fbpx

[Ekskluzivno] Take divjake sprejemamo odprtih rok: Ilegalci vdrli v lovsko kočo na Primorskem in jo povsem vandalizirali!

Tako so migranti razdejali lovsko kočo na Primorskem. Kurišče so si napravili kar na tleh. (Foto: Fb)

“To so fotografije popolnega razdejanja ubogih migrantov v našem bivaku pri Lipi danes ponoči. Uničili in razbili so komplet inventar, kurili na ploščicah z opremo. Katastrofa. Take divjake mi sprejemamo oz. moramo sprejemati odprtih rok. Očitno se bomo zavedali prepozno,” je eden izmed lovcev lovske družine v bližini slovensko-hrvaške meje objavil na socialnem omrežju Facebook. Kot poročajo lovci iz primorskih lovskih družin, se po gozdovih potikajo prave horde migrantov, ki pa jih oblasti ne zaznajo.

Da migranti povsem neovirano in v večjem številu prosto ter nezakonito hodijo po slovenskih vaseh in gozdovih, v zadnjem času največ poročajo jezni lovci, ki v gozdovih opažajo opuščene migrantske tabore, v katerih za seboj puščajo pravo razdejanje – za seboj namreč nikoli ne počistijo in lastnikom gozdov puščajo pravo deponijo. Zgodilo se je tudi, da so jih srečali med lovom, na krmiščih za divjad so jih ujele tudi lovske kamere.

Tokrat pa so migranti na Primorskem vlomili v lovsko kočo in jo barbarsko uničili. Kolikšna škoda je nastala, še preverjamo na policiji, toda iz fotografij je razvidno, da so migranti nasilno vlomili v objekt, s klopjo uničili vrata in si kar na sredi objekta napravili kurišče, čeprav so imeli na voljo plinski štedilnik. Fotografije dokazujejo, da je lovcem nastala velika škoda, saj so idilično kočo sredi gozda postavili z lastnimi žulji ter prostovoljnim delom. In te “divjake” država sprejema odprtih rok.

Kot so še povedali primorski lovci, so sledi v snegu dokazale, da gre za nezakonite migrante, ki so prišli iz smeri Hrvaške, nato pa so nadaljevali v smeri proti notranjosti Slovenije.

Migranti so v kočo vdrli z leseno klopjo. (Foto: Fb)

Ogenj so zakurili na tleh objekta. (Foto: Fb)

Za seboj niso ničesar pospravili. (Foto: Fb)

Foto: Fb

Foto: Fb

 

H. M.