Dramatičen preobrat v primeru mariborske sodnice! Psihoanalitik Vodeb: “Če bi bil mož nekontrolirano koleričen, bi lahko v afektu storil brutalen napad. Ko pa bi dojel, kaj je v resnici storil, pa bi vseeno lahko svoji žrtvi pomagal do okrevanja, jo v svoji naknadni skesanosti oživljal.”

Daniela Ružič (Foto: Socialna omrežja)

Brutalno napadena mariborska sodnica je za napad ovadila neznanega storilca in ne svojega partnerja, proti kateremu po svojih besedah tudi ne potrebuje prepovedi približevanja. Pri tem se pojavlja vprašanje, ali sodnica partnerja ščiti na ta način iz strahu? A. H. naj bi bil namreč povezan tudi s Sovo, prav tako pa naj bi jo obiskoval v bolnišnici. Preberite, kaj je sporočila PU Maribor, ekskluzivno za spletni portal Nova24TV pa je dogajanje komentiral tudi priznani psihoanalitik Roman Vodeb!

“Edino, kar bom povedala o naši družini, je, da A. H. ni bil nikoli fizično nasilen, bil je sočuten, ljubeč in zelo dober oče. Prav tako nisem nikoli nobeni sodelavki ali prijateljici govorila, da je bil nasilen, to je laž. Če bi samo enkrat položil roko name, bi zvezo z njim takoj prekinila in se odselila, saj nisem tip ženske, ki bi prenašala kakršnokoli nasilje. Če ne bi bilo tako, ga ne bi takoj po napadu poklicala in se nanj obrnila za pomoč,” je prek hčerke, kot poroča STA, sporočila sodnica Daniela Ružič, ki se zaradi posledic brutalnega napada 16. junija še vedno zdravi v mariborski bolnišnici.

A. H. naj bi sodnico po napadu ohranjal pri zavesti
Dodala je, da je ovadbo podala zoper neznanega storilca in ne zoper A. H. Policiji je 27. junija povedala, da se počuti ogroženo, vendar “ne s strani A. H., temveč s strani neznanega storilca kaznivega dejanja, zoper katerega je podana kazenska ovadba“. Kot je še sporočila, ne potrebuje odredbe o prepovedi približevanja, saj se A. H. ne boji. “Ohranjal me je pri zavesti, ko sem se borila za življenje. Glede na navedena dejstva želim, da se nemudoma preneha s pisanjem in objavljanjem neresnic, saj le-te ustvarjajo negativno mnenje in posledično dolgoročno škodijo meni in moji družini,” je še sporočila sodnica.

Daniela Ružič (Foto: Socialna omrežja)

Policijska uprava Maribor je v odzivu za javnost zapisala, da je “policija kaznivo dejanje  poskusa umora obravnavala resno, hitro in z vsemi možnimi  resursi  in  ukrepi,  ki  jih imamo na razpolago. Z izvedbo različnih  ukrepov  in  procesnih opravil je policija utemeljila sum, da je kaznivo  dejanje  storila  določena oseba, vendar pa je mariborsko okrožno državno  tožilstvo,  ki  je usmerjalo  predkazenski  postopek, ocenilo, da zbrani  dokazi  sicer  utemeljujejo  sum,  vendar ne v zadostni meri, da bi osumljenega privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku”.

Policija je zoper osumljenca podala kazensko ovadbo in zaradi zagotavljanja varnosti oškodovanke zoper osumljenca odredila tudi ukrep prepovedi približevanja, ki sodno ni bil potrjen, zato policija še vedno izvaja ukrepe v okviru svojih zakonskih pooblastil, s katerimi zagotavlja varnost oškodovanke.

Policija je 28. junija 2019 od Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru prejela zahtevo za dopolnitev kazenske ovadbe. Mariborski kriminalisti zato nadaljujejo z zbiranjem obvestil, preverjanjem okoliščin in izvedbo drugih operativnih  ukrepov.  Kriminalisti bodo v preiskavi vztrajali z izvajanjem zakonskih  pooblastil  na  podlagi  zakona o kazenskem postopku in pravil kriminalistične stroke ter nadgrajevali dosedanje ugotovitve, ki potrjujejo motiv storitve iz zasebnega življenja oškodovane osebe. “O vseh novih dejstvih bodo obveščali Okrožno državno tožilstvo v Mariboru,” so še dodali.

Policija ovadila partnerja, a je bil po ovadbi izpuščen na prostost
Mariborski kriminalisti so v ponedeljek na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zoper moškega, ki je utemeljeno osumljen napada na sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru Danielo Ružič, ki je bila brutalno napadena pred svojim domom prejšnjo nedeljo. V napadu s kijem je dobila hude poškodbe lobanje in rok, morali pa so jo tudi oživljati. V petek je na njenem domu potekala tudi hišna preiskava, po kateri so pridržali njenega partnerja, a so ga do nedelje izpustili, kljub temu pa je ostal osumljenec. “Osumljenec je oškodovanko pričakal v temi in ji poskušal na zahrbten način vzeti življenje tako, da je pristopil do nje, jo s trdim predmetom večkrat udaril in jo s tem hudo telesno poškodoval,” je v izjavi za medije povedal vodja kriminalistov Andrej Kolbl.

Mariborsko okrožno sodišče. (Foto: STA)

Bo sodnica partnerja zaščitila pred zakonom iz strahu?! Ta naj bi imel veze v Sovi, prav tako jo je obiskoval v bolnišnici
Že ko se je izkazala identiteta partnerja, ovadenega za poskus umora mariborske sodnice Ružičeve, je postalo jasno, za kako velik primer gre. Na nas se je takrat obrnil tudi zanesljiv vir, ki je bil presenečen nad dogajanjem in je opozoril, da gre za znanega mariborskega pravnika, izredno dobro povezano osebo, s povezavami s številnimi mariborskimi sodniki in tožilci in menda celo s Sovo. Kar šest dni je namreč minilo od napada, da so naposled odredili hišno preiskavo, partner pa je celo v bolnišnici obiskal pretepeno partnerko. Zoper nasilneža prav tako nista bila odrejena niti pripor niti prepoved približevanja, kmalu po petkovi hišni preiskavi pa so ga tudi izpustili na prostost.

UKC Maribor (Foto: Facebook)

Za komentar dogajanja smo na spletnem portalu Nova24TV povprašali priznanega psihoanalitika Romana Vodeba. Na vprašanje, kako komentira dejstvo, da se v pogovorih s policijo v dneh in tednu po napadu Ružičeva ni spomnila dogodkov, zdaj pa trdi, da naj bi jo partner ohranjal pri zavesti, je odgovoril, da je psihološko to povsem možno: “Šok ob napadu v človeku lahko povzroči pozabo oziroma izbris spomina (amnezijo). Ko šok mine, pa se lahko človek spomni dogodkov, ki so sledili, ko je prvi šok ob napadu minil. Če bi bil mož nekontrolirano koleričen, bi sicer lahko v afektu storil brutalen napad. Ko pa bi dojel – oziroma: če je dojel -, kaj je v resnici storil, pa bi vseeno lahko svoji žrtvi (ženi) pomagal do okrevanja, jo v svoji naknadni skesanosti oživljal.”

Roman Vodeb (Foto: STA)

O morebitnem razlogu za ovadbo neznanega storilca je Vodeb povedal, da je vprašanje, kdo sploh je “neznani storilec”. Če bi bil to res partner, bi ga lahko želela zaščititi, morda celo na pobudo hčerke ali pa iz občutka lastne krivde: “Dvomim, da bi branila svojega partnerja iz strahu. Kot sodnica pa je oziroma bi vendarle vedela, kakšne izjave je pametno dajati preiskovalcem, da se bo sama ‘izmazala’ oziroma da bo ‘elegantno’ rešila družino in ugled partnerja, torej očeta svojih otrok (hčere).”

Partner naj bi Ružičevo že obiskal v bolnišnici, glede na skope podatke pa Vodeb ni želel špekulirati o morebitnem razvoju obiska v bolnišnici, sodnica in partner bi se namreč lahko pogovarjala o čemerkoli. Ali v psihoterapevtski praksi pogosto prihaja do primerov, kjer žrtev spremeni mnenje glede napadalca (še posebej, ko gre za partnerja)? “Človek je psihično zelo zapleteno bitje. Veliko nekontroliranih, torej nezavednih psihičnih procesov obvladuje človeka. Koncept spomina je že sam po sebi sporen, če pa so na delu še čustva, pa obrambni mehanizmi lahko popolnoma deformirajo številna občutenja in domnevne ‘resnice’ (dejstva), torej tudi spomin,” še sklene Vodeb.

Rok Krajnc

 • pajot

  Ljubeč,nenasilen,sočuten. Zelo dober oče. Skratka angel. In hotela se je ločit in imela ljubimca. Res je,Vodeb,človek je skrajno nepredvidljivo bitje.

  • resnicaboli

   Eno je to kar pišeš drugo je pa sex.

  • Observer

   Kot rečejo Američani, “he knocked some sense into her”. In v tem primeru dobesedno. V glavo ji je dobesedno vbil razumevanje, da z njim ni pametno češenj zobati. Sedaj ko je okusila strah in grozo pred smrtjo, do katerega je večina ljudi ignorantna, dokler niso izpostavljeni hudi bolezni, življenski nevarnosti in takšnemu nasilju kot v tem primeru, ko je bila tik pred smrtjo, je kar naenkrat bolj pohlevna in je pripravljena ubogati morilca. Ta strah je prisoten v vsakem človeku, ljudje samo lažejo, da jih ni strah smrti. Če ne razumeš glej film panic room, ko so zlikovci v njenem stanovanju, ona pa na vratih policajem, ki so prišli preverit laže, da ni nikogar v hiši, ker bi drugače zlikovci ubili njeno hčer in še njo.

   Ženska ga je hotela imeti za copato, pa se je močno opekla, ko je partner pokazal česar vsega je zmožen človek v vsem svojem zlu, če ga pripelješ tako daleč. Seveda, če se je res vse tako zgodilo kot je bilo predstavljeno tukaj v tem mediju in ostalih, da se je vračala od ljubimca, itd. Oba sta kriva, ona za svoja dejanja, on za svoja, je pa res, da je on šel občutno predaleč z načrtovanjem umora. Če je res kriv seveda, da mu nekdo ne poizkuša vsega obesit. Nedolžen, dokler ni dokazana krivda. Tukaj pa morajo kriminalisti korektno oddelati svoje, kar pa seveda vsi dvomimo, da se bo zgodilo. 5 dni so čakali, da so preiskali kraj zločina…

 • Winston Wolf

  Naši bivši južni “bratje” imajo “rek”, ki gre:
  – Il me jebi, il me prebi’!
  .
  :-/

  • SIMON ROZIC

   …a je zapisan v ustavo? Moramo predlagat Bratovšci , ona je “merodajna”
   za nove stare vpise v URS

 • Franc Šink

  Seks ima več besede kot razum.Razum je povsem podrejen razno raznim nagonom.

 • Drago

  Vodeb je samoklicani “psihoanalitik”, v resnici pa DIF-ovec, ki ga noben drug psihoanalitik ne jemlje resno.

  • rdečicvet

   .in kaj si ti!?…..kdor tuli v brezno ,mu ta dvakrat vrne …..kupi si metlo.!

   • Drago

    En kurc te briga, kdo sem jaz. Tuljenje v brezno in pometanje pa prepuščam strokovnjakom, kot si ti.

  • KumroWC

   Drago, res bi bilo zanimivo, kaj ste vi po izobrazbi oz poklicu. Najbrž kak faliran študent in (toplo)vodar. Vodeb je DIF-ovec + dva magisterija kinezioloških znanosti in sociologija kulture. Eden od naslovov njegove magistrske naloge je Šport skozi psihoanalizo. Je avtor 6 knjig s področja psihoanalize, psihologije, sociologije in medosebnih odnosov. Študij psihoanalize do nedavnega pri nas sploh ni obstajal, zato mi odgovorite, kdo so tisti “drugi psihoanalitiki”, ki Vodeba ne jemljejo resno. Kje in kdaj so oni pridobili naziv psihoanalitika. Skratka, zavlecite se nazaj v vašo luknjo in počakajte do konca vaših dni …. da bo zemlja dobila gnojilo.

   • Drago

    Glejte, z njim se ne ukvarja nihče, razen tipčkov, kot si ti in Orbanovih medijev, ki jim njegova kvazipsihoanaliza povečuje gledanost. Rumeni tisk pač. Vam pa zagotovo ne bo problem, glede na to, da je “vrhunski psihoanalitik” najti psihoanalitika, ki bi jemal Vodeba kot upoštevanja vredno referenco.Ja seveda, psioanaliza pred Vodebom na slovenskem sploh ni obstajala : http://www.psihoanalitiki-ipa.si/o_pa/razvoj.html

    Kmetijske nasvete si pa lahko nekam vtaknete !

    • KumroWC

     Glej ti, toplovodar nepomembni, strošek za državo od jaslic naprej. Nikjer nisem zapisal, da psihoanaliza pred Vodebom ni obstajala. Zapisal sem, da študij psihoanalize (pri nas) do nedavnega ni bil mogoč. Sedaj ga mogoče ima USF – o kakovosti študija pri njih pa ne bom razpravljal. Zato vas prosim, bodite konkretni in mi povejte, kateri slovenski psihoanalitiki ne jemljejo resno Vodeba. Njihova imena, priimki in na podlagi česa/katerega študija oz. kje so pridobili naziv psihoanalitika?

     • Drago

      A ste nepismeni ali kaj? Nihče se ne ukvarja z njim,kakor se noben glasbenik ne ukvarja z Damjanom Murkom. Ni član nobenega psihoanalitičnega društva, nima nikakršnih kliničnih, kaj šele mednarodnih referenc. Skratka Pavliha za omejence

 • Nata

  Hm ? ? ? ? Zanimivo, da je kar naenkrat g. Vodeb
  ” priznani psihoanalitik Roman Vodeb!” ? ?

  Pa ste res mojstri ! Samo kdor in kadar vam pride prav , pa pišete kaj je rekel ??

 • montyamp

  Srbi imajo posebno prakso .
  Ženi svaki dan šamar i u slučaju da on ne zna zašto , ona več zna zašto .

 • Nata

  Res je !! Pa se nihče od provladnih medijev ne norčuje iz Cerarja. . . . . .
  Zanimivo razmišljanje g. Ušaj
  https://domovinskaliga.si/mikronezija/

 • Dragan Krstič

  Če je bil storilec A.H. je edini razlog za njegovo ščitenje pred policijo dejstvo da on veliko ve o njenem delu na gospodarskem sodišču.

  • xtc

   To je definitivno,ampak pazi dec od katerega je prilezla je že tatratji,kdoje prvi-oče otrok očitno,tretji ali ni posojevalcev jurčkov celo več?.

   • Dragan Krstič

    xtc, jaz sem imel zelo slabo izkušnjo z njo. Blago in milo rečeno izredno pristranska.Sodnica ve, da bo storilec na sodišču razkril njeno poslovno življenje.

    • xtc

     Glej nepošteno od mene bi bilo ,da bi presojal koga od vaju ker ne poznam ne tebe ne njo ne primera,ki ga je obravnavala pri tebi,zato se bom teh presoj v korist kogar koli vzdržl-je pa definitivno res kar praviš,da je SLO sodnija slabše kot prašičja štala-žal.Glej kot sem ti deja že preje-veliko bi se že razvozlalo s tem kdo je oče mladoletnih otrok ,ki očima kličejo ati in kdo je tretji porivač od katerega je prilezla domov.Zanimivo pa je,da naj bi policija opravila pogovore in preizkave pri večih moških??????????????????????????
     Definitivno to pomeni nekaj čudnega,torej babnica ni “imela podna” ali pa je šlo zakaj drugega še.
     Če babnica res ni “imela podna” res ni čudno da je decu spulilo,kar pa stvari sumljivo nakazujejo,skratka zagotovo gre za klobčič kurbarije večjih razsežnosti,ki so očitno nekako povezana tudi s službo ,zakaj se vsi igrajo skrivalnice je zelo čudno,kot je čudna zloraba mladoletnice za kontaktiranje z javnostjo.
     Predvsem pa mislim ,da skuša sodnica prikriti,še nekaj kar se skriva v ozadju zadeve in ki bi lahko bil razlog za utihnjenje kričečih sodnikov in čudnih postopkov sodišča.
     Nekako imam neprijeten občutek,da je bilo kurbirjev več in konkurenca pa še to verjetno vplivnih mariborčanov zato sedaj panično gašenje požara.

     • Dragan Krstič

      xts poglej VVfaktor171 kako Vodeb zagovarja povojne poboje in revolucionarno pravo.

 • xtc

  Stvar je očitno veliko večja kot je videti na prvi pogled,kup hudo čudnih ljudi z lovkami okrog daleč.
  Seveda pa bode v oči razkritje ,da ima sodnica dva mladoletna ootroka in da je že preje bila v zvezi in da otroka osumljenega kličeta “ati” in da je hiša v državni lasti.
  Seveda je še toli ko bolj čudno,da soddnica vpleta mladoletne otroke v zadevo,da dajejo izjeve v njenem imenu in nenazadnje,če so jo oživljali,kako jo je partner ohranjal pri zavesti?
  In neazadnje,hotela naj bi prekinit zvezo in pobrati svoj del premoženja prišla pa od ljubimca ob pol enih ponoči?
  Skratka več odgovorov kot vprašanj vsajv osnovi so v “špilu” trije deci prvi,sedanji in “nova pridobitev” ali ni v igri še kak zakrit?Seveda pa se je javno omenilo samo srednjega,kdo sta manjkajoča in zakaj se je hotela odseliti in prekiniti razmerje in imela ljubčka-mogoče celo več,če je bilo doma vse OK-ja ljudje so res čudna bitja,zadeva pa zaudarja vse bolj kot velika greznica,ki ni samo zasebne narave.

 • Edi Puc

  .. po moje je baba prestrašena in se boji sploh povedati resnico.

  Je pa podobno kot pri novinarju PETKU.

  Policija takoj ve kdo je storilec, dokazev malo, muti se par let… dokler se vse ne pozabi ……

  pretiravam če napišem STORILCI in ODREDBODAJALCI so iz istega GNEZDA ????

  • Dragan Krstič

   Ja nekdo jo ima v šahu. Nemogoče in neverjetno je da bi policija tako brcnila v temo.

   • Steiermark

    Oni običajno “brcnejo v temo” takrat, ko to morajo ali hočejo…..

 • Anton

  https://www.rtvslo.si/zivljenjski-slog/ture-avanture/planinska-pot-cez-komarco-prenevarna-do-preklica-zaprta/493540

  ta vikend če bo le kranjcem vreme lepo dalo, bom šel čez Komarčo na sedmera jezera

  sarkazem press

 • cploger

  Nekoga čakati v temi, da bo od nekod prišel, pa nimaš pojma kdaj… Ne, tega kolerik ne dela, kolerika med čakanjem mine do tega, da bi sploh čakal, kaj šele komu kaj naredil. Če jo je on, jo je načrtno in je samo še po naključju živa.

  • Jelengar

   Tako je. To ni moglo biti v afektu. Bil je sad potrpežljivega čakanja v zasedi. Kdo ve koliko časa?

 • lokec

  Je pa lušna ta sodnica. Zato pa verjetno tudi ljubosumje. Kaj bi storiti, če bi ga varala?

  • SIMON ROZIC

   …pokazal ji bi hudiča!

 • Anton

  njen parner je zelo vpliven mož , po mojem mnenju se Vodeb kar se tiče stališča strahu moti(upam da ne, pa vendarle), jaz verjamem, še več sem prepričan da se ga dotična sodnica boji, obstaja možnost, da je njen parner jo ustrahoval, konc koncev jo je obiskal v bolnišnici, Bog ve kaj ji je tam tvezil na uho, kar je/ lahko pripeljalo do tega preobrata, kot smo ga priča sedaj

  sarkazem press

 • SIMON ROZIC

  Strah ima velike oči in skrčene možgane! …tudi ko ti jih
  5 postavijo v vrsto za “razpoznavanje”, največkrat žrtve molčijo.
  Strah pred prihodnostjo!

 • trumpet2018

  verjetno, da je pri njej prevladal stockholmski sindrom, zasmilil se ji je tisti, ki jo je poslal v bolnico. te odločitve bo še obžalovala v prihodnosti, ker naslednjič bo še hujše in bo pristala samo še na žalah

 • Dragan Krstič

  Vodeb, Vodeb psihoanalitik, a ti misliš da bi si strorilec privoščil možnost čičanja v zaporu tam okoli 15 do 20 let. in po poskusu umora oživljal žrtev ker bi se mu zasmilila. Res si psihoanalitik, hahaha.Storilec, ki je žrtev s kijem tolkel po glavi je imel samo en cilj, ubiti žrtev. Kakšno usmuljenje neki. Ne vem kdo te je sploh
  pripravljen poslušati.

  • trumpet2018

   res je, še nisem slišal da bi morilec oživljal žrtev, ta kvazi psiholog Vodeb kar nekaj bluzi v tri krasne. Po mojem je tisti psiho hodil v bolnico samo zato da ji je lahko grozil in jo še naprej maltretiral psihično,zato si ženska en upa odpret ust

   • pajot

    Absolutno.

   • Observer

    Saj se ni šlo za usmiljenje, ampak golo računico, prekalkulirano dejanje, alibi. Češ poizkušal sem jo oživljati, poglejte kri imam na rokah, ker sem ji želel pomagati, jaz že nisem bil. Ljudje so pripravljeni storiti marsikaj, da zakrijejo sledi za sabo. Po drugi strani pa morajo paziti, da zaradi tega ne obsodijo nedolžnega človeka, ki je res želel pomagati. Nedolžen, dokler ni dokazana krivda je pravilo.

  • KumroWC

   No ja, Krstić, potem nam pa ti razloži še: zakaj so pogosti primeri, ko npr. požigalec sodeluje v gašenju požara (ki ga je sam zanetil), zakaj se morilec vrne na prizorišče (ali celo aktivno sodeluje pri preiskavi) etc. Ali je pač to preveč za tvojo kamionarsko pamet?

   • Dragan Krstič

    WC, ne bom ti razlagal zakaj piroman sodeluje pri gašenju požara in zakaj se morilec vrne na kraj umora oziroma se udeleži pogreba žrtve ker ti tako in tako ne bi nič razumel. Ti si samo specialist za čiščenje WC školjke, na to se pa jaz ne spoznam.

    • KumroWC

     Hehe, Krstiću … sem vedel, da ne boš znal odgovoriti. Znaš samo pljuvat, ko pa je treba z argumentiranimi odgovori postreči, si pa bos. Bedak si bil in boš ostal. Še en več, ki bo na koncu samo – gnojilo za zemljo.

     • Dragan Krstič

      WC, ti si pa očitno velik strokovnjak za gnojila in gnoj. Ja sevda, WC majster mora biti vsestranski glede gnojil.

     • KumroWC

      Ampak še vedno čakam tvoj odgovor. No …

 • Skrajno Desni

  Kakšna gnila država je ta Slovenija, ves sistem obvladujejo kriminalci policija sodstvo pa nič so njihovi podrejeni žalostno kaj je nastalo iz te male Slovenije.

 • Olga101

  Storilca ni videla, ve pa da ni bil mož? Policija osumljencu – možu ni prepovedala približevanja žrtvi in jo je le ta obiskoval v bolnici?!!! Mož je bil odličen, po besedah sodnice, zakaj se je vračala od ljubimca?

  • Anton

   kaj veš, morda njen partner ni imel prave tehnike. Veličina včasih ne zadosti kvaliteti storitve

   sarkazem press

 • centurion

  Potem bo pa ta Horvat postal osebnost leta.
  Ker je uspešno oživljal ženo,
  ki jo je pred tem neuspešno ubijal.
  Razumi, če moreš…

  • Dragan Krstič

   Vodeb ga bo zagovarjal s svojo psihoanalizo.

  • trumpet2018

   za takšne je pravni sistem izumil “trenutno neprištevnost”

 • resnicaboli

  Torej je ljubimec fotograf??

 • Dragan Krstič

  Kdorkoli je storil to dejanje je psihopatska osebnost in “psihoanalitik” Vodeb bi lahko vedel da takšna oseba ne pozna usmiljenja.

  • KumroWC

   Krstić, še na ta post ti odgovarjam. Vidi se, da nimaš nobenega znanja, v žaljenju si pa neprekosljiv. Če bi poznal osnove psihologije, bi vedel, da imata sočutje (usmiljenje) in sadizem pogosto skupne korenine. Lahko ti na “medvedjem primeru” razložim. Dovolj je že, če pogledaš objave zagovornikov ohranitve medvedov. Mimogrede, da me ne boš obtožil česa, tudi sam upam/si želim, da obstajajo še druge rešitve, kot odstrel. Skratka, poglej te razprave, koliko sočutja premorejo nekateri zagovorniki medvedov, na drugi strani pa sadizma (privoščijo starki, da bi jo medved raztrgal ali da bi lovci kar njo odstrelili oz. ubili). Tako, z moje strani zaključujem razpravo s teboj, ker nimaš nobenih osnov, samo žalit znaš.

   • Dragan Krstič

    Hahaha, WC. Sočutje do medvedov in sočutje do žrtve ki jo želiš ubiti sta pa dve diametralni zadevi.Tisti, ki želi nekoga ubiti ne pzna sočutja do žrtve.

    • KumroWC

     Ne razumeš poante. Ni čudno, da se tam v tvoji Bosni reče: “glup si ko kurac”.

     • Dragan Krstič

      KumroWC alias Roman Vodeb, kakšen psihoanalitik in čuteč človek si je razvidno iz oddaje VVfaktor171, Janšavs.Kučan kjer razpredaš svoje blodnje o naravnem pravuin masovnih pobojih nedolžnih žrtev po 2WW. Samo psihopat je sposoben izustiti kaj takega. Obišči kakšnega psihoterapevta ker ga rabiš.

 • pajot

  Njena prva izjava policiji je bila,da se ničesar ne spomni. Ko pa jo je obiskal mož,se je nenadoma spomnila tega,da jo je vzdrževal pri zavesti. Z razbito lobanjo. Ne me fopat.

  • Andrej

   Če sodniki tako delajo…..

  • xtc

   Vzdrževal jo je pri zavesti zdravniki v UKC so jo pa oživljali-torej nekaj ne štima se ti ne zdi?.

   • pajot

    Ravno to govorim.

  • Observer

   Amnezijski zid zaradi povzročenega strahu, groze in travme (MK ultra deluje na tem principu). Ko žrtev vidi osebo, ki je bila povezana z njo, se ji lahko sproži določen “flashback”, ki pa je lahko tudi izkrivljen zaradi tega ker se vse zgodi hitro. Ne da se mi razglabljat, ampak v tej smeri. Seveda, drugo je pa, če si je vse izmislila.

 • hle

  Dejstvo ki tukaj bode v oči je da policija in tožilstvo svojega dela nista opravila kot bi morala nista ustrezno zaščitila žrtve vprašanje pa je sedaj ali namerno ali nenamerno

  • rabbit

   Preberite si današnje pisanje Bojana Požarja pa vam bo več jasno.

   • xtc

    Ni tako jasno,kajti očitno je krog kurbirjev širši kot izgleda na prvi pogled.

   • hle

    Sem prebral in še vedno ostajam pri istem ženska je žal spoznala da ji pravna država ne more pomagat zato ker je pač ni in to kot sodnica prekleto dobro ve v bistvu zadevo bolje od Bojana opisuje en komentator pod člankom

  • xtc

   Mislim ,da so opravili,ampak vse bolj sumljivo postaja ,da so čitno naleteli na imena,ki ne smejo v javnost,povezave in kaj se je dogajalo konkretno,prevelik škandal-razen ,če se nekdo n zagovori.

 • Dragan Krstič

  Sicer pa si poglejte video: VVfaktor171 Janša vs. Kučan/ mag.Roman Vodeb dr. Boštjan Turk.
  Spoznali boste kako sočuten je ta oh in sploh psihoterapevt.

 • Amerikanc

  V sodničini glavi je šlo za hiter preobrat. Že ve zakaj !

 • Dragan Krstič

  Nova zakaj ste zbrisali moj komentar o oddaji VVfaktor 171 kjer Roman Vodeb razlaga upravičenost množičnih pobojev po 2WW.

 • Skrajno Desni

  Če sodnica samo pomisli da izreče eno besedo bo zagotovo mrtva, takšen je naš kriminalni sistem.

 • Foglof Tunek

  “Ekskluzivno za spletni portal Nova24TV pa je dogajanje komentiral tudi priznani psihoanalitik Roman Vodeb!”

  … ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha … priznani psihoanalitik Roman Vodeb ????… Ma ne me jebat.
  Pravi psihoanalitik, Lunaček, je pojasnil, da ni možno Freudove teorije razumeti tako rigidno, kot jo interpretira Vodeb, da so njegove interpretacije deloma problematične in poenostavljene, hkrati pa je Vodebovo strokovnost zamajalo tudi vprašanje enega od prisotnih poslušalcev, ki je želel vedeti, kakšna je formalna Vodebova izobrazba in kakšne so njegove praktične izkušnje na področju psihoanalize. Izkazalo se je, da Vodeb po izobrazbi sploh ni teoretski psihoanalitik kot se predstavlja v javnosti in na fake news medijih ala Nora24TV !!!

  • gušto

   Foglof Tunek • 5 hours ago
   “Ekskluzivno za spletni portal Nova24TV pa je dogajanje komentiral tudi priznani psihoanalitik Roman Vodeb!”
   ha, ha, ha, Big Bird, a si se že zbudu ?

  • Dostmamrecesijeinpičkarije

   A te je šmarnica usekala???????

 • Antonius

  Klinc pa zakonska pooblastila na katera se policija ves čas sklicuje.Od trenutka naprej, ko policija in kriminalisti pridejo na mesto zločina, tudi sorodstveno najbližjim žrtvi ne dovolijo, da se dotaknejo česarkoli.
  Vse policijsko inšpektorsko delo pod velik vprašaj postavlja dejstvo, da so se z nerazumnim časovnim zamikom spravili nad preiskavo avtomobila in širšega okolja hiše, pred katero se je zgodil zločin.
  Zakonska pooblastila in preiskovalni sodnik me bolj, kot ne, prepričujejo, da iz te moke ne bo nobenega šmorna. Tovrstni način dela in preiskave se bo končala s podobnim končnim rezultatom, kot ga poznamo že s primerom skoraj umorjenega novinarja Petka.
  Na koncu silnih naporov preiskovalnega sodnika in nesposobnih kriminalistov bo ostalo zgolj opozorilo vsem, da si globoko državni marsičesa ne dovolijo.
  Roman Vodeb naj nam razloži, zakaj je morilca Tita po njegovi smrti tako opeval.
  Oglejte si psihoanalitika na povezavi, ko je lezel nekam, kamor noben, ki se spoštuje v nobenem primeru ne gre.
  https://www.youtube.com/watch?v=dTHeo2Wpoy4&t=29s

 • Miro Jereb

  SODNICA ? In s policijo ni hotela sodelovati ? Lepo vas prosim. To smrdi do neba. Po erjavčevem, korlovem komentarju je napaka ta, da jo je “nekdo” ponoči…podnevi bi jo lahko. Slovenija je VARNA država. Danes prestopil mejo le POL migranta. Alenčica ermonc pa je vsem vojakom kupila frače, eno za “živu silu”…drugo za nisko leteče avione. Adijo pamet.

 • Miro Jereb

  Psihologije je precej gumijasta znanost in Vodebu nič ne očitam njegovega pogleda na vse to, lahko da ima prav. Človek je čudno bitje in nekje na svetu se taka dejanja odobravajo nekje pa ne. Danes ubiješ svojega sovraga in dobiš 20 let zapora…jutri jih ubiješ 100 in dobiš medaljo. Okoliščine pa so ti lahko všeč ali pa ne. To je nikoli končana zgodba.

 • mare

  Slovensko sodstvo, vedno mutijo, nočejo resnice.

 • Clemen J.

  Ce mene vprasate, bi bilo za vse javne usluzbence, policije, vojske, sodnike in take ki imajo v rokah cloveska zivljenja obvezno previrjanje s poligrafom. Ne pa da se sedaj zavaja in porablja davko placevalski denar.

 • alojz

  Tale burleska je za javnost. Nekaterim je zelo pasalo, da jo prebuta neznanec zaradi službe. Bo dvignilo ugled sodstva (pa plače tudi). Potem ugotovijo, da jo je partner z katerim se ločuje. Medtem si omisli ljubimca. To pa ne bo dvignilo ugleda sodstva. Pa naredijo novo varianto. Partner je naenkrat oh in sploh dober. Saj je menda SD. Takih se ne ovadi. Ovadila je pa neznanca. Ta je neznanca sposobna tudi obsodit. Pa bomo vsi zadovoljni in srečni do konca dni.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM !
  Kaj je v konkretnem ozadju – tega primera
  – naj ugotovijo kar za to poklicani.
  Jaz povem le splošne osnove – takih zapletov,
  ki ponavadi – ti zapleti – iz “duhovno ne dovolj zrelih osebnosti”,
  ki
  so te zaplete in tragedije – povzročile !
  Duhovno prazni ljudje – zapadajo – v iracionalnost ! V nasilje nad drugimi.

  Moški,
  ki ne dojame ali ne pozna
  SLAVNEGA REKA – KRALJA SALOMONA
  – NAJ
  RAJE NE IMA, SPLOH NIMA – STIKOV Z OK ŽENSKAMI !
  Modri Salomon je rekel:

  “ŽENSKA MORA V SVOJEM ŽIVLJENJU NAJTI MOŠKEGA,
  KI JO IMA RES RAD – TAKO
  KOT
  IMAJO NORMALNI STARŠI RADI – SVOJE OTROKE.”

  Normalni starši imajo res radi svoje otroke in se bojijo zanje, skrbi jih – zanje.
  Skratka
  – le takega moškega – mora imeti, najti – vsaka ženska.
  Če
  moški nima
  na zgornji način – res rad – svojo žensko
  se
  dogajajo – take – katastrofe, AMEN. . L.r. Janez K. Kern KOMENDA

 • gušto

  Kako lahko verodostojno komentira in piše ovadbe, če je še v bolnici in je ob napadu zgubila spomin ?
  Kdaj se ji je pa povrnil spomin ‘? Je bilo to strokovno, medicinsko dokazano ?
  Saj me niti tolk ne zanima, kaj imata med seboj, ampak… ko pa so vsi, s politiko in sodstvom vred, vrgli v luft vso Slovenijo, zdaj pa takole beremo…..
  Meni mal preveč smrdi.
  Mal preveč jo je udaril.

 • Liberalec

  Večina naroda je poneumljena, moralno pohabljena in ideološko opranoglava. VSI PA NISMO.

 • Amerikanc

  Vodeb sam, je najbolj potreben psihoterapevta.

 • Nšo-či

  Končno se je oglasila. Razumno…, nič prestrašeno. Kljub udarcem. Kako naj bi Vodeb to razumel?

 • AlternativaZaSlovenijo

  Edino možno v Sloveniji. Smrdi pa do neba. Forenzično delo opravljeno “odlično” , tožilstvo in sodstvo “opravila” svoje delo. Obsojen bo neznani storilec z neznanim orodjem, orožjem, no ja; vsaj kraj in čas nista neznana. Malo spominja na afero Patrija.

  • tohuvabohu

   V resnici mnogo bolj spominja na afero Novič. Pri Patriji sploh ni bilo trupla in si je bilo treba zločin izmisliti.

 • šmentanamuha

  Hm, tole je čudna zgodba, zelo čudna. Zaenkrat sploh ne vemo, kaj je sodnica povedla, ker ves čas dobivamo samo izjave preko posrednikov. Mislim, da tole sploh ni njena izjava. Če so žensko z razbito glavo in polomljenimi okončinami morali oživljati, dvomom, da je po enem tedni že sposobna klepetati in dajati takšne izjave in vlagati tožbe in ne vem kaj še. Sploh policija je preveč klepetava in se trudi z raznimi podrobnostmi. Meni se prej zdi, da je tale uboga reva postala ujetnica globoke države. Če ne bo nazadnje pristala nekje na zaprtem oddelku psihiatrije in nihče več je ne bo videl.

 • tohuvabohu

  Bravo Nova, danes ste postavili svetovni rekord v dolžini naslova članka.

 • tohuvabohu

  O morebitnem razlogu za ovadbo neznanega storilca je Vodeb povedal, da je vprašanje, kdo sploh je “neznani storilec”.
  Brihtna buča tale Vodebil, hehe.

 • GverilaStyle

  “Poskus umora v Mariboru: šef kriminalistov na domu obiskal osumljenega?
  Kriminalistična preiskava poskusa umora mariborske sodnice Daniele Ružič je v slepi ulici. Oškodovanka je kazensko ovadila neznano osebo, ne pa svojega partnerja Andreja H., ki ga sumi policija. Andreja H. naj bi v ponedeljek na domu obiskal vodja mariborskih kriminalistov, kar pa na policiji zanikajo.”…..takole dnevnik poroča….nova pa pač nima teh podatkov!

 • mapu

  Na koncu se bo izkazalo, da je revica padla po stopnicah, ko je hotela vstopiti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!