fbpx

Družinska tragedija v Podčetrtku: Sin (13) umrl nasilne smrti – zadušil ga je oče, ki je nato sodil še sebi

Foto: STA

Nedeljo, 2. aprila, je zaznamovala družinska tragedija, saj so v Podčetrtku našli mrtvega 49-letnika in njegovega 13-letnega sina. Sin je po poročanju nekaterih medijev umrl nasilne smrti, celjska policija pa je potrdila, da je oče sina zadušil. Na kraju tragedije so našli tudi pismo, ki ga je mogoče povezati s tem žalostnim dogodkom.

Tiskovni predstavnik Policije Peter Pungartnik je potrdil, da so bili policisti o tragediji v Podčetrtku obveščeni že včeraj zvečer okoli 20-e ure. Po podatkih nekaterih medijev sta umrla 49-letni oče in njegov 13-letni sin  slednji naj bi umrl nasilne smrti. Deček naj bi bil sicer otrok s posebnimi potrebami, mama, ki ni Slovenka, naj bi ga zapustila že pred leti, zato sta z očetom živela sama. Danes pa je grozljivo novico potrdila tudi policija iz PU Celje, ki so razkrili več o tem dogodku. Potrdili so, da v ta dogodek nedvomno ni bila vpletena tretja oseba. Motiv, zakaj je oče to storil, še ni znan, bo pa verjetno več razkrilo pismo, ki ga je mogoče povezati s tem dogodkom, in ki je bilo najdeno v ‘hiši groze’ v vasi Gostinca blizu Podčetrtka.

Vodja sektorja kriminalistične policije PU Celje Damijan Turk je še razkril, da tega dogodka ni mogoče povezati z družinskim nasiljem, pa tudi ta družina nikoli ni bila obravnavana zaradi nasilja. Mati je sicer tuja državljanka, skrbništvo nad otrokom pa je imel oče. Ta je svojega sina zadušil, nato pa storil samomor. Tako oče kot sin sta živela v težkih ekonomskih razmerah, saj je bil oče samohranilec brez službe.

Trupli so odkrili v stanovanjski hiši, kjer so kriminalisti zaključili ogled kraja te družinske tragedije v zgodnjih jutranjih urah. Negibno telo enega od umrlih na tleh je skozi okno opazil podnajemnik, ki je nato nasilno vdrl v prostor in po tragičnem odkritju poklical policiste.

M. S.