Dva Bosanca in Srb, ki so bili na Ptujskem v enem dnevu ujeti pri tihotapljenju migrantov, pristala v priporu!

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

V sredo so policisti na Ptujskem v kratkem času obravnavali tri ločene dogodke tihotapljenja migrantov. Uspeli so prestreči 22 nelegalnih migrantov, od katerih so bili vsi polnoletni že vrnjeni na Hrvaško, mladoletni pa bodo po formalnem postopku. Pri tem so ujeli tudi tri tihotapce, ki so že v priporu, grozi pa jim do 8 let zaporne kazni!

To sredo je bilo za policiste na Ptujskem posebej napeto in to že zelo zgodaj zjutraj, v treh ločenih dogodkih so namreč prestregli kar 3 tihotapce nelegalnih migrantov. Policisti policijske postaje Gorišnica so v Mali Varnici že ob 4.42 uri ustavljali osebno vozilo z zagrebškimi registrskimi oznakami, ki je v Slovenijo pred tem nelegalno vstopilo s Hrvaške. Voznik je uspel obvoziti policijsko vozilo in je nato pospešeno odpeljal proti Malemu Okiču, še preden pa bi ga policisti dohiteli je ustavil in voznik se je s šestimi potniki razbežal.

Kmalu je bilo jasno, da gre za še en primer tihotapljenja ilegalcev, malo po 5. uri so policisti v gozdu že prijeli 2 državljana Bangladeša in enega Pakistanca. Približno dve uri po dogodku so policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov prijeli še voznika, 27-letnega državljana BiH, malo pred 8. uro pa je komandir policijske postaje Podlehnik v Zgornjem Leskovcu prijel še preostale tri potnike iz opisanega vozila, 2 državljana Bangladeša in enega državljana Pakistana. V postopku so policisti ugotovili, da je voznik tri tujce prevažal na zadnji sedežih, tri pa v prtljažnem delu vozila.

foto: epa

Le pet minut kasneje ustavili še eno vozilo z 8 migranti
Le pet minut kasneje, ob 4.47, so policisti PP Podlehnik v Vidmu pri Ptuju ustavljali še en osebni avtomobil z zagrebškimi registrskimi oznakami. Tudi ta voznik na znake policistov ni ustavil, ampak je z vožnjo nadaljeval do avtoceste A4, kjer se vključil nanjo, za smer Maribor. Avtocesto je zapustil na Hajdini in vožnjo nadaljeval proti Slovenski Bistrici. Policisti so ga ves čas na predpisan način ustavljali, vendar voznik ni ustavil. Zaradi tega so policisti PP Slovenska Bistrica pri Veleniku uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil – Stinger. Voznik je zatem, ko je prevozil Stinger, s prebodenimi levimi pnevmatikami zapeljal z vozišča in iz vozila pobegnil. V vozilu je pustil 8 poškodovanih migrantov, ki jih je tihotapil in sicer 6 državljanov Bangladeša in 2 državljana Pakistana. Voznika, 33-letnega državljana BiH so policisti Postaje prometne policije Maribor prijeli kmalu po nesreči. Na kraj so poklicali tudi reševalce, ki so dva tujca odpeljali na pregled v UKC Maribor, ostalim pa površinske rane oskrbeli na kraju nesreče. Poškodbe prepeljanih v UKC niso hude.

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Tudi v tretjem vozilu 8 migrantov, vozniki so delovali v skupini in vozili drug za drugim
In še tri minute kasneje, ob 4.50, so policisti PP Gorišnica v Dolanah ustavili osebni avtomobil, z zagrebškega registrskega območja, ki ga je vozil 38-letni državljan Srbije. Tudi ta je v vozilu prevažal 6 državljanov Bangladeša in 2 državljana Pakistana, ki jih je pred tem nedovoljeno prepeljal iz Republike Hrvaške.

Foto: STA

Tihotapcem, ki so v priporu, grozi do 8 let pripora, vsi polnoletni migranti pa so že vrnjeni na Hrvaško
Vsem trem voznikom (dvema državljanoma BiH in enemu državljanu Srbije), ki so sicer delovali v skupini in so do hrvaško-slovenske meje vozili drug za drugim, je bila takrat odvzeta prostost in so bili po zbranih obvestilih, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zoper vse tri, po zaslišanjih, odredil pripor. Kazenska ovadba zoper njih je bila podana na podlagi 6. odstavka, 308. člena Kazenskega, saj so z navedenim kaznivim dejanjem povzročili nevarnost za življenje in zdravje tujcev. Za navedeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let in denarna kazen. Dvanajst odraslih migrantov smo 5. 9. 2019, predali hrvaškim varnostnim organom, 8 mladoletnih pa smo nastanili v Centru za tujce in jih bomo hrvaškim varnostnim organom predali v formalnem postopku.

Rok Krajnc

 • Terminator

  Do Bangladeša je skoraj 13h z letalom, pa kako je lahko toliko bangladešcev tukaj.

  • ZatonMesecnikov

   Lealska karta do Beograda ali pa Sarajeva….

   • Terminator

    Do Ljubljane je samo 960€

    • ZatonMesecnikov

     Skupaj vržejo doma in žlahta. Ker že z eno podporo v Nemčiji je vložek povrnjen.

     • Marija

      Saj ne rabi žlahta.Te regrutirajo kriminalci družini dajo denar da gre en član temu priskrbijo vse,da bo opravljal naloge za katere je določen.Če ne imajo njegovo družino za talce.To je globalna mafija kriminal brez meja.Še enkrat napišem preberite knjigo Vsemogočna mafija kriminal brez meja.Vse vlade so placane in pod pritiskom,ker je vsak proračun držav kontaminiran75% mafijskega denarja.Ta pa seveda prihaja s tihotapljenjem največ mamil tone in tone v vseh mogočih oblikah.K atera država ali predsednik ali sodnik koga obtožipa seveda v kratkem času izgine.To smo dosegli z blagostanjem in globalizacijo,trgovino brez meja in držav brez meja.

  • samotoje

   Saj ne grejo z letalom.

 • branči

  vnebovpijoča krivica! tihotapce zapirajo, čeprav so izrazili željo za pridobitev azila! morajo nevladne organizacije takoj sprožit postopke,za odpravo tega člena v zakonu!

 • montyamp

  A je bil Masleša ????
  Pa smo ga le dobili .

 • Unikatna

  To je napaka! Mislite 8 zapora? “Tihotapcem, ki so v priporu, grozi do 8 let pripora, vsi polnoletni migranti pa so že vrnjeni na Hrvaško.”

  Ah ja…za nagrado jih bodo izpustili…

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU.
  KDO
  JE BIL T.I. MARŠAL TITO?
  Iz moje “SLOVENIANE”
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

 • antimur

  Srbi, Bosanci in Šiptarji, kjerkoli so delajo samo sranje, pač zabita in pokvarjena balkanska drhal.

 • Janez Kepic-Kern

  !MAČKA V ŽAKLJU – MI NE SPRJMEMO”
  BELE VRANE
  https://www.youtube.com/watch?v=8K36-f1qdJ8

  NI ŠALA – RESNO.

  PONAVLJAM.
  In
  opozarjam – zlasti
  vse Vas
  cenjene t.i. pomladnike – PIŠOČE – na ta OK E-PORTAL NOVE24TV.

  TA E-PORTAL
  IN TI KOMENTARJI – SO VELIKO BOLJ BRANI
  – KOT SI MI PODPORNIKI SDS – SPLOH – PREDSTAVLJAMO.

  Ex KP, ZK ljudje – te komentarje – ZAGOTOVO ZELO VELIKO BEREJO
  KER JE NOVA24TV
  IN KER SO – TUKAKŠNJI, TI KOMENTARJI
  – EDINI VIR
  INFORMACIJ EX KP ZK-JEM o nas protikomunistih, o SDS ITD.

  MOJE T.I. ŠALE
  NPR. O
  VERJETNO
  – MOŽNO OBSTOJEČEM NEFORMALNEM “DRUŠTVU, KLUBU” – “MAČKI V ŽAKLJU”
  namenoma tako pišem,
  ne zaradi vas,
  za katere vem, da ste – proti ex KP, ZK, SD, LEVICA, LMŠ , DESUS ITD.
  Tako
  NAMENOMA tako razvlečemo -pišem,
  ker s takim načinom – močno
  BEGAM
  IN HKRATI
  ARGUMENTIRANO – INFORMIRAM ZLASTI “ŽAL NAŠE” T.I. EX KP, ZK-JE.
  MISLIM NA
  POSLANCE EX KP, ZK STRANK IN NA
  običajne ex KP, ZK BRALCE,
  KI ZELO BEREJO TA OK E- PORTAL NOVE24TV

  TA PORTAL IN TE KOMENTARJE – ZELO VELIO BEREJEJO,
  samo si
  NE UPAJO
  SODELOVATI – v polemikah – TU, na tem OK E-PORTALU NOVE24TV.

  Ti
  komentarji so VELIKO BOLJ BRANI KOT SE TO ZDI
  NAM PODPORNIKOM – OK SDS.
  Saj celo to,
  kako bi celo znova uvedli CENZURO
  – premišljujejo
  PRAV ZARADI – te NOVE24TV
  IN
  ZARADI TEH KOMENTARJEV.. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Marija

  Saj sedaj odpirajo množično letališča po vseh državah Afrike jih bodo množično vozili kar z letali.Bo hitreje in ceneje,da dosežejo kritično maso v Evropi.T o je popolna okupacija.Li se v Bruslju res ne bodo zbudili?Očitno jih takšna okupacija še vedno preveč stane in je prepočasna za kriminalne načrte.