fbpx

Pričelo se je sojenje RTV-jevi medijski likvidatorki Carlovi, zaradi blatenja in laži priznanega kirurga Zimmermana

Eugenija Carl (Foto: Facebook/Eugenija Carl)

Na sodišču v Trstu se ob 11.30 uri pričelo sojenje proti novinarki RTV Eugeniji Carl, ki je proti žilnemu kirurgu Janezu Zimmermanu pripravila kar 30 televizijskih oddaj, v katerih je na smrt prestrašila svoje gledalce pred kirurškimi posegi v tujini. Za laži, neresnice in žaljivke, ki so jih kasneje potrdili tudi na Razsodišču I. stopnje Zdravniške Zbornice Slovenije in Okrajnem sodišča v Ljubljani, Zimmerman sedaj toži odškodninsko proti RTV in Carlovi osebno.

Naj spomnimo. Dr. Janez Zimmerman je eden izmed najbolj priznanih slovenskih žilnih kirurgov, ki pa dela drugačne posege od ostalih slovenskih kirurgov. Zimmermann namreč vene operira po metodi chiva, ki je slovenska stroka ne uporablja oziroma je ne zna uporabljati. Gre za metodo, ki je svetovno priznana in v posameznih zahodnih državah edina skladna z medicinsko doktrino. Gre za manj invazivno tehniko, kjer se pacientu ob lokalni anesteziji na nogi naredi kratek rez in pod kožo obdela vensko žilo. Število rezov je odvisno od števila razširjenih žil. Metoda je posebej primerna za poseg pri golenskih razjedah. Rezi so kratki, pri čemer po posegu bolnik še isti dan hodi in odide domov, v večini primerov ni potreben niti bolniški stalež.

Medijski zlorabi asistirali tudi Jelena Aščić in Mojca Pašek Šetinc
K dr. Janezu Zimmermannu so v Trst prihajali tudi pacienti z napotnico za amputacijo noge od slovenskih zdravnikov, a jih je kirurg s svojo tehniko celo uspel rešiti. Drži, da so slike nog po operaciji na prvi pogled zelo občutljive, kar pa je Eugenija Carl izkoristila in fotografirala pacienta s takšno nogo ter nato senzacionalistično in žaljivo poročala o Zimmermannu kot o mazaču in mu celo odrekla njegove strokovne kompetence.

Zimmermana se je na podoben način na Televiziji Slovenija blatilo več mesecev, v prispevkih Eugenije Carl, v poročilih s strani voditeljice Jelene Aščić, zeleno luč za vse skupaj pa je dala urednica dnevno informativnih oddaj Televizije Slovenije, Mojca Pašek Šetinc. Za vsem skupaj naj bi po naših informacijah stal zrežirani konstrukt slovenskih kirurgov, ki jim Zimmermann “odžira” paciente, in slovenskih zavarovalnic, ki so pacientom primorane povrniti stroške operacije, če se zanjo odločijo v tujini, kjer po trenutni zakonodaji preskočijo dolge vrste, s katerimi bi se sicer soočili v Sloveniji.
Več podrobnosti z današnjega sojenja bomo predstavili v jutrišnjem prispevku.
Peter Truden