fbpx

“Ekipe čakajo na komando” – Janša in Tonin na dom prejela grožnjo s smrtjo in priložen naboj večjega kalibra

Kolaž groženj obrambnemu ministru in predsedniku vlade.

Predsednik vlade Janez Janša in obrambni minister Matej Tonin sta spet prejela grožnje s smrtjo. Očitno gre v obeh primerih za istega storilca. Grožnje naj bi prišle do njiju po pošti že v petek, v pisemski pošiljki jima storilec grozi z likvidacijo, priložena sta bila naboja večjega kalibra. Primer preiskuje policija.

Kot je razvidno iz fotogradiva, ki smo ga dobili v uredništvo, je bil naboj skupaj z besedilom poslan v ovojnicah na domača naslova tako Janeza Janše kot Mateja Tonina. Zanimivo je, da so se pri Toninu nekoliko bolj potrudili z dolžino besedila, obljubljajo pa mu likvidacijo. Pri premierju Janši je bila dodana fotografija njegove družine.

Predsednik vlade je v kuverti med drugim prejel fotografijo sebe z narisano tarčo, neznani pošiljatelj ali pošiljatelji pa so tarče narisali tudi na fotografijo njegove družine. Nad fotografijo je bil pripis z grožnjo s smrtjo in opozorilo, da “ekipe čakajo na komando”. Neznani pošiljatelj (oziroma pošiljatelji) s smrtjo sicer ni grozil le prejemnikoma pošiljk, temveč tudi vsem podpornikom aktualne vlade, poroča spletni portal Siol.

Za komentar dogajanja smo povprašali tudi predsednika republike Boruta Pahorja, predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča in predsednika državnega sveta Alojza Kovšco. Odgovore bomo objavili brž, ko jih prejmemo.

Je pa očitno, da gre tudi v tem primeru za posledico ustvarjanja psihoze s strani mainstream medijev. Bo to sedaj dokončno streznilo tiste, ki še vedno verjamejo v dobre namene potomcev komunistične revolucije?

T. F.