fbpx

[Ekskluzivno] Migrant iz Maroka kradel v trgovini na Čopovi v Ljubljani, nato pa se je spopadel z varnostnikom in mu grozil, da ga bo ubil!

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

V sredo okoli 17.30 je migrant – državljan Maroka – želel okrasti trgovino z oblačili na Čopovi ulici v Ljubljani. Ko ga je varnostnik odkril, ga je migrant udaril, začeli so se pretep in grožnje. Maroški migrant si je celo sam prizadejal poškodbe. Dogodek je potrdila policija, na kraju so bili reševalci.

Na dan prihaja vse več kriminalnih zgodb okoli kriminalitete, ki jo povzročajo migranti. Potem ko se še vedno ni polegel prah zaradi ugrabitve 79-letnega Mirka Moravca, je več različnih virov danes obvestilo uredništvo Nova24TV, da je v sredo ob 17.30 na Čopovi ulici v Ljubljani v eni izmed trgovin z oblačili prišlo do incidenta, v katerem je bil udeležen tuj državljan – migrant iz Maroka.

Prišlo je do spopada med varnostnikom in migrantom
Da je 26-letni migrant sumljiv, je opazil varnostnik trgovine, ki je moškega začel spremljati, ko je ta z oblačil strgal varovalo proti krajam. Ko ga je varnostnik opozoril, ga je migrant tudi fizično napadel in mu celo grozil s smrtjo, nam je povedal očividec. Policija je potrdila, da je varnostnik dobil udarec, vendar je k sreči uspel obvladati nasilneža, nato pa je obvestil policiste. Kot so nam povedali na PU Ljubljana, so posredovala tudi reševalna vozila, saj si je migrant sam prizadejal poškodbe. Kršitelju so policisti zaradi kršitve določil zakona o zasebnem varovanju izdali plačilni nalog.

Na Čopovi v Ljubljani je vse več migrantske kriminalitete. (Foto: STA)

Kot nam je zaupal eden izmed bralcev, postaja Čopova ulica v središču Ljubljane redno zbirališče tujerodnih migrantov, redno so priča tudi krajam po tamkajšnjih trgovinah, migranti so tudi zelo nasilni in se nikogar ne bojijo. Gre pa v večini primerov za migrante iz severne Afrike – državljane Tunizije, Maroka in Alžirije. Ker je migrantska kriza vse hujša, bo ilegalcev vedno več, s tem pa tudi vse več problemov, ki jih policija ne bo zmogla reševati preventivno.

Varnostna situacija ni ustrezna
Spomnimo, da so se najhujše slutnje in posledice migracij uresničile z ugrabitvijo 79-letnega Mirka Moravca iz Bele krajine, varnostna situacija je popolnoma ušla izpod kontrole. Domačina iz vasi Mali Nerajec so migranti zvezali z vrvjo, stlačili v prtljažnik njegovega avtomobila in pobegnili v smeri proti Italiji. Pri Sežani so ga izpustili in pot čez mejo nadaljevali sami, pozneje pa jih je prijela italijanska policija. Predsednik vlade Marjan Šarec in notranji minister Boštjan Poklukar sta kljub temu zatrjevala, da je varnostna situacija ustrezna, čeprav ob določenih dnevih policija ujame tudi več kot 100 migrantov, številni pa nadzoru uidejo in nato povzročajo težave.

Foto: STA

C. Š.