fbpx

[EKSKLUZIVNO] Začelo se je: Migrant Eritrejec v Ljubljani večkrat zaporedoma zabodel 43-letnika!

Ljubljana. Slika je simbolična (Foto: iStock)

Na našem portalu v nasprotju z drugimi mediji redno poročamo o kaznivih dejanjih, v katere se zapletejo migranti, ki so v Evropo prispeli v času masovnega migrantskega vala, saj ne želimo cenzurirati resnice, da migranti niso pripravljeni na proces integracije v našo družbo. V ljubljanskih Savljah je migrant z eritrejskim državljanstvom večkrat zabodel 43-letnega moškega, ki je bil zaradi poškodb pripeljan v ljubljanski Klinični center. Kot lahko vidimo, tudi naša domovina Slovenija ni imuna na razgrajanje migrantov.

S Policijske uprave Ljubljana so potrdili, da so bili v sredo, 29. novembra, nekaj pred 15. uro, obveščeni o poskusu uboja, v katerega je bil vpleten 24-letni Eritrejec. Po do zdaj znanih podatkih je na območju Savelj prišlo do spora med znancema, torej med migrantom in 43-letnikom, ki je prerasel v fizični obračun. Štiriindvajsetletnik je moškega večkrat zaporedoma poškodoval z ostrim predmetom, zaradi česar je bil poškodovani odpeljan na zdravljenje v ljubljanski Klinični center. Poškodovani pa po razpoložljivih podatkih policije naj ne bi bil v smrtni nevarnosti.

Čeprav je osumljenec kraj dogodka zapustil, ga je policija kmalu po pobegu prijela in mu odvzela prostost. Kriminalisti so začeli preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja, zoper osumljenca pa je bil po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku odrejen pripor. Štiriindvajsetletni državljan Eritreje, ki je večkrat zabodel 43-letnika, v Sloveniji živi na podlagi odločbe o dovolitvi zadrževanja po 73. členu Zakona o tujcih.

Zakon o tujcih (ZTuj-2), 73. člen (dovolitev zadrževanja)

Kot lahko vidimo, je v drugem odstavku 73. člena Zakona o tujcih več različnih alinej, na podlagi katerih je mogoče, da so 24-letniku dovolili bivanje v Sloveniji. Nismo še prejeli odgovora na vprašanje, katera izmed alinej je tista, na podlagi katere konkretni migrant biva v Sloveniji. Po tem, ko bomo od Generalne policijske uprave prijeli odgovor, ga bomo objavili.

N. Ž.