fbpx

Detomor? Novorojenko pustila umreti na mrzlih tleh in si prižgala cigareto?

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Čez nekaj dni bo praznovala 47. rojstni dan. Je mati treh otrok. Pred več kot tremi leti je rodila še enega, a ta sreče, da bi danes še lahko živel, ni imel. Tako o mami, ki naj bi novorojenčka ubila?

Tožilstvo, je končno zoper Kamničanko vložilo obtožbo o povzročitvi smrti iz malomarnosti. Kot je včeraj na kratko pojasnil ljubljanski okrožni sodnik Marjan Pogačnik, obtožbeni opis govori, da naj bi živorojen otrok zaradi neustrezne oskrbe umrl neposredno oziroma kratek čas po porodu.

Kot poročajo Slovenske novice je obtoženki uspelo pred svojci vse do konca prikrivati, da pričakuje otroka. Ovadili so jo, da je iz malomarnosti povzročila smrt drugega, potem ko naj bi v noči na 26. september 2017 v nekem kamniškem stanovanju po prvih ugotovitvah preiskovalcev brez zdravniške pomoči rodila živega otroka ženskega spola. Sama naj bi prerezala popkovino. Po porodu naj bi golega dojenčka pustila ležati na tleh ter ga izpostavila podhladitvi. Čeprav je deklica hlipala, še vedno ni ukrepala, ampak naj bi si matera mirno prižgala cigareto. Nato naj bi vzela polivinilasto vrečko, deklico položila vanjo in jo odložila na omaro.

Po mnenju tožilcev ni ravnala s potrebno skrbnostjo, saj je že prej rojevala otroke in bi se morala zavedati, da mora ob popadkih takoj poklicati zdravniško pomoč.

E-Maribor