fbpx

Ekskluzivno: Priča spregovorila o brutalnem napadu Roma na najstnika v Novem Mestu, ki je utrpel dvojni zlom čeljusti!

Slika je simbolna. (Foto: STA)

V našem mediju smo poročali o krvavem brutalnem fizičnem napadu, ki ga je doživel mladostnik v Novem Mestu s strani pripadnika romske etične skupnosti. Stopili smo v stik s pričo, kateri je napadeni mladostnik zaupal celotno zgodbo.

Napadeni mladostnik se je peljal s kolesom po Župančičevem sprehajališču, od Loke proti Pumpenci. Novomeščani to pot dobro poznajo in je med prebivalci zelo priljubljena. Žrtev se je s kolesom peljala in dohitela skupino štirih ljudi. Med njimi sta bila dva moška in dve dekleti. Med dohitevanjem ga je pripadnik romske etnične manjšine zaustavil in ga brez kakršnegakoli vzroka udaril. Poškodovanec se je skušal izogniti konfliktu in pobegniti, vendar mu ni uspelo, saj ga je Rom iz okolice Novega Mesta močno udaril. Med drugim je napadeni mladostnik utrpel dvojni zlom čeljusti.

Po mnenju naše priče žrtev ni poznala nobenega izmed napadalcev. Nobenega od prisotnih ni nikoli srečal ali imel z njimi stike. Drugi moški, ki bi naj sodeloval pri napadu, je bil slovenskega porekla in mladoleten. Ženski pa sta le nemočno opazovali divjaško obnašanje Roma nad žrtvijo.

Napad je policija označila za lažjo poškodbo, kasneje v UKC Ljubljana ugotovili, da je napadeni mladostnik imel poškodbo dvojnega zloma čeljusti

Na vprašanje o dogodku so nam povedali nekaj informacij iz Policijske postaje Novo Mesto. PP Novo mesto so bili  6. 7. ob 20.30 obveščeni, da naj bi na Župančičevem sprehajališču v Novem mestu neznanci pretepli in poškodovali 17-letnika, ki je kasneje poiskal zdravniško pomoč v SB Novo mesto. Po podatkih iz bolnišnice je utrpel lažje poškodbe.

Komaj v UKC Ljubljana so ugotovili, da ima mladostnik hujšo poškodbo dvojnega zloma čeljusti.(Foto: STA)

Tudi naša priča je potrdila, da je poškodovanec bil najprej oskrbljen v urgentnem centru SB Novo mesto, opravljeno je bilo tudi RTG slikanje. Poškodba je bila najprej označena kot lažja. Vendar je bil napoten v UKC Ljubljana, kjer so po dodatnih preiskavah ugotovili, da gre za dvojni zlom spodnje čeljustnice.

Bil je operiran 8. julija 2020. Obrnili smo se tudi na UKC Ljubljana, a nam zaradi varstva osebnih podatkov niso hoteli potrditi, ali so dejansko opravili operacijo. Ob koncu našega razgovora nam vir pove, da je ista oseba nadlegovala ljudi še naslednji dan, kar pa “skorajda ni bilo nikjer zabeleženo,” nam je povedal vir.

Luka Perš