fbpx

[Ekskluzivno] Množične kraje alžirskih migrantov v središču Ljubljane – v enem dnevu okradli več trgovin!

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Policisti si bodo petek, 16. februarja, posebej zapomnili, saj so jim največ preglavic povzročale kraje v trgovinah v središču Ljubljane, za katere pa se je izvedelo, da so jih povzročili tuji migranti – vsi iz Alžirije. Pri tem so bili prijeti 18-, 22-, 30- in 31-letni moški, državljani Alžirije.

S policijske uprave Ljubljana so nam potrdili, da so jih varnostne službe v petek obvestile o kraji v eni izmed prodajaln na Čopovi ulici v Ljubljani, kjer so prijeli 18- in 31-letnika. V drugi prodajalni na Čopovi pa so prijeli še enega migranta, starega 30 let.

Z do zdaj zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 18-letni Alžirec v treh različnih prodajalnah v središču Ljubljane odtujil oblačila v skupnem znesku okoli 190 evrov, 31-letni Alžirec pa oblačila v znesku 40 evrov. Prav tako na Čopovi ulici je 30-letni Alžirec v prodajalni oblačil odtujil za okoli 40 evrov izdelkov – različnih oblačil in modnih dodatkov.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

To pa še ni bilo vse. Policisti so bili istega dne okoli 16.30 obveščeni o tatvini v prodajalni na Poljanskem nasipu, kjer je bilo ugotovljeno, da je 22-letni alžirski migrant v trgovini odtujil steklenico alkoholne pijače v vrednosti 10 evrov. V vseh primerih bodo policisti zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazenske ovadbe.

C. Š.