fbpx

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE S POŽARA: Gori garažna hiša sredi Ljubljane, na kraju tudi policija! Gre za nameren požig?!

Foto: Škandal24

V Ljubljani za Bežigradom, natančneje na območju Plave lagune, se tre policistov in gasilcev. Od prestrašenih Ljubljančanov, ali gre morda za nameren požig, nam je uspelo izvedeti, da gori garažna hiša!

Bili smo na kraju požara, kjer smo se prepričali, da smrdi po plinu in zažgani plastiki. Vzrok smradu naj bi bil požar v garažni hiši Plava laguna. Ena izmed domačink, doma iz sosednjega bloka, nam je v šoku zaupala: “Iz garažne hiše se je valil tako črn dim, da sem mislila, da gori cela Plava laguna!” O požaru poroča tudi Uprava RS za zaščito in reševanje, ki piše, da gasilci gasijo požar v večjih stavbah in večjega obsega.

Pridobili smo informacije zanesljivega vira, ki nam je zaupal, da so zagoreli dva motorja, več koles in dva garažna boksa. Središče požara naj bi bilo po zanesljivih informacijah na enem izmed motorjev. O tem, kakšen je obseg požara, pa priča tudi podatek, da je bila v celoti zakajena celo bližnja kinodvorana.

Več pa na spodnjih fotografijah:

Foto: Škandal24

Foto: Škandal24

Škandal24

Foto: Škandal24

Foto: Škandal24

Škandal24

Za dodatne informacije smo se obrnili na PU Ljubljana. Ti so nam odgovorili: “PU Ljubljana je bila danes okoli 11. ure obveščena, da se iz garaž na Linhartovi cesti vali dim. Na kraj so bili napoteni gasilci in policisti. Po prvih zbranih obvestilih naj bi zagorelo v garaži, požar pa so gasilci uspeli pogasiti. Ko bodo zaključene vse aktivnosti policistov in gasilcev, bomo odgovor dopolnili.”

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri sumov kaznivega dejanja
Kasneje pa so s PU Ljubljana še dopolnili poročilo: “Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja je znano, da je zagorelo v enem od garažnih boksov, v katerem je bilo na polnilec priklopljeno električno kolo. Požar se je razširil še na sosednja kolesa in garažne bokse (4-5), v katerih so bile razne stvari. V njih ni bilo parkiranih avtomobilov. Ob požaru se je sproščal dim, ki se je valil po garaži in proti stanovanjskemu delu zgradbe. Iz preventivnih razlogov je nekaj stanovalcev v času aktivnosti gasilcev stanovanja zapustilo. V dogodku ni bila poškodovana nobena oseba, nastalo pa je za več tisoč evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri sumov kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.”

Škandal24.si