fbpx

Danes se bodo poslovili od duhovnika in policijskega vikarja Janka Novaka

Foto: Twitter

V 57. letu se je po boju z zahrbtno boleznijo poslovil duhovnik in policijski vikar Janko Novak, ki se je s svojim izrazitim čutom za sočloveka in svojo naklonjenostjo Cerkvi dobro zapisal med ljudmi in ostalimi brati duhovniki.

Janko Novak, ki se je poslovil v petek 18. avgusta, ob sončnem zahodu, je od avgusta 2005 opravljal delo policijskega vikarja. Poleg tega, da je skrbel za duhovno oskrbo v slovenski policiji in pri tem oral ledino, je bil tudi duhovni pomočnik v župnijah Brezovica, Fužine in Podlipa pri Vrhniki. Po duhovniškem posvečenju 29. junija 1987 je Novak sprva služil kot kaplan v Kranju in Starem trgu pri Ložu. Preden ga je Slovenska škofovska konferenca imenovala za služenje slovenski policiji je bil kar 14 let župnik na Trebelnem.

Foto: iStock

Imeli so ga za iskrenega prijatelja
Ob prazniku nadangela Mihaela, zavetnika policistov, je vsako leto v cerkev sv. Martina v Srednji vasi k sv. maši povabil policistke in policiste, kriminalistke in kriminaliste ter uslužbence ministrstva za notranje zadeve. Po končani sv. maši so prisotni skupaj molili in položili venec na grob nekdanjim uslužbencem policije. Domačini in policisti, ki so vsako leto obiskovali sv. mašo v Srednji vasi, so ga imeli zaradi njegove prijaznosti in topline za iskrenega prijatelja.

Janko Novak od sobote zjutraj leži v župnijski cerkvi v Šentvidu pri Stični, pogreb pa bo danes ob 16. uri na pokopališču v Šentvidu.

N. Ž.