrok primarno botrujejo neumnosti;alkohol;objestnost;nepravilni premiki in še kaj:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!