fbpx

Domnevni morilki dveletne deklice odvzeli komaj rojenega otroka

Sanda Alibabić (foto: STA)

Domnevni morilki hčerke, Sandi Alibabić z Jesenic, ki je v priporu od lansketa poleta, so odvzeli komaj rojenega otroka.

Jeseniški center za socialno delo je domnevni morilki svoje dveletne hčerke, Sandi Alibabić, odvzel otroka, ki ga je rodila pred nekaj dnevi. Njena odvetnica se je že odzvala in meni, da so ji otroka odvzeli s prevaro, zato ne izključuje možnosti vložitve tožbe zoper državo.

Odvetnica Darja Roblek meni, da je Center za socialno delo (CSD) Jesenice Alibabićevi odvzel komaj rojenega otroka z izgovorom, da so potrebne preiskave, v resnici pa je šlo le za izvajanje odločbe jeseniškega centra za socialno delo, ki so ji jo potem tudi vročili, pišejo Slovenske novice.

Roblekova pojasnjuje, da Alibabićeva ni podpisala soglasja o skrbništvu, ki so ji ga ponudile socialne delavke dan po odvzemu otroka, zato razmišlja o tožbi, ki bi jo vložila na Evropsko sodišče za človekove pravice. “Kršenje pravic otroka, ki ga mati ne more niti dojiti po rojstvu, je nezaslišano,” je dejala.

Nad deklico sta se surovo znesla
Takoj po porodu, v ponedeljek, se je Alibabićeva vrnila v pripor, kjer na sojenje čaka tudi njen partner in domnevni oče odvzetega otroka Mirzan Jakupi. Lani poleti pa je javnost pretresel grozljiv podatek, da naj bi se mama Sanda Alibabić in njen partner Mirzan Jakupi z Jesenic tako surovo znesla nad dveletno punčko, da je ta 4. julija zaradi hudih poškodb umrla.

C. Š.